E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημήτρης Λιγνάδης: Ημέρα λύτρωσης για εμένα

Η απολογία του

Δημοσίευση 27/6/2022 | 10:45

Δημήτρης Λιγνάδης: Ημέρα λύτρωσης για εμένα

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, φορώντας μπλε σακάκι και πουκάμισο και μπεζ παντελόνι, μπήκε στη δικαστική αίθουσα στις 9:29 το πρωί της Δευτέρας (27.06.2022) προκειμένου να αρχίσει την απολογία του, μετά από πέντε μήνες ακροαματικής διαδικασίας.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο, άρχισε στις 9:40, καθώς πριν η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωστούν μηνύματα ανάμεσα σε δύο εκ των καταγγελλόντων στην υπόθεση, ενός αιγυπτιακής καταγωγής και ενός ουκρανικής, οι οποίοι είχαν γνωριστεί στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η συνομιλία λαμβάνει χώρα ενώ έχει συλληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και πριν απολογηθεί. Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας στη συνομιλία γίνεται λόγος για χειραγώγηση όχι για βιασμό.

Ο κατηγορούμενος άρχισε να απολογείται, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μία ημέρα λύτρωσης για τον ίδιο, ενάμιση χρόνο μετά την προφυλάκιση του. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Δημήτρης Λιγνάδης: Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκιση μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για ένα μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ. Θα σας παρακαλούσα να μου θέσετε ερωτήσεις για να απαντάω… Το όνομα του Αλί το έμαθα μετά ότι κάποιος από τη Σουηδία θα κατέθετε μήνυση σε βάρος μου.

Τη φυσιογνωμία του Αλί την είδα στη ΓΑΔΑ κρατούμενος όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου και είχε και φωτογραφία του. Και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφο του και τότε κατάλαβα περί ποίου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. «Ο Αλί ο ξάδελφος του Χασανάκου θυμήθηκα γιατί ο Χασάν ήταν μικρός», σκέφτηκα όταν είδα τη φωτογραφία. Τότε διάβασα τη μήνυση.

Δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία δια ζώσης συνάντηση. Δεν αποκλείω να μιλήσαμε στα social media, να επικοινώνησα μαζί του. Να σας πω ότι πρωτοπήρα υπολογιστή το 2009 στη ζωή μου και έκανα μια χρήση του υπολογιστή και μιλούσα με 1.000 άτομα. Δεν αμφισβητώ αν μίλησα με τον Αλί.

Πρόεδρος: Αναζητήσατε αν του μιλήσατε;

Δημήτρης Λιγνάδης: Πως; Αφού δεν είχα τις συσκευές μου. Ομολογώ δεν θυμάμαι, ίσως και να αναζήτησα. Αλλά όταν είσαι σίγουρος για το τί συνέβη δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Τουλάχιστον όχι εγώ.

Πρόεδρος: άρα δεν σας έκανε αίτημα φιλίας ο πρώτος καταγγέλλοντας;

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θυμάμαι, αλλά δεν αποκλείω ούτε να μου έκανε αίτημα φιλίας ούτε ότι μου μίλησε ο Χασάν για τον ξάδελφο του. Εγώ ειδικά τον πρώτο καιρό δεχόμουν πολλά αιτήματα κι αποδεχόμουν πολλά, ανεξέλεγκτα γιατί «έπαιζα», δηλαδή αποφορτιζόμουν. Είχα κάποια κριτήρια, έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερα ή αν ήταν 5 χρόνων … αλλά στην αρχή είχα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, όχι όμως παράτυπη ή παράνομη.

Ως προς τους άλλους δυο που έχουν επιβεβαιώσει τον καταγγέλλοντα ο κατηγορούμενος υποστήριξε «δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω. Όχι δεν τους θυμάμαι, δεν τους έχω δει ποτέ».

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…

Δημήτρης Λιγνάδης: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

Πρόεδρος: Ποιό λόγο έχουν να πουν όσα είπαν, από το 2019 πολύ νωρίς λένε ότι είχαν έρθει στο σπίτι σας και στο Αμαντέους;

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος, έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο Αμαντέους, ήταν τεράστια επιτυχία. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους φανς αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί… εδώ στα 25 τους είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητας από πικρία για ερωτική απόρριψη…

Προέδρος: Ναι αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τί λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Δημήτρης Λιγνάδης: Μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση του. Να υποστηρίξει όψιμα το φίλο του, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι πήγε κι λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Δημήτρης Λιγνάδης: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, ηθοποιός άκοπα.

«Εγώ θυμάμαι τον Αλί ως τον ξάδελφο του Χασάν που ήθελε να γίνει Ρουβάς. Ή μου το είχε πει ο Χασάν ή στις μεταξύ μας συνομιλίες που δεν αποκλείω ότι έγιναν, μου είπε ότι ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Δια ζώσης δεν τον έχω γνωρίσει» επισήμανε ο κατηγορούμενος.

Το παρών στο δικαστήριο προκειμένου να ακούσουν την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη δίνουν ο αδελφός του, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του, άλλα φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.

Την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη παρακολουθεί και ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση καθώς και ο Νίκος Σ., η δημόσια καταγγελία του οποίου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τις καταγγελίες για σeξουαλική κακοποίηση από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα δημοσιεύματα για τον Αντετοκούνμπο: «Έφτασε κοντά να απολύσει τον ατζέντη του επειδή δεν του έχει βρει ακόμα ομάδα»

Αθλητικά Νέα 27.01.2026
Ο ρεπόρτερ του ESPN ανέφερε ότι ο Greek Freak έχει παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς

«Βιολάντα Α.Ε.»: Ανακοίνωση για μέτρα ασφαλείας και για τη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων

Ελλάδα 27.01.2026
Η «Βιολάντα Α.Ε.» εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θανουσών, ενώ τονίζει ότι εφάρμοζε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας κι αναμένει το πόρισμα των Αρχών για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα.

Σρι Λάνκα: Τρόμος για Ρώσους τουρίστες, τους επιτέθηκε ελέφαντας όταν προσπάθησσν να τον ταΐσουν

Κόσμος 27.01.2026
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο βάρους τριών τόνων ελέφαντας αρχικά ταρακούνησε σαν καρυδότσουφλο το λευκό βανάκι με τους τουρίστες πριν να χρησιμοποιήσει την προβοσκίδα του για να «ξεριζώσει» την πόρτα

Βίντεο: Λεοπάρδαλη του χιονιού επιτέθηκε σε γυναίκα που θέλησε να βγάλει σέλφι μαζί της στην Κίνα

Κόσμος 27.01.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το θύμα να είναι παγιδευμένο κάτω από τη λεοπάρδαλη στο βαθύ χιόνι

Τρίκαλα: Θρήνος για τα θύματα ‑ Βρέθηκαν νεκρές η μια κοντά στην άλλη ‑ Η τελευταία τους φωτογραφία

Ελλάδα 27.01.2026
Ήταν μαζί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βιολάντα

Μήλος: Νομικό «μπλόκο» εξετάζεται στην κατασκευή ξενοδοχείου κοντά στο Σαρακήνικο

Ελλάδα 27.01.2026
Στην περιοχή Μύτακας της Μήλου συνεχίζεται η επέκταση

Από τα αζήτητα, στον «χρυσό»: Πήγε να πουλήσει παλιά στάμνα για $100 και εισέπραξε $32.000

Κόσμος Χτες
Ένα διπλά σφραγισμένο δοχείο Red Wing 30 γαλονιών, που για δεκαετίες θεωρούνταν απλό οικιακό σκεύος, αναδείχθηκε στον «πρωταγωνιστή» της συλλεκτικής αγοράς

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που διαλύεται ο αγωγός της ΕΥΑΘ ‑ 4 εργάτες τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έσπασε κατασκευή της ΕΥΑΘ και πετάχτηκαν θραύσματα

Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από Γρίπη Α

Ελλάδα Χτες
Το παιδί νοσηλευόταν από το Σάββατο στη ΜΕΘ

Βιολάντα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Ελλάδα Χτες
Την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα της φονικής έκρηξης και τις οικογένειες τους εκφράζουν με τη συγκέντρωση τους, μέλη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Ο Ντοναλντ Τραμπ «καθαιρεί» την επικεφαλής του ICE μετά τους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη

Κόσμος Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά το φονικό περιστατικό στη Μινεσότα

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Η Ryanair αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το Starlink στα αεροσκάφη της, εφόσον το κόστος και η τεχνολογία το επιτρέψουν