E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση 26/6/2022 | 16:34

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Πλέον η 51χρονη βρίσκεται ξανά στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων, ενώ θα έχει και τη βοήθεια συγγενών της.
Πανελλήνιο σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι 51χρονη Βάσω, έμεινε για 42 ολόκληρα χρόνια έγκλειστη στο σπίτι της, στη Λάρισα.

Το προσωπικό της μαρτύριο τελείωσε με τον θάνατο της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια σε ηλικία 76 ετών, καθώς επέστρεφε από την αγορά με ψώνια. Ο πατέρας της, είχε πεθάνει πριν από χρόνια.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πολλοί γνώριζαν, ανάμεσά τους και η Αστυνομία, για το πώς ζούσε η 51χρονη που δεν είχε βγει έξω από το σπίτι της από την Γ’ Δημοτικού. Κλειδαμπαρωμένη στο πάνω διαμέρισμα του σπιτιού της, από τη μητέρα της.

Δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, αν και από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, αυτό που εξετάζεται, ανάμεσα σε άλλα, είναι αν η 51χρονη Βάσω είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκλονισμένοι είναι οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν έρθει σε επαφή με την 51χρονη, ενώ σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού που έχει καταφέρει να αποκτήσει σχέση μαζί της. Μάλιστα, μαζί πήγαν στην κηδεία της μητέρας της.

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας
Όπως είναι φυσικό η 51χρονη μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Έχει νοητικά προβλήματα και εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν ήταν παραμελημένη όσον αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα, αν και ζούσε μέσα σε ένα «φρούριο» με κάγκελα στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες.

Σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού σε σχέση με την πορεία της Βάσως. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την «ξεκλείδωσε» και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της», σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου που τονίζει ότι η Βάσω «δεν είναι αγρίμι» όπως γράφτηκε.

Πήγε μέχρι την Τρίτη δημοτικού
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Το πιθανότερο είναι ότι επειδή δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά είπαν, ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Συγγενείς και γείτονες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως και η Αστυνομία που είχε επισκεφθεί την οικία, γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά δεν είχε αλλάξει κάτι. Κανείς δεν άλλαξε τη γνώμη της μητέρας της Βάσως που πίστευε ότι έτσι προστάτευε την κόρη της. Τώρα, η 51χρονη θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή χωρίς να είναι φυλακισμένη σε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για τον Αταμάν

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Κόσμος 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος