E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση 26/6/2022 | 16:34

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Πλέον η 51χρονη βρίσκεται ξανά στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων, ενώ θα έχει και τη βοήθεια συγγενών της.
Πανελλήνιο σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι 51χρονη Βάσω, έμεινε για 42 ολόκληρα χρόνια έγκλειστη στο σπίτι της, στη Λάρισα.

Το προσωπικό της μαρτύριο τελείωσε με τον θάνατο της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια σε ηλικία 76 ετών, καθώς επέστρεφε από την αγορά με ψώνια. Ο πατέρας της, είχε πεθάνει πριν από χρόνια.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πολλοί γνώριζαν, ανάμεσά τους και η Αστυνομία, για το πώς ζούσε η 51χρονη που δεν είχε βγει έξω από το σπίτι της από την Γ’ Δημοτικού. Κλειδαμπαρωμένη στο πάνω διαμέρισμα του σπιτιού της, από τη μητέρα της.

Δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, αν και από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, αυτό που εξετάζεται, ανάμεσα σε άλλα, είναι αν η 51χρονη Βάσω είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκλονισμένοι είναι οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν έρθει σε επαφή με την 51χρονη, ενώ σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού που έχει καταφέρει να αποκτήσει σχέση μαζί της. Μάλιστα, μαζί πήγαν στην κηδεία της μητέρας της.

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας
Όπως είναι φυσικό η 51χρονη μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Έχει νοητικά προβλήματα και εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν ήταν παραμελημένη όσον αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα, αν και ζούσε μέσα σε ένα «φρούριο» με κάγκελα στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες.

Σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού σε σχέση με την πορεία της Βάσως. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την «ξεκλείδωσε» και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της», σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου που τονίζει ότι η Βάσω «δεν είναι αγρίμι» όπως γράφτηκε.

Πήγε μέχρι την Τρίτη δημοτικού
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Το πιθανότερο είναι ότι επειδή δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά είπαν, ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Συγγενείς και γείτονες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως και η Αστυνομία που είχε επισκεφθεί την οικία, γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά δεν είχε αλλάξει κάτι. Κανείς δεν άλλαξε τη γνώμη της μητέρας της Βάσως που πίστευε ότι έτσι προστάτευε την κόρη της. Τώρα, η 51χρονη θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή χωρίς να είναι φυλακισμένη σε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε