E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση 26/6/2022 | 16:34

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Πλέον η 51χρονη βρίσκεται ξανά στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων, ενώ θα έχει και τη βοήθεια συγγενών της.
Πανελλήνιο σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι 51χρονη Βάσω, έμεινε για 42 ολόκληρα χρόνια έγκλειστη στο σπίτι της, στη Λάρισα.

Το προσωπικό της μαρτύριο τελείωσε με τον θάνατο της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια σε ηλικία 76 ετών, καθώς επέστρεφε από την αγορά με ψώνια. Ο πατέρας της, είχε πεθάνει πριν από χρόνια.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πολλοί γνώριζαν, ανάμεσά τους και η Αστυνομία, για το πώς ζούσε η 51χρονη που δεν είχε βγει έξω από το σπίτι της από την Γ’ Δημοτικού. Κλειδαμπαρωμένη στο πάνω διαμέρισμα του σπιτιού της, από τη μητέρα της.

Δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, αν και από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, αυτό που εξετάζεται, ανάμεσα σε άλλα, είναι αν η 51χρονη Βάσω είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκλονισμένοι είναι οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν έρθει σε επαφή με την 51χρονη, ενώ σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού που έχει καταφέρει να αποκτήσει σχέση μαζί της. Μάλιστα, μαζί πήγαν στην κηδεία της μητέρας της.

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας
Όπως είναι φυσικό η 51χρονη μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Έχει νοητικά προβλήματα και εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν ήταν παραμελημένη όσον αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα, αν και ζούσε μέσα σε ένα «φρούριο» με κάγκελα στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες.

Σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού σε σχέση με την πορεία της Βάσως. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την «ξεκλείδωσε» και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της», σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου που τονίζει ότι η Βάσω «δεν είναι αγρίμι» όπως γράφτηκε.

Πήγε μέχρι την Τρίτη δημοτικού
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Το πιθανότερο είναι ότι επειδή δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά είπαν, ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Συγγενείς και γείτονες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως και η Αστυνομία που είχε επισκεφθεί την οικία, γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά δεν είχε αλλάξει κάτι. Κανείς δεν άλλαξε τη γνώμη της μητέρας της Βάσως που πίστευε ότι έτσι προστάτευε την κόρη της. Τώρα, η 51χρονη θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή χωρίς να είναι φυλακισμένη σε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος Χτες
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Ελλάδα Χτες
Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Κόσμος Χτες
Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου

Έρχονται αλλαγές για τα ακαθάριστα οικόπεδα ‑ Τι θα ισχύει με νέα ρύθμιση

Ελλάδα Χτες
Πόσο είναι τα πρόστιμα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ονομάζεται «Ενεργή Μάχη» και δίνει έμφαση στην αναδιαμόρφωση

Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν στην Αγκυρα – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία

Ελλάδα Χτες
Με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αγκυρα

Ομηρία 30 ωρών, απειλές και λύτρα σε crypto: Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία για την απαγωγή δικαστικού

Κόσμος Χτες
Η 35χρονη και η μητέρα της κατάφεραν να απελευθερωθούν μόνες τους και να ζητήσουν βοήθεια

Πώς η ΕΥΠ «ξεκλείδωσε» την υπόθεση κατασκοπείας του σμηνάρχου

Ελλάδα Χτες
Πώς λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας του 54χρονου σμηνάρχου και τι δείχνουν τα ψηφιακά ίχνη που εντόπισαν οι αρχές

Αγιος Δημήτριος: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που μπούκαρε σε ίντερνετ καφέ

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός

Το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» συμμετέχει σε δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ελλάδα Χτες
Στην μελέτη συμμετέχουν συνολικώς 12 κέντρα στην Ελλάδα, τα 8 από αυτά βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα έως την Τσικνοπέμπτη ‑ Η πρόγνωση Κολυδά

Καιρός Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος