E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση 26/6/2022 | 16:34

Σύγχρονο Κωσταλέξι: Επιστροφή στο σπίτι που έμεινε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια

Πλέον η 51χρονη βρίσκεται ξανά στο σπίτι της, υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων, ενώ θα έχει και τη βοήθεια συγγενών της.
Πανελλήνιο σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι 51χρονη Βάσω, έμεινε για 42 ολόκληρα χρόνια έγκλειστη στο σπίτι της, στη Λάρισα.

Το προσωπικό της μαρτύριο τελείωσε με τον θάνατο της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια σε ηλικία 76 ετών, καθώς επέστρεφε από την αγορά με ψώνια. Ο πατέρας της, είχε πεθάνει πριν από χρόνια.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι πολλοί γνώριζαν, ανάμεσά τους και η Αστυνομία, για το πώς ζούσε η 51χρονη που δεν είχε βγει έξω από το σπίτι της από την Γ’ Δημοτικού. Κλειδαμπαρωμένη στο πάνω διαμέρισμα του σπιτιού της, από τη μητέρα της.

Δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, αν και από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, αυτό που εξετάζεται, ανάμεσα σε άλλα, είναι αν η 51χρονη Βάσω είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκλονισμένοι είναι οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν έρθει σε επαφή με την 51χρονη, ενώ σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού που έχει καταφέρει να αποκτήσει σχέση μαζί της. Μάλιστα, μαζί πήγαν στην κηδεία της μητέρας της.

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας
Όπως είναι φυσικό η 51χρονη μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Έχει νοητικά προβλήματα και εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν ήταν παραμελημένη όσον αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα, αν και ζούσε μέσα σε ένα «φρούριο» με κάγκελα στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες.

Σπουδαία είναι η παρέμβαση της κοινωνικής λειτουργού σε σχέση με την πορεία της Βάσως. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, την «ξεκλείδωσε» και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της», σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου που τονίζει ότι η Βάσω «δεν είναι αγρίμι» όπως γράφτηκε.

Πήγε μέχρι την Τρίτη δημοτικού
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «Το πιθανότερο είναι ότι επειδή δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά είπαν, ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Συγγενείς και γείτονες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως και η Αστυνομία που είχε επισκεφθεί την οικία, γνώριζαν τι συνέβαινε, αλλά δεν είχε αλλάξει κάτι. Κανείς δεν άλλαξε τη γνώμη της μητέρας της Βάσως που πίστευε ότι έτσι προστάτευε την κόρη της. Τώρα, η 51χρονη θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή χωρίς να είναι φυλακισμένη σε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία Χτες
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο