E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο κόκκινο η Ελλάδα: Ο χάρτης με τις θερμοκρασίες σήμερα σε 9 μεγάλες πόλεις

Επικίνδυνη ημέρα σε ό,τι αφορά τις καταιγίδες που αναμένονται από τη Θεσσαλία και πιο πάνω

Δημοσίευση 23/6/2022 | 11:42

Στο κόκκινο η Ελλάδα: Ο χάρτης με τις θερμοκρασίες σήμερα σε 9 μεγάλες πόλεις

Κορυφώνεται σήμερα Πέμπτη 23/06 το κύμα ζέστης που επηρεάζει τη χώρα μας από την αρχή της εβδομάδας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Τοπικά, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Σε ότι αφορά την Αθήνα και σύμφωνα με κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα (περισσότερες πληροφορίες εδώ) η Πέμπτη 23/06 θα είναι κατηγορίας «0», που σημαίνει ότι αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των ευάλωτων ατόμων. Οι σχετικές προγνώσεις παρατίθενται εδώ. Στον χάρτη παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06 καθώς και η τιμής της σε 9 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας από τους παράγοντες που ανεβάζουν την επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών. Σύμφωνα με την μονάδα πυρομετεωρολογίας FLAME*, οι κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (>38oC), η χαμηλή σχετική υγρασία (<20%) και η πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων (4-5 μποφόρ) θα διαμορφώσουν συνθήκες υψηλής και πολύ υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνίσταται προσοχή και αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τους.

Και επικίνδυνες καταιγίδες

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως η σημερινή ημέρα είναι επικίνδυνη «σε ότι αφορά τις καταιγίδες που αναμένονται από τη Θεσσαλία και πιο πάνω, ενώ νοτιότερα ο λίβας που θα επικρατήσει με έμφαση την ανατολική χώρα θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Το Καλοκαίρι της “ψυχρής λίμνης” καλά κρατεί…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο σημείο μετέβησαν οι Αρχές καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα

Αγιος Δημήτριος: «Μας έπιασε όλους κρίση όταν μάθαμε ότι τον είχε σκοτώσει»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτουν τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 27χρονο

HΠΑ: Πυροβολισμοί στο Όστιν – Αναφορές για αρκετούς τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει

Ζημιές στο πλοίο «Νήσος Σάμος» από το τσιγάρο που άναψε Ρομά

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Aποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης

Στα γαλανόλευκα η Νέα Υόρκη – Μεγαλειώδης παρέλαση της ομογένειας

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, δεκάδων συλλόγων, κοινοτήτων, σχολείων

Τραμπ κατά δημοσιογράφου στο 60 Minutes: «Δεν είμαι βιaστής, θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε σε αποσπάσματα από τα γραπτά του δράστη

Ποιοι θα δουν «ζεστό χρήμα» από αύριο Δευτέρα έως το τέλος Απριλίου στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Οι προγραμματισμένες πληρωμές δικαιούχων του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου

Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας ‑ Πώς έφτασε ο ένοπλος κοντά στον Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο μανιφέστο ο Αλεν δήλωνε ότι στόχευε αξιωματούχους της κυβέρνησης

Τραγική κατάληξη για τουρίστα στην Ικαρία ‑ Ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Γάλλος τουρίστας που βρισκόταν στο νησί