E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Σε σπίτι «φυλακή» με αλυσίδες και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη

Εικόνες φρίκης που διαδραματίζοταν για δεκαετίες

Δημοσίευση 22/6/2022 | 13:03

Λάρισα: Σε σπίτι «φυλακή» με αλυσίδες και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη

Με έβριζε και με εκβίαζε για να μην την καταγγείλω, λέει σήμερα συγγενής της 76χρονης γυναίκας που κρατούσε την κόρη της κλεισμένη μέσα στο σπίτι για δεκαετίες

Το 1980 το κορίτσι είχε διαγνωστεί με διαταραχή αυτισμού

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το δράμα που ζούσε η 51χρονη γυναίκα την οποία κρατούσε φυλακισμένη η μητέρα της για 42 χρόνια στο σπίτι τους στην Λάρισα.

Ολα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν η 76χρονη μητέρα της εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού τους την ώρα που επέστρεφε από την αγορά.

Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε η 51χρονη κόρη της και όπως διαπιστώθηκε η άτυχη γυναίκα ζούσε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αυτισμού.

Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διαταραχή του παιδιού και ντρεπόταν για το πρόβλημα της κόρης της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.

Η κατάσταση για την 51χρονη επιδεινώθηκε το 2000 όταν έχασε τον πατέρα της. Από τότε σταμάτησαν και οι επισκέψεις των συγγενών στο σπίτι της οικογένειας.

Οι συγγενείς γνώριζαν για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε το παιδί και παρότρυναν την 76χρονη να αφήσει την κόρη της να βγει έξω. Κάποιοι είχαν καταγγείλει και τη στάση της χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

«Αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», δήλωσε για το περιστατικό μια συγγενής της 76χρονης.

Την τραγική κατάσταση φαίνεται πως γνώριζαν και οι γείτονες της οικογένειας οι οποίοι είχαν χρόνια να δουν το πρόσωπο της 51χρονης.

«Θυμάμαι το παιδί μικρό. Από όταν έχασε τον πατέρα της δεν την ξαναείδαμε στο δρόμο. Μόνο από το παράθυρο τη βλέπαμε. Τα τελευταία χρόνια ούτε εκεί δεν έβγαινε. Είχαμε ξεχάσει ότι έχει κόρη», λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα τους.

Η 51χρονη μένει πλέον μόνη της στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας επί της οδού Ιμβρου και δέχεται τη φροντίδα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λάρισας καθώς και τους συγγενείς της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.