E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Σε σπίτι «φυλακή» με αλυσίδες και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη

Εικόνες φρίκης που διαδραματίζοταν για δεκαετίες

Δημοσίευση 22/6/2022 | 13:03

Λάρισα: Σε σπίτι «φυλακή» με αλυσίδες και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη

Με έβριζε και με εκβίαζε για να μην την καταγγείλω, λέει σήμερα συγγενής της 76χρονης γυναίκας που κρατούσε την κόρη της κλεισμένη μέσα στο σπίτι για δεκαετίες

Το 1980 το κορίτσι είχε διαγνωστεί με διαταραχή αυτισμού

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το δράμα που ζούσε η 51χρονη γυναίκα την οποία κρατούσε φυλακισμένη η μητέρα της για 42 χρόνια στο σπίτι τους στην Λάρισα.

Ολα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν η 76χρονη μητέρα της εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού τους την ώρα που επέστρεφε από την αγορά.

Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε η 51χρονη κόρη της και όπως διαπιστώθηκε η άτυχη γυναίκα ζούσε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αυτισμού.

Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διαταραχή του παιδιού και ντρεπόταν για το πρόβλημα της κόρης της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.

Η κατάσταση για την 51χρονη επιδεινώθηκε το 2000 όταν έχασε τον πατέρα της. Από τότε σταμάτησαν και οι επισκέψεις των συγγενών στο σπίτι της οικογένειας.

Οι συγγενείς γνώριζαν για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε το παιδί και παρότρυναν την 76χρονη να αφήσει την κόρη της να βγει έξω. Κάποιοι είχαν καταγγείλει και τη στάση της χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

«Αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», δήλωσε για το περιστατικό μια συγγενής της 76χρονης.

Την τραγική κατάσταση φαίνεται πως γνώριζαν και οι γείτονες της οικογένειας οι οποίοι είχαν χρόνια να δουν το πρόσωπο της 51χρονης.

«Θυμάμαι το παιδί μικρό. Από όταν έχασε τον πατέρα της δεν την ξαναείδαμε στο δρόμο. Μόνο από το παράθυρο τη βλέπαμε. Τα τελευταία χρόνια ούτε εκεί δεν έβγαινε. Είχαμε ξεχάσει ότι έχει κόρη», λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα τους.

Η 51χρονη μένει πλέον μόνη της στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας επί της οδού Ιμβρου και δέχεται τη φροντίδα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λάρισας καθώς και τους συγγενείς της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

Ελλάδα 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά