E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Σε σπίτι «φυλακή» με αλυσίδες και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη

Εικόνες φρίκης που διαδραματίζοταν για δεκαετίες

Δημοσίευση 22/6/2022 | 13:03

Λάρισα: Σε σπίτι «φυλακή» με αλυσίδες και κάγκελα στα παράθυρα είχε κλείσει την 51χρονη

Με έβριζε και με εκβίαζε για να μην την καταγγείλω, λέει σήμερα συγγενής της 76χρονης γυναίκας που κρατούσε την κόρη της κλεισμένη μέσα στο σπίτι για δεκαετίες

Το 1980 το κορίτσι είχε διαγνωστεί με διαταραχή αυτισμού

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το δράμα που ζούσε η 51χρονη γυναίκα την οποία κρατούσε φυλακισμένη η μητέρα της για 42 χρόνια στο σπίτι τους στην Λάρισα.

Ολα αποκαλύφθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν η 76χρονη μητέρα της εντοπίστηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού τους την ώρα που επέστρεφε από την αγορά.

Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε η 51χρονη κόρη της και όπως διαπιστώθηκε η άτυχη γυναίκα ζούσε ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι».

Η μητέρα της την είχε φυλακίσει στο ίδιο τους το σπίτι από το 1980 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το 9χρονο τότε κορίτσι είχε διαγνωσθεί με διαταραχή αυτισμού.

Με τη δικαιολογία πως δεν ήξερε να χειριστεί τη διαταραχή του παιδιού και ντρεπόταν για το πρόβλημα της κόρης της, η 76χρονη αρχικά δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Όσο περνούσαν τα χρόνια δημιούργησε μια φυλακή για το παιδί της. Στο σπίτι τους, στην οδό Ίμβρου, τα παράθυρα έχουν κλείσει με κάγκελα ενώ η αυλόπορτα είναι σφραγισμένη με αλυσίδες θυμίζοντας φρούριο.

Η κατάσταση για την 51χρονη επιδεινώθηκε το 2000 όταν έχασε τον πατέρα της. Από τότε σταμάτησαν και οι επισκέψεις των συγγενών στο σπίτι της οικογένειας.

Οι συγγενείς γνώριζαν για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε το παιδί και παρότρυναν την 76χρονη να αφήσει την κόρη της να βγει έξω. Κάποιοι είχαν καταγγείλει και τη στάση της χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

«Αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο», δήλωσε για το περιστατικό μια συγγενής της 76χρονης.

Την τραγική κατάσταση φαίνεται πως γνώριζαν και οι γείτονες της οικογένειας οι οποίοι είχαν χρόνια να δουν το πρόσωπο της 51χρονης.

«Θυμάμαι το παιδί μικρό. Από όταν έχασε τον πατέρα της δεν την ξαναείδαμε στο δρόμο. Μόνο από το παράθυρο τη βλέπαμε. Τα τελευταία χρόνια ούτε εκεί δεν έβγαινε. Είχαμε ξεχάσει ότι έχει κόρη», λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα τους.

Η 51χρονη μένει πλέον μόνη της στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας επί της οδού Ιμβρου και δέχεται τη φροντίδα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λάρισας καθώς και τους συγγενείς της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος 30.05.2026
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κιλκίς: Παρίστανε τον συμβολαιογράφο και της απέσπασε χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

Ελλάδα 30.05.2026
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Μικρολίμανο: Γνωστός τράπερ ήταν μαζί με τον «Τίτι» το βράδυ που συνελήφθη

Ελλάδα 30.05.2026
Ο Like Boss εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε συναντηθεί με τον διαβόητο κακοποιό