E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του εαυτού του» λένε οι επιστήμονες για την κατάργηση της μάσκας

Τι αλλάζει από Τετάρτη 1η Ιουνίου

Δημοσίευση 28/5/2022 | 11:33

«Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του εαυτού του» λένε οι επιστήμονες για την κατάργηση της μάσκας

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για την άρση των μέτρων, αλλά και της μάσκας από 1η Ιουνίου.

«Είναι προφανές ότι είμαστε σε μία φάση συνεχούς αποκλιμάκωσης, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο σταθερά είναι κάτω από 10 την ημέρα, ενω 1,5 μήνα πριν είχαμε 450 εισαγωγές την ημέρα και πέφτουν και οι υπόλοιποι δείκτες. Το ότι βγαίνει η μάσκα δεν σημαίνει ότι σταματά η κοινή λογική, και η κοινή λογική λέει ότι εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εάν πρέπει να προστατευόμαστε, σε ποιά ηλικία. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει την ευθύνη του εαυτού του. Πολύ σωστά δεν βγαίνει η μάσκα στα ΜΜΜ», ανέφερε αρχικά.

«Στο καράβι προφανώς ο συνωστισμός είναι μικρότερος από τον τον συνωστισμό του λεωφορείου. Δεν βλέπω κάποιον σοβαρό λόγο, κάποιος που δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, να είναι με αυτή τη λογική. Καλό θα ήταν τις καλές συνήθειες να μην τις κόψουμε. Δηλαδή, πριν ταξιδέψουμε, το να κάνουμε ένα rapid test, είναι μία προστασία για τον εαυτό μου και μία υπευθυνότητα απέναντι στο σύνολο», πρόσθεσε.

«Η επιστήμη έχει εργαλεία πλέον. Το εμβόλιο δεν προστατεύει πλέον, γιατί έχει αλλάξει ο κορονοϊός, η 4η δόση είναι χρήσιμη γι’ αυτούς που πρέπει να την κάνουν. Ο εμβολιασμός έχει φτάσει σε ένα 66% παγκόσμια και εάν βαλουμε και αυτούς που έχουν κολλήσει φυσικά, πάμε σε ένα σεβαστό ποσοστό. Υπάρχουν άνθρωποι που λόγω κάποιων νοσημάτων, δεν μπορούν να αναπτύξουν ανοσία κατά του κορονοϊού», είπε συμπληρωματικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Γι ‘αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα αντίσωμα, το οποίο σου κάνει ανοσία για το εμβόλιο για ένα εξάμηνο, και το παίρνεις πριν νοσήσεις όχι μετά, και το δεύτερο είναι το χάπι», κατέληξε αναφορικά με τα «όπλα» μας κατά της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο του Mega:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.