E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πούτιν γλίτωσε απόπειρα δολοφονίας πριν δύο μήνες

Αυτό υποστηρίζουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Δημοσίευση 23/5/2022 | 17:10

Ο Πούτιν γλίτωσε απόπειρα δολοφονίας πριν δύο μήνες

Απόπειρα δολοφονίας έγινε κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Κιρίλο Μπουντάνοφ στην Ukrainska Pravda.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι η απόπειρα έγινε πριν δύο μήνες, δηλαδή ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, όπως είπε, πίσω από την κίνηση βρίσκονται εκπρόσωποι της περιοχής του Καυκάσου, που περιλαμβάνει την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας.

«Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. (Ήταν μια) απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες» φέρεται ότι δήλωσε ο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι αν και δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για το γεγονός, αυτό συνέβη.

Ο Πούτιν φέρεται να φοβάται ότι θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν

Οι πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά αναφέρουν ότι ο Πούτιν φοβάται το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του, μετά και την απόφασή του για τη ρωσική εισβολή.

Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν πήρε το «πυρηνικό ποδόσφαιρο» του, δηλαδή έναν χαρτοφύλακα με τον οποίο μπορεί να επιτεθεί από απόσταση, στην κηδεία ενός ακροδεξιού πολιτικού.

Οι πενθούντες απομακρύνθηκαν όταν ο πρόεδρος απέδωσε τα σέβη του στον υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, δείχνοντας ότι ο ίδιος φοβάται για απόπειρα δολοφονίας.

Προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας

Τον Μάρτιο, πρώην αξιωματούχος του βρετανικού στρατού υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ αλλά και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα έπρεπε να αποκλείσουν την πιθανότητα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν, είχε αναφέρει ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, αντιπροσωπεύει μια «μόνιμη και θανατηφόρα απειλή». Η δολοφονία του, πρόσθεσε, μπορεί να είναι «απαράδεκτη» για κάποιους, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, ο οποίος διοικούσε τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Mirror»: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές για να τον απομακρύνει από την εξουσία. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τη δολοφονία του, αν και το σενάριο δεν είναι πιθανό να είναι βιώσιμο ή επιθυμητό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξάνθη: 46χρονος έχασε τη ζωή του σε πτώση από τον τρίτο όροφο

Ελλάδα 01.04.2026
Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Ο Γιαμάλ καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα οπαδών

Αθλητικά Νέα 01.04.2026
«Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνουμε, όχι για να προσβάλλουμε τους ανθρώπους»

Πάσχα 2026: Ποιες οι τιμές στο εορταστικό τραπέζι

Οικονομία 01.04.2026
Πώς αλλάζουν οι αγορές των Ελλήνων - Ποιες οι τιμές σε αρνί, τσουρέκι και αυγά

Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί που ανέβαζαν βίντεο με σούζες στα social media

Ελλάδα 01.04.2026
Στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δύο βαν, ένα εκ των οποίων αφίχθηκε από τη Ρόδο, εντός των οποίων βρέθηκαν οι μοτοσυκλέτες

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα 01.04.2026
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Ελλάδα 01.04.2026
Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

«Ξεκινάμε» ‑ Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

Ελλάδα 01.04.2026
«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει

Ανδρας έσπρωξε επιβάτη στις ράγες λίγο πριν φτάσει το τρένο στο Σιάλτ, συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος 01.04.2026
Ο 26χρονος που συνελήφθη είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας στο βίντεο ήταν κάποιος που «ίσως του έμοιαζε» ή «ο δίδυμος αδελφός μου που δεν έχω»

Σκηνές τρόμου σε γαμήλιο γλέντι στο Μενίδι: Ξυλοκόπησαν καλεσμένο και τον έσυραν στην πίστα

Ελλάδα 01.04.2026
Σοκαριστικό βίντεο - Το θύμα νοσηλεύεται με κρίσιμη κατάσταση λόγω κρανιοεγκεφαλικών τραυματισμών, και οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων

Κακοκαιρία «Erminio»: Νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ‑ Μείνετε μέσα και ανάψτε τα φώτα

Ελλάδα 01.04.2026
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Χαλκιδική

Ελλάδα 01.04.2026
Τον 26χρονο αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του