E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πούτιν γλίτωσε απόπειρα δολοφονίας πριν δύο μήνες

Αυτό υποστηρίζουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Δημοσίευση 23/5/2022 | 17:10

Ο Πούτιν γλίτωσε απόπειρα δολοφονίας πριν δύο μήνες

Απόπειρα δολοφονίας έγινε κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Κιρίλο Μπουντάνοφ στην Ukrainska Pravda.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι η απόπειρα έγινε πριν δύο μήνες, δηλαδή ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, όπως είπε, πίσω από την κίνηση βρίσκονται εκπρόσωποι της περιοχής του Καυκάσου, που περιλαμβάνει την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της νότιας Ρωσίας.

«Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. (Ήταν μια) απολύτως ανεπιτυχής προσπάθεια, αλλά συνέβη πραγματικά. Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες» φέρεται ότι δήλωσε ο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι αν και δεν υπήρξε καμία δημοσιότητα για το γεγονός, αυτό συνέβη.

Ο Πούτιν φέρεται να φοβάται ότι θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν

Οι πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά αναφέρουν ότι ο Πούτιν φοβάται το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του, μετά και την απόφασή του για τη ρωσική εισβολή.

Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν πήρε το «πυρηνικό ποδόσφαιρο» του, δηλαδή έναν χαρτοφύλακα με τον οποίο μπορεί να επιτεθεί από απόσταση, στην κηδεία ενός ακροδεξιού πολιτικού.

Οι πενθούντες απομακρύνθηκαν όταν ο πρόεδρος απέδωσε τα σέβη του στον υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, δείχνοντας ότι ο ίδιος φοβάται για απόπειρα δολοφονίας.

Προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας

Τον Μάρτιο, πρώην αξιωματούχος του βρετανικού στρατού υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ αλλά και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα έπρεπε να αποκλείσουν την πιθανότητα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν, είχε αναφέρει ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, αντιπροσωπεύει μια «μόνιμη και θανατηφόρα απειλή». Η δολοφονία του, πρόσθεσε, μπορεί να είναι «απαράδεκτη» για κάποιους, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, ο οποίος διοικούσε τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Mirror»: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές για να τον απομακρύνει από την εξουσία. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τη δολοφονία του, αν και το σενάριο δεν είναι πιθανό να είναι βιώσιμο ή επιθυμητό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη, 3 χρόνια μετά ‑ Γεμάτη κόσμο η πλατεία Συντάγματος ‑ Συλλαλητήρια σε πολλές πολεις

Ελλάδα 28.02.2026
Περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις εντός Ελλάδος και 25 στο εξωτερικό

Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε ξανά η «Σφεντόνα του Δαβίδ» ‑ Ποιο είναι το υπερόπλο της Ιερουσαλήμ

Κόσμος 28.02.2026
Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα υπερσύγχρονα όπλα τους έχουν ενεργοποιήσει οι Ισραηλινοί απέναντι στη Χαμάς

Ένας νεκρός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την ιρανική πυραυλική επίθεση ‑ «Είναι δειλή πράξη»

Ελλάδα 28.02.2026
Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ένας Ασιάτης υπήκοος σκοτώθηκε αφού τα συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή του Αμπου Ντάμπι

Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν την βάση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν

Κόσμος 28.02.2026
Το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστική επίθεση κατά της έδρας του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, ως αντίποινα για την κοινή στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ–Ισραήλ

«Θα το μετανιώσετε»: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας

Η σκληρή απάντηση Ρωσίας για την επίθεση ΗΠΑ‑ Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
«Ο ειρηνοποιός Τραμπ έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο»

Τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 28.02.2026
Ακινητοποιημένα τα τρένα, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, στάση στο Μετρό

Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: Στο μικροσκόπιο ο θάνατος 67χρονης

Ελλάδα 28.02.2026
Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης – Η Ένωση «Υπερίων» ζητά απαντήσεις για τις υποδομές και τη λογοδοσία

Ανδρας στην Θεσσαλονίκη ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στα 3 ανήλικα ανίψια του

Ελλάδα 28.02.2026
Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ όπως φαίνεται είχε ποινικό παρελθόν

Τραμπ σε 8λεπτο διάγγελμα: «Θα ισοπεδώσουμε τη βιομηχανία πυραύλων του Ιράν»

Κόσμος 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την έναρξη στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, καλώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης να καταθέσουν τα όπλα.

Τραμπ διατάσσει διακοπή συνεργασίας με Anthropic – Απειλές για ποινικές συνέπειες και εξάμηνη κατάργηση συμβολαίων

Tech + Science 28.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στην άρνηση της εταιρίας να παραχωρήσει απεριόριστη πρόσβαση στα εργαλεία της στο Πεντάγωνο.