E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ευλογιά των πιθήκων: Η έκπληξη Τσιόδρα με τον 29χρονο τουρίστα στο «Αττικό»

Τον είχε αναλάβει όταν ακόμη ήταν ύποπτο κρούσμα

Δημοσίευση 23/5/2022 | 13:47

Ευλογιά των πιθήκων: Η έκπληξη Τσιόδρα με τον 29χρονο τουρίστα στο «Αττικό»

Λήξη συναγερμού έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αττικόν» με τον 29χρονο τουρίστα που αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν πως εν τέλει έχει ανεμοβλογιά.

Ο 29χρονος θα πάρει εξιτήριο σήμερα, ωστόσο μέχρι να αναρρώσει θα μείνει σε καραντίνα, καθώς η ανεμοβλογιά είναι μεταδοτική κι έτσι δεν μπορεί να ταξιδέψει ενώ νοσεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου, ήτανη οι άνθρωποι που ανέλαβαν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας».

Ο κ. Τσιόδρας λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκε τον 29χρονο ασθενή προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και να τον ρωτήσει πως νιώθει.

Μάλιστα ο ίδιος έχοντας την πληροφορία πως είναι Άγγλος τουρίστας του μίλησε στα αγγλικά προκειμένου να τον ρωτήσει πως είναι, ωστόσο γρήγορα ο καθηγητής έμεινε προς εκπλήξεως, καθώς ο 29χρονος του απάντησε στα ελληνικά.

«Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα», του είπε ο 29χρονος, ενώ στη συνέχεια του εξήγησε πως η καταγωγή του είναι από την Ρουμανία, αλλά ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τα ελληνικά να είναι σαν μητρική του γλώσσα. Μάλιστα του είπε πως πλέον ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Αγγλία και επισκέφτηκε τη χώρα μας για διακοπές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα 14.07.2026
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα