E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Έθαψε τον μέντορά του

Πιθανώς μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του περνάει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Δημοσίευση 23/5/2022 | 12:14

Θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Έθαψε τον μέντορά του

Πιθανώς μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του περνάει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού απεβίωσε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο γι' αυτόν, την ώρα που η χώρα του εξακολουθεί να δίνει μάχη με το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

Κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας έδειξαν σήμερα τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κουβαλάει μαζί με άλλους μαυροφορεμένους άνδρες το φέρετρο του Χιον Τσολ-χάε, ενός ανώτατου αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας, και να ρίχνει χώμα στον τάφο του.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παρευρέθηκε στην κηδεία που η Guardian αποκαλεί «μέντορά» του την ώρα που οι επίσημες ανακοινώσεις της Πιονγκγιάνγκ κάνουν λόγο για μείωση των «κρουσμάτων πυρετού» στη χώρα.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποχαιρετά τα τον Χιον Τσολ-χάε στην κηδεία χωρίς να φοράει μάσκα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αξιωματούχους.

O Χιον Τσολ-χάε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήταν ένας στρατάρχης του Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού που πιστεύεται ότι έπαιξε καίριο ρόλο στην προετοιμασία του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναλάβει τον θρόνο, πριν από τον θάνατο του πατέρα του, κιμ Γιονγκ Ιλ, στα τέλη του 2011.

H σημασία που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη φαίνεται από τον επίσημο τόνο της τελετής, αλλά και από την απόφασή του να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα σήκωναν το φέρετρο του αξιωματούχου.

Το πρακτορείο KCNA μετέδωσε ότι «πάρα πολλοί στρατιώτες» και πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη θλίψη τους κατά τη μεταφορά του φερέτρου στο νεκροταφείο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε στην κηδεία ότι «το όνομα του Χιον Τσολ-χάε θα διατηρηθεί στη μνήμη» μαζί με το σεβαστό όνομα του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του σε τελετή προς τιμής του Χιον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα Χτες
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα Χτες
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός Χτες
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος Χτες
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα Χτες
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα Χτες
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.