LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα υπερασπιστική γραμμή της

και το «σπάνιο σύνδρομο»

Δημοσίευση 20/5/2022 | 22:40

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα υπερασπιστική γραμμή της

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί «παγωμένη» από σοκ την υπόθεση της Πάτρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου σχεδιάζει στη φυλακή, τα επόμενα βήματά της.Με το βλέμμα στραμμένο στην αίτηση αποφυλάκισης που αναμένεται να καταθέσει, φαίνεται ότι αλλάζει υπερασπιστική γραμμή.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή LiveNews, αυτό που φαίνεται πως θα επικαλεστεί στοδικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι ότι δεν είναι η κεταμίνη που σκότωσε τη Τζωρτζίνα αλλά… ένα σπανιότατο σύνδρομο από το οποίο έπασχε.

«Η κεταμίνη δε σκοτώνει» λέει ο τεχνικός σύμβουλός της
Ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Σιδεράς που έχει αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου επικαλείται ότι:

«Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».

Αντίθετα βέβαια, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, υποστηρίζει ότι: «Όχι, μας αρκεί, η άπνοια σκοτώνει. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει».

Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.

 Όλη η αλήθεια για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο του νοσοκομείου

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα για το οποίο φαινόταν στο διάγραμμα τα οποίο υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» λέει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά ενώ το κλειδί βρίσκεται στην μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει.

«Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Το σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας μπορεί να αθωώσει την Πισπιρίγκου;
«Το γεγονός ότι πάσχει από ινομυαλγία δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται με θάνατο τριών παιδιών» αναρωτιέται ο κ. Γαλεντέρης.

Στο σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου, που συναντάται σε 30 ανθρώπους στο εκατομμύριο, θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης με το ερώτημα να είναι ένα και καθοριστικό.

Μπορεί να αθωωθεί η Πισπιρίγκου;
«Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η επιλογή της υπερασπιστικής γραμμής θα αποδώσει. Είναι προς λάθος κατεύθυνση και θεωρώ ότι θα αποτύχει ν’ απαλλάξει την κατηγορούμενη από την ανθρωποκτονία της 9χρονης» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Ρητά και κατηγορηματικά κορυφαίοι ιατροδικαστές εξηγούν πως η κεταμίνη, όπως και οποιοδήποτε κατασταλτικό φάρμακο σε θανατηφόρα δόση σαφώς και αρκεί για να σκοτώσει ένα 9χρονο κορίτσι, αντικρούοντας έτσι το πρώτο επιχείρημα της 33χρονης.

Εντολή να γίνουν εξετάσεις για το «σπάνιο σύνδρομο»
Σύμφωνα με το LiveNews, για το «σπάνιο σύνδρομο», στο οποίο αναμένεται να βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης, έχει ήδη ζητηθεί από τον Γιώργο Σιδερά να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις.

«Στα ελληνικά λέγεται σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου. Εάν κάποιο ηλικιωμένος ή ένα παιδάκι πιεστεί σε εκείνο το σημείο, είναι το knock out που λέμε στους boxer ή αν το πιέσει και κάνει κάποιες γρήγορες κινήσεις με το κεφάλι του μπορεί να προκληθεί μία ανακοπή και να πεθάνει εάν δεν δράσει ο φλεβοκόμβος ή ο επόμενος που είναι ο κολποκοιλιακός κόμβος για να αναταχθεί και πάλι η καρδιά» εξήγησε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

«Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια βραδυκαρδία και υπόταση. Δεν μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας. Είναι στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Κόσμος 19.04.2024
Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Αθλητισμός 19.04.2024
Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

Κικίλιας: Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία

Ελλάδα 19.04.2024
Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα ‑ απάντηση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
«Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Politico: O Μπάιντεν αποκαλεί τον Τραμπ «γουρούνι του Χίτλερ»

Κόσμος 19.04.2024
Οι αναφορές για Τραμπ με την συμπάθειά του στον Χίτλερ

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: 3 χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός 19.04.2024
Εν αναμονή της κακοκαιρίας που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές ‑ Ανοδικά το πετρέλαιο

Οικονομία 19.04.2024
Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Θρίλερ στη Μέση Ανατολή

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Κόσμος Χτες
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός Χτες
Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!