E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται»

Δημοσίευση 20/5/2022 | 11:33

Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, που πέθανε σε καρέκλα του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μετά από εξιτήριο που του έδωσαν οι γιατροί, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται και είναι η πιθανότερη, ωστόσο αναμένεται και η επαλήθευση για να είμαστε και εμείς σίγουροι», δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δ. Γαλεντέρης.

«Δημιουργεί ακόμη εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid», είπε ακόμη ο κ. Γαλεντέρης στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Υπογράμμισε ακόμη ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του

Σχολεία: Το ωράριο στα Ολοήμερα από τον Σεπτέμβριο ‑ Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Ελλάδα 07.02.2026
Η νέα ρύθμιση προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τις ώρες αποχώρησης, εξυπηρετώντας γονείς και εκπαιδευτικούς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Η Ελλάδα έκανε την αρχή στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πικέρμι: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Μαραθώνος

Ελλάδα 07.02.2026
Στο τροχαίο συμβάν τραυματίστηκε και ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον πεζό

Απέλαση στο 5χρονο παιδί που συνελήφθη στη Μινεσότα ζητά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Κόσμος 07.02.2026
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις ενέργειές της

Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε

Ελλάδα 07.02.2026
Η παρέμβαση του Νίκου Πλακιά: «Αυτός δεν ήταν μαζί στα πάνελ και έβγαινε φωτογραφίες με τη Μαρία; Τώρα την κατηγορεί και αυτός;»

Εξαφάνιση Λόρας: Στη Γερμανία ο πατέρας της, φόβοι για την ασφάλεια της 16χρονης

Ελλάδα 07.02.2026
Το ταξίδι στη Γερμανία και τα ερωτήματα που παραμένουν

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο