E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται»

Δημοσίευση 20/5/2022 | 11:33

Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, που πέθανε σε καρέκλα του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μετά από εξιτήριο που του έδωσαν οι γιατροί, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται και είναι η πιθανότερη, ωστόσο αναμένεται και η επαλήθευση για να είμαστε και εμείς σίγουροι», δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δ. Γαλεντέρης.

«Δημιουργεί ακόμη εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid», είπε ακόμη ο κ. Γαλεντέρης στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Υπογράμμισε ακόμη ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα 15.04.2026
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί

Οργή στην Ταϊλάνδη για νεαρό ζευγάρι Γάλλων που έκαναν σeξ σε παραλία: «Ήταν σαν ζώα»

Κόσμος 15.04.2026
Ο 24χρονος Αλαν και η συνομήλική του Νάντια συνελήφθησαν, παραδέχθηκαν την πράξη τους και τους επιβλήθηκε πρόστιμο

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιώργος Μυλωνάκης, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο

Ελλάδα 15.04.2026
Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Κληρονομιές: Πώς αλλάζουν οι ιδιόγραφες διαθήκες

Ελλάδα 15.04.2026
Πότε απαιτείται έλεγχος γνησιότητας

Τα ενοίκια «καταπίνουν» τους μισθούς ‑ Στο 93,6% του εισοδήματος η κατοικία στην Αθήνα

Οικονομία 15.04.2026
Το κόστος στέγασης έχει φτάσει σε επίπεδα που προσεγγίζουν ή ακόμη και υπερβαίνουν έναν ολόκληρο μισθό

Market Pass: Τι ισχύει για το voucher τροφίμων και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οικονομία 15.04.2026
Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχή και νοτιάδες

Καιρός 15.04.2026
Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι αποπνικτική

Νέο κύμα απολύσεων στη Disney

Κόσμος 15.04.2026
Καταργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας

Αεροπορικές εταιρείες: SOS για έλλειψη καυσίμων και αύξηση του κόστους

Κόσμος 15.04.2026
Εν μέσω αποκλεισμού του Ορμούζ από τις ΗΠΑ - Η Ούρσουλα στην κοσμάρα της

Πάτρα: Έκλεψε μηχανή «με εντολή Θεού» – Συνελήφθη μετά από… ιεραποστολή μέχρι τα Καλάβρυτα

Ελλάδα 15.04.2026
Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών