E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται»

Δημοσίευση 20/5/2022 | 11:33

Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, που πέθανε σε καρέκλα του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μετά από εξιτήριο που του έδωσαν οι γιατροί, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται και είναι η πιθανότερη, ωστόσο αναμένεται και η επαλήθευση για να είμαστε και εμείς σίγουροι», δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δ. Γαλεντέρης.

«Δημιουργεί ακόμη εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid», είπε ακόμη ο κ. Γαλεντέρης στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Υπογράμμισε ακόμη ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη

Ελλάδα 24.03.2026
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα

Ελλάδα 24.03.2026
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους

Ελλάδα 24.03.2026
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Εντοπίστηκε νεκρός ηλικιωμένος στη λίμνη Περιστερίου

Ελλάδα 24.03.2026
Ο άτυχος 83χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τα νερά της τεχνητής λίμνης

Πρόστιμα και συλλήψεις σε 6 εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

Ελλάδα 24.03.2026
Εντοπίστηκαν και φορολογικές παραβάσεις - Έξι συλλήψεις

Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες: Πασίγνωστα πρόσωπα στο «κόλπο» ‑ Πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Ελλάδα 24.03.2026
Ονόματα της showbiz και γνωστός TikToker ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κόρινθος: «Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή θα φτάσουν στην αστυνομία» ‑ Η κατάθεση της ανήλικης

Ελλάδα 24.03.2026
Έξι συμμαθήτριες της ανήλικης θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου καθηγητή

Πάτρα: 16χρονος γρονθοκόπησε μαθητή της Γ΄Δημοτικού επειδή του πείραζε την αδερφή

Ελλάδα 24.03.2026
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε και μαχαίρι το οποίο το είχε στην κατοχή του για «λόγους ασφαλείας» όπως επικαλέστηκε

Γιώργος Τσαγκαράκης: Απολογείται σήμερα για τέσσερα κακουργήματα

Ελλάδα 24.03.2026
«Χείμαρρος» η χήρα του Δημήτρη Μυταρά κατά του Τσαγκαράκη