E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της σοβαρής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Δημοσίευση 19/5/2022 | 13:56

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Μέτρα κατά της έλλειψης σε εθνικό επίπεδο στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ- και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος- Πιτ Μπούτιτζετζ , δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό επισημαίνοντας πως και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει γάλα για τα μωρά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», o ομοφυλόφιλος Αμερικανός υπουργός, o οποίος με τον σύζυγό του, Τσάστεν, έχουν υιοθετήσει δίδυμα, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε βρεφικό γάλα γεγονός που το βιώνει και η οικογένειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 40χρονος Μπούτιτζετζ είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι γονέας στην αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που κατέλαβε υπουργικό πόστο στις ΗΠΑ.

«Το πρόβλημα με την έλλειψη βρεφικού γάλακτος μας αφορά και προσωπικά», υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Face The Nation» του δικτύου CBS .

«Έχουμε δύο μωρά 9 μηνών», λέει για τα δίδυμα που υιοθέτησε με τον σύζυγό του: την Πενέλοπε Ρόουζ και τον Τζόζεφ Όγκουστ.

«Το βρεφικό γάλα επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Και όπως εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχουμε «οργώσει» τα καταστήματα κι έχουμε έρθει σε επαφή με συγγενείς από άλλα μέρη όπου δεν έχουν τις ίδιες ελλείψεις για να δούμε τι μπορούν να μας στείλουν», επισημαίνει.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε πως θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης για να διευκολύνει τους ξένους παρασκευαστές στην αποστολή βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έκκληση προς την παγκόσμια αγορά θα έχει ανταπόκριση και οι διεθνείς επιχειρήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προσφοράς προϊόντων», δήλωσε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Ρόμπερτ Κάλιφ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την «Abbott Nutrition» να επανεκκινήσει το τεράστιο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν, το οποίο έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων μόλυνσης.

Πάντως, η επίλυση του προβλήματος για την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν θα γίνει άμεσα, όπως σχολιάζει το BBC.

Πολλούς γονείς αναζητούν φόρμουλα γάλακτος στο διαδίκτυο ή σε τράπεζες τροφίμων ενώ πολλοί επιχειρούν να φτιάξουν δική του συνταγή ακολουθώντας οδηγίες στο Google.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής βρεφικού γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό, ο αμερικανικός Τύπος υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αφού έλαβε το πράσινο φως της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η διεύθυνση του εργοστασίου «Abbot Nutrition» δήλωσε ότι θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα εβδομάδες προτού αρχίσουν να φτάνουν τα νέα προιόντα στα καταστήματα, ενώ δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

AAΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Πρόταση 10ήμερης κατάπαυσης πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Διπλωματικές κινήσεις για αποκλιμάκωση βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης - ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters ότι διαμεσολαβητές διαβίβασαν σχετική πρόταση

Φωτιά σε εστιατόριο στα Εξάρχεια – Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αραχώβης

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα επιχειρούν στο σημείο – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Αντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η χώρα ακολούθησε «λάθος δρόμους» τη δεκαετία του 1980 και ότι οι συνέπειες γίνονται αισθητές μέχρι σήμερα - «Ας κάνουμε την αρχή ώστε η Βρετανία να πιστεύει ξανά»

Επίσημη η μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσέντι Όσμαν

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο διεθνής Τούρκος σταρ υπέγραψε συμβόλαιο με το «Δικέφαλο» έως και τη σεζόν 2028-29 και αναμένεται η παρουσίασή του στο «PAOK Sports Arena»

Ενδοοικογενειακή βία σε ξενοδοχείο της Κρήτης: Χτύπησε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο 37χρονος συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου.

Σε ποια περιοχή της Αθήνας η θερμοκρασία δεν υποχώρησε κάτω από 29,1°C τη νύχτα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σήμερα δύο εντελώς διαφορετικά καλοκαίρια

«Εξέγερση της Κατσαρίδας» στην Ινδία: Δακρυγόνα και ξύλο κατά φοιτητών που πορεύτηκαν προς το Κοινοβούλιο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν στο Νέο Δελχί κατά της νοθείας στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και απαίτησαν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Εξολοθρευτής 2: Έφυγε από τη ζωή ο Γουίλιαμ Γουίσερ

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Γουίλιαμ Γουίσερ, συνσεναριογράφος του «Εξολοθρευτή 2» μαζί με τον Τζέιμς Κάμερον, πέθανε σε ηλικία 71 ετών

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου για την εμπρηστική επίθεση

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 18 προσαγωγές