E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της σοβαρής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Δημοσίευση 19/5/2022 | 13:56

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Μέτρα κατά της έλλειψης σε εθνικό επίπεδο στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ- και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος- Πιτ Μπούτιτζετζ , δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό επισημαίνοντας πως και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει γάλα για τα μωρά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», o ομοφυλόφιλος Αμερικανός υπουργός, o οποίος με τον σύζυγό του, Τσάστεν, έχουν υιοθετήσει δίδυμα, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε βρεφικό γάλα γεγονός που το βιώνει και η οικογένειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 40χρονος Μπούτιτζετζ είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι γονέας στην αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που κατέλαβε υπουργικό πόστο στις ΗΠΑ.

«Το πρόβλημα με την έλλειψη βρεφικού γάλακτος μας αφορά και προσωπικά», υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Face The Nation» του δικτύου CBS .

«Έχουμε δύο μωρά 9 μηνών», λέει για τα δίδυμα που υιοθέτησε με τον σύζυγό του: την Πενέλοπε Ρόουζ και τον Τζόζεφ Όγκουστ.

«Το βρεφικό γάλα επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Και όπως εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχουμε «οργώσει» τα καταστήματα κι έχουμε έρθει σε επαφή με συγγενείς από άλλα μέρη όπου δεν έχουν τις ίδιες ελλείψεις για να δούμε τι μπορούν να μας στείλουν», επισημαίνει.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε πως θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης για να διευκολύνει τους ξένους παρασκευαστές στην αποστολή βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έκκληση προς την παγκόσμια αγορά θα έχει ανταπόκριση και οι διεθνείς επιχειρήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προσφοράς προϊόντων», δήλωσε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Ρόμπερτ Κάλιφ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την «Abbott Nutrition» να επανεκκινήσει το τεράστιο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν, το οποίο έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων μόλυνσης.

Πάντως, η επίλυση του προβλήματος για την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν θα γίνει άμεσα, όπως σχολιάζει το BBC.

Πολλούς γονείς αναζητούν φόρμουλα γάλακτος στο διαδίκτυο ή σε τράπεζες τροφίμων ενώ πολλοί επιχειρούν να φτιάξουν δική του συνταγή ακολουθώντας οδηγίες στο Google.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής βρεφικού γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό, ο αμερικανικός Τύπος υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αφού έλαβε το πράσινο φως της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η διεύθυνση του εργοστασίου «Abbot Nutrition» δήλωσε ότι θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα εβδομάδες προτού αρχίσουν να φτάνουν τα νέα προιόντα στα καταστήματα, ενώ δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Νίστρουπ στους φιλάθλους με το βλέμμα στο μέλλον

E-Daily 3.Left Χτες
Μίλησε και στα ελληνικά ο Δανός προπονητής

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωτιά στην Οστράβα με άλμα στα 5,82μ, βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε και τρεις άκυρες στα 6μ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

Ελλάδα Χτες
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left Χτες
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο