E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της σοβαρής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Δημοσίευση 19/5/2022 | 13:56

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Μέτρα κατά της έλλειψης σε εθνικό επίπεδο στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ- και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος- Πιτ Μπούτιτζετζ , δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό επισημαίνοντας πως και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει γάλα για τα μωρά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», o ομοφυλόφιλος Αμερικανός υπουργός, o οποίος με τον σύζυγό του, Τσάστεν, έχουν υιοθετήσει δίδυμα, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε βρεφικό γάλα γεγονός που το βιώνει και η οικογένειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 40χρονος Μπούτιτζετζ είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι γονέας στην αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που κατέλαβε υπουργικό πόστο στις ΗΠΑ.

«Το πρόβλημα με την έλλειψη βρεφικού γάλακτος μας αφορά και προσωπικά», υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Face The Nation» του δικτύου CBS .

«Έχουμε δύο μωρά 9 μηνών», λέει για τα δίδυμα που υιοθέτησε με τον σύζυγό του: την Πενέλοπε Ρόουζ και τον Τζόζεφ Όγκουστ.

«Το βρεφικό γάλα επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Και όπως εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχουμε «οργώσει» τα καταστήματα κι έχουμε έρθει σε επαφή με συγγενείς από άλλα μέρη όπου δεν έχουν τις ίδιες ελλείψεις για να δούμε τι μπορούν να μας στείλουν», επισημαίνει.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε πως θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης για να διευκολύνει τους ξένους παρασκευαστές στην αποστολή βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έκκληση προς την παγκόσμια αγορά θα έχει ανταπόκριση και οι διεθνείς επιχειρήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προσφοράς προϊόντων», δήλωσε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Ρόμπερτ Κάλιφ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την «Abbott Nutrition» να επανεκκινήσει το τεράστιο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν, το οποίο έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων μόλυνσης.

Πάντως, η επίλυση του προβλήματος για την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν θα γίνει άμεσα, όπως σχολιάζει το BBC.

Πολλούς γονείς αναζητούν φόρμουλα γάλακτος στο διαδίκτυο ή σε τράπεζες τροφίμων ενώ πολλοί επιχειρούν να φτιάξουν δική του συνταγή ακολουθώντας οδηγίες στο Google.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής βρεφικού γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό, ο αμερικανικός Τύπος υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αφού έλαβε το πράσινο φως της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η διεύθυνση του εργοστασίου «Abbot Nutrition» δήλωσε ότι θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα εβδομάδες προτού αρχίσουν να φτάνουν τα νέα προιόντα στα καταστήματα, ενώ δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη  είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

Χείμαρρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα F‑35 στην Τουρκία» – Οι απειλές του Ιράν και η ατάκα για τον Λένιν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα

Ρήγμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με ηχηρό «όχι» από την Πράγα στο πακέτο βοήθειας των 70 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Δημοκρατία της Τσεχίας γυρίζει την πλάτη στο γιγαντιαίο πακέτο-μαμούθ για το Κίεβο

Λύθηκε μυστήριο αιώνων: Τα χαμένα οστά του Αλφρέδου του Μέγα που νίκησε τους Βίκινγκς βρέθηκαν κάτω από πάρκινγκ, λέει ερευνητής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Αλφρέδος ο Μέγας ήταν γνωστός κυρίως για την υπεράσπιση του Ουέσσεξ ενάντια στους Βίκινγκς και για το γεγονός ότι έθεσε τα θεμέλια για την ενωμένη Αγγλία - Κέρδισε στρατό με επικεφαλής των ηγέτη των Βίκινγκς Γκούθρουμ αναγκάζοντάς τους να ασπαστούν τον Χριστιανισμό

Θεσσαλονίκη: «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές» ‑ Στη φυλακή 64χρονος

Ελλάδα Χτες
Απολογούμενος ο 64χρονος παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπησε τη γυναίκα στα χέρια και ζήτησε συγγνώμη γι` αυτό

Μαύρη Θάλασσα: Η στιγμή που ουκρανικό USV χτυπά ρωσικό τάνκερ ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας, περισσότερα από εννέα ρωσικά δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από σμήνη drones

Απόρρητο εγχειρίδιο αποκαλύπτει πώς η CIA δημιουργούσε δυνατότερους και ταχύτερους ανθρώπους με τη δύναμη του μυαλού

E-Daily 3.Left Χτες
Το εγχειρίδιο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από τη CIA το 2003, αποτελούσε μέρος εκπαιδευτικού υλικού που είχε εξεταστεί από τη Διοίκηση Πληροφοριών και Ασφάλειας του αμερικανικού στρατού