E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της σοβαρής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Δημοσίευση 19/5/2022 | 13:56

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Μέτρα κατά της έλλειψης σε εθνικό επίπεδο στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ- και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος- Πιτ Μπούτιτζετζ , δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό επισημαίνοντας πως και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει γάλα για τα μωρά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», o ομοφυλόφιλος Αμερικανός υπουργός, o οποίος με τον σύζυγό του, Τσάστεν, έχουν υιοθετήσει δίδυμα, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε βρεφικό γάλα γεγονός που το βιώνει και η οικογένειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 40χρονος Μπούτιτζετζ είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι γονέας στην αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που κατέλαβε υπουργικό πόστο στις ΗΠΑ.

«Το πρόβλημα με την έλλειψη βρεφικού γάλακτος μας αφορά και προσωπικά», υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Face The Nation» του δικτύου CBS .

«Έχουμε δύο μωρά 9 μηνών», λέει για τα δίδυμα που υιοθέτησε με τον σύζυγό του: την Πενέλοπε Ρόουζ και τον Τζόζεφ Όγκουστ.

«Το βρεφικό γάλα επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Και όπως εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχουμε «οργώσει» τα καταστήματα κι έχουμε έρθει σε επαφή με συγγενείς από άλλα μέρη όπου δεν έχουν τις ίδιες ελλείψεις για να δούμε τι μπορούν να μας στείλουν», επισημαίνει.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε πως θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης για να διευκολύνει τους ξένους παρασκευαστές στην αποστολή βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έκκληση προς την παγκόσμια αγορά θα έχει ανταπόκριση και οι διεθνείς επιχειρήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προσφοράς προϊόντων», δήλωσε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Ρόμπερτ Κάλιφ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την «Abbott Nutrition» να επανεκκινήσει το τεράστιο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν, το οποίο έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων μόλυνσης.

Πάντως, η επίλυση του προβλήματος για την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν θα γίνει άμεσα, όπως σχολιάζει το BBC.

Πολλούς γονείς αναζητούν φόρμουλα γάλακτος στο διαδίκτυο ή σε τράπεζες τροφίμων ενώ πολλοί επιχειρούν να φτιάξουν δική του συνταγή ακολουθώντας οδηγίες στο Google.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής βρεφικού γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό, ο αμερικανικός Τύπος υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αφού έλαβε το πράσινο φως της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η διεύθυνση του εργοστασίου «Abbot Nutrition» δήλωσε ότι θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα εβδομάδες προτού αρχίσουν να φτάνουν τα νέα προιόντα στα καταστήματα, ενώ δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα 06.06.2026
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος 06.06.2026
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις

Επίθεση σε ανήλικη στην Ηγουμενίτσα από άνδρα που είχε συλληφθεί πριν δύο μέρες

Ελλάδα 06.06.2026
Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και ο δράστης απομακρύνθηκε, ενώ αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο αργότερα στην περιοχή – Στην κατοχή του βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μαχαίρι