E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Έγινε... Τούρκος ο Φουάτ Οκτάι με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

«Οι σύμμαχοί μας τον χειροκροτούσαν όρθιοι»

Δημοσίευση 18/5/2022 | 19:51

Τουρκία:  Έγινε... Τούρκος ο Φουάτ Οκτάι με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Για «θέατρο και σόου» έκανε λόγο ο Φουάτ Οκτάι - Κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας!

Εκνευρισμός αλλά και αμηχανία επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στην Άγκυρα με αφορμή την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το Κυπριακό - διατύπωσε με σαφήνεια τη θέση του για μη αποδοχή της λύσης των δύο κρατών, που συνεπάγεται τη διχοτόμηση της νησιωτικής χώρας - προκάλεσαν την οργή του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι ο οποίος έκανε λόγο για «θέατρο» και «σόου».

«Παρακολουθήσατε το θέατρο για την Τουρκία και την ΤΒΔΚ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τις οποίες αποκαλούμε σύμμαχο. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού-ελληνοκυπριακού διδύμου, που δεν συνεισφέρουν τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε την αλήθεια και τη δείχνουμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας» συνέχισε, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα «παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο μας».

Μάλιστα ήταν τέτοια η οργή του Φουάτ Οκτάι που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τη χώρα μας για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας. «Καλώ τις ΗΠΑ να ασπαστούν την κοινή λογική και να μην ενθαρρύνουν με χειροκροτήματα τις προσπάθειες δημιουργίας αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτές τις ημέρες, που η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος, τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι ξεστομίζει», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα έως τις 3 το μεσημέρι

Ελλάδα 08.02.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες

Αλλαγές στη κόκκινη γραμμή του Μετρό: Κλείνουν 4 σταθμοί

Ελλάδα 08.02.2026
Οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού – Φιξ και Νέος Κόσμος θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους

Λειψυδρία στην Αττική: Πόσο βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές

Ελλάδα 08.02.2026
Tα αποθέματα στους ταμιευτήρες για την Αττική φτάνουν σήμερα στα 560 εκατ. κυβικά, έναντι 667 εκατ. κυβικά ένα χρόνο πριν και πάνω από 900 εκατ. κυβικά πριν δύο χρόνια

Δύο νεκροί μετανάστες στον Έβρο: Ερευνάται αν προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι

Ελλάδα 08.02.2026
Ο ένας διακομίστηκε ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος έφερε αρχικά σημεία ζωής

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης