E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Έγινε... Τούρκος ο Φουάτ Οκτάι με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

«Οι σύμμαχοί μας τον χειροκροτούσαν όρθιοι»

Δημοσίευση 18/5/2022 | 19:51

Τουρκία:  Έγινε... Τούρκος ο Φουάτ Οκτάι με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Για «θέατρο και σόου» έκανε λόγο ο Φουάτ Οκτάι - Κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας!

Εκνευρισμός αλλά και αμηχανία επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στην Άγκυρα με αφορμή την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το Κυπριακό - διατύπωσε με σαφήνεια τη θέση του για μη αποδοχή της λύσης των δύο κρατών, που συνεπάγεται τη διχοτόμηση της νησιωτικής χώρας - προκάλεσαν την οργή του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι ο οποίος έκανε λόγο για «θέατρο» και «σόου».

«Παρακολουθήσατε το θέατρο για την Τουρκία και την ΤΒΔΚ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τις οποίες αποκαλούμε σύμμαχο. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού-ελληνοκυπριακού διδύμου, που δεν συνεισφέρουν τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε την αλήθεια και τη δείχνουμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας» συνέχισε, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα «παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει διαρκώς τον εναέριο χώρο μας».

Μάλιστα ήταν τέτοια η οργή του Φουάτ Οκτάι που έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τη χώρα μας για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας. «Καλώ τις ΗΠΑ να ασπαστούν την κοινή λογική και να μην ενθαρρύνουν με χειροκροτήματα τις προσπάθειες δημιουργίας αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτές τις ημέρες, που η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος, τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι ξεστομίζει», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος 20.11.2025
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026