E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η απόφαση για τις ποινές των κατηγορουμένων

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων συνηγόρων υπεράσπισης σήμερα το πρωί, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή

Δημοσίευση 18/5/2022 | 12:24

Δίκη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η απόφαση για τις ποινές των κατηγορουμένων

Για την Παρασκευή 20 Μαΐου μετατίθεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όσον αφορά τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων συνηγόρων υπεράσπισης σήμερα το πρωί, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Κατηγορούμενοι για τον μαρτυρικό θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018 σε ερημική περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο, μετά από άγρια σeξουαλική κακοποίησή της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15ετή κάθειρξη για τον βιασμό της φοιτήτριας.

Στο δικαστήριο σήμερα, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, ανέβηκαν οι τόνοι όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη οργίστηκαν ακούγοντας τον συνήγορο υπεράσπισης του νεαρότερου σε ηλικία κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής, να παραθέτει τα επιχειρήματά του υπέρ του εντολέα του. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών που συνόδευσαν το ζευγάρι εκτός της αίθουσας.

Η διαδικασία έκλεισε με την ερώτηση της προέδρου προς τους δύο νεαρούς εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι επιπλέον από εκείνα που είπαν απολογούμενοι.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος σηκώθηκε πρώτος από το εδώλιο.

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ο έτερος κατηγορούμενος είπε στους δικαστές: «Όπως είδατε δεν δέχομαι τον βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη. Αυτό το άτομο (σ.σ. για τον συγκατηγορούμενό του) με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία.

Οι γονείς της φοιτήτριας ζητούν να μη «σπάσουν» τα ισόβια των δύο υπαίτιων για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης τους και η έκτιση των ισοβίων «να είναι ισόβια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν

Κόσμος 20.04.2026
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του

Ελλάδα 20.04.2026
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους

Κόσμος 20.04.2026
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

Γυάρος: Οριστική η απαγόρευση αλιείας ‑ Αυτές είναι οι ζώνες προστασίας της φύσης

Ελλάδα 20.04.2026
Ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας για τη Γυάρο με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος