E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η απόφαση για τις ποινές των κατηγορουμένων

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων συνηγόρων υπεράσπισης σήμερα το πρωί, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή

Δημοσίευση 18/5/2022 | 12:24

Δίκη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η απόφαση για τις ποινές των κατηγορουμένων

Για την Παρασκευή 20 Μαΐου μετατίθεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όσον αφορά τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων συνηγόρων υπεράσπισης σήμερα το πρωί, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Κατηγορούμενοι για τον μαρτυρικό θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018 σε ερημική περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο, μετά από άγρια σeξουαλική κακοποίησή της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15ετή κάθειρξη για τον βιασμό της φοιτήτριας.

Στο δικαστήριο σήμερα, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, ανέβηκαν οι τόνοι όταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη οργίστηκαν ακούγοντας τον συνήγορο υπεράσπισης του νεαρότερου σε ηλικία κατηγορούμενου, αλβανικής καταγωγής, να παραθέτει τα επιχειρήματά του υπέρ του εντολέα του. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γρήγορα με την παρέμβαση των αστυνομικών που συνόδευσαν το ζευγάρι εκτός της αίθουσας.

Η διαδικασία έκλεισε με την ερώτηση της προέδρου προς τους δύο νεαρούς εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι επιπλέον από εκείνα που είπαν απολογούμενοι.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος σηκώθηκε πρώτος από το εδώλιο.

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Ο έτερος κατηγορούμενος είπε στους δικαστές: «Όπως είδατε δεν δέχομαι τον βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη. Αυτό το άτομο (σ.σ. για τον συγκατηγορούμενό του) με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία.

Οι γονείς της φοιτήτριας ζητούν να μη «σπάσουν» τα ισόβια των δύο υπαίτιων για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης τους και η έκτιση των ισοβίων «να είναι ισόβια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βασίλης Ρίζος: Ποιος ήταν ο γιος της Θεανώς Φωτίου που πέθανε σε ηλικία μόλις 48 ετών

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε σχεδιάσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα της ΝΕΑΡ

Ο «Έβερεστ», η θαλάσσια χελώνα των 105 κιλών που νίκησε τον θάνατο επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο, δείτε εικόνες

Ελλάδα 06.04.2026
Τον Μάιο του 2024 ο «Έβερεστ» εντοπίστηκε στην Πρέβεζα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

Λακωνία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 30χρονης ‑ «Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα, ήταν αλκοολική»

Ελλάδα 06.04.2026
Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη αυτή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επεισόδιο βίας σε βάρος της συζύγου του, η οποία πάσχει από επιληπτικό σύνδρομο

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.