E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο «χείλος της καταστροφής» η Βόρεια Κορέα

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Δημοσίευση 17/5/2022 | 16:29

Στο «χείλος της καταστροφής» η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής από κορωνοϊό, εκτός κι αν ληφθεί επείγουσα δράση για την προμήθεια εμβολίων και θεραπειών, προειδοποιούν οι ειδικοί καθώς ο αριθμός κρουσμάτων έχει αγγίξει σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο.

Η απομονωμένη χώρα κατέγραψε σήμερα άλλη μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε αυτό που εξακολουθεί να αποκαλεί «πυρετό», λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων μολύνσεων κορωνοϊού από τη στιγμή της έναρξης της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 269,510 νέα κρούσματα και έξι θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 56.

Από την περασμένη Πέμπτη οπότε και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, περίπου 1,48 εκατ. άνθρωποι έχουν νοσήσει και 663.000 βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος, λένε οι ειδικοί, δεδομένης της έλλειψης διαγνωστικών τεστ και των πόρων παρακολούθησης και θεραπείας.

«Φαίνεται πολύ κακή η κατάσταση» σημειώνει ο Όουεν Μίλερ, λέκτορας κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. «Βρίσκονται ενώπιον μιας ραγδαίας εξάπλωσης της Όμικρον, χωρίς προστασία από εμβόλια, χωρία πολλή -αν υπάρχει καν- ανοσία στον πληθυσμό και χωρίς πρόσβαση σε πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το κορωνοϊό αλλού» προσθέτει.

Ενδεχόμενο ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα της οποίας η οικονομία έχει πληγεί σοβαρά από το κλείσιμο -λόγω πανδημίας- των συνόρων με το βασικό εμπορικό εταίρο της, την Κίνα, τις φυσικές καταστροφές, και τα χρόνια κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Χθες, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «μάλωσε» τους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου και του δημόσιου υγειονομικού τομέα «που δε σήκωσαν τα μανίκια, αποτυγχάνοντας να αναγνωρίσουν την κρίση» σημείωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το κρατικό KCNA, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη εργασιακή στάση».

Διέταξε το στρατό να ενεργοποιηθεί άμεσα «για τη σταθεροποίηση της προμήθειας φαρμάκων στην πρωτεύουσα» όπου για πρώτη φορά καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον την περασμένη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οργισμένος ξανά ο Τραμπ με τους Ιρανούς: Είναι ανέντιμοι, οι όροι που διέρρευσαν δεν έχουν καμία σχέση με όσα συμφωνήθηκαν γραπτώς

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
«Όσα είπαν, συμπεριλαμβανομένης της αδύναμης και αξιολύπητης δήλωσής τους σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις

«Έπεσαν» Facebook και Messenger ‑ Προβλήματα και στο Instagram

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Δεν «φορτώνουν» οι σελίδες

Αίγιο: «Να ανοίξουν τηλέφωνα και υπολογιστές» ζητά η πλευρά του Ιταλού – Επιμένει στην αθωότητα του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός θα απολογηθεί το Σάββατο για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της

Κίνα: Συναγερμός για θαλάσσιες χελώνες και ψάρια κατασκόπους

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ζώα εξοπλισμένα με αισθητήρες «από ξένες υπηρεσίες συλλέγουν ευαίσθητα θαλάσσια δεδομένα»

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τα ηλεκτρικά πατίνια από το 2027

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Η πρωτεύουσα του Βελγίου τους κάνει «έξωση» ύστερα από τα εκατοντάδες ατυχήματα

Χίος: Καυγάς με μαχαίρι στοίχισε τη ζωή σε 31χρονο – Ρήξη σπλήνας από τα τραύματα

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο τραυματίας χειρουργήθηκε αμέσως, ωστόσο δεν κατάφερε να επιζήσει από τα τραύματά του

Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων ‑ Το έργο και η πορεία του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, μια από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες της σύγχρονης τέχνης και σημαντικός Βρετανός καλλιτέχνης, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών

Θεσσαλονίκη: Δήμος μήνυσε νεκρή οδηγό για απείθεια 8 χρόνια μετά τον θάνατό της

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Η άνευ προηγουμένου υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Γ` Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου η νεκρή… αθωώθηκε

Ιράν – ΗΠΑ: Ποιοι είναι οι 14 όροι που προβλέπει η μυστική συμφωνία ειρήνευσης

Πολιτική 12.06.2026
Κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν δημοσιοποίησαν το κείμενο του μνημονίου συνεννόησης 14 σημείων με τις ΗΠΑ, που προβλέπει παύση εχθροπραξιών, άρση κυρώσεων και αποδέσμευση δισεκατομμυρίων.

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο στο νοσοκομείο Παπανικολάου – Τι ερευνούν οι αρχές

Ελλάδα 12.06.2026
Ο 79χρονος έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και υπέκυψε στα τραύματά του.

Κοζάνη: Νεκρό αρκουδάκι 2,5 ετών – Το πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι

Ελλάδα 12.06.2026
Το ζώο εντοπίστηκε στην περιοχή Πυλωρί του δήμου Βοΐου