E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο «χείλος της καταστροφής» η Βόρεια Κορέα

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Δημοσίευση 17/5/2022 | 16:29

Στο «χείλος της καταστροφής» η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής από κορωνοϊό, εκτός κι αν ληφθεί επείγουσα δράση για την προμήθεια εμβολίων και θεραπειών, προειδοποιούν οι ειδικοί καθώς ο αριθμός κρουσμάτων έχει αγγίξει σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο.

Η απομονωμένη χώρα κατέγραψε σήμερα άλλη μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε αυτό που εξακολουθεί να αποκαλεί «πυρετό», λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων μολύνσεων κορωνοϊού από τη στιγμή της έναρξης της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 269,510 νέα κρούσματα και έξι θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 56.

Από την περασμένη Πέμπτη οπότε και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, περίπου 1,48 εκατ. άνθρωποι έχουν νοσήσει και 663.000 βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος, λένε οι ειδικοί, δεδομένης της έλλειψης διαγνωστικών τεστ και των πόρων παρακολούθησης και θεραπείας.

«Φαίνεται πολύ κακή η κατάσταση» σημειώνει ο Όουεν Μίλερ, λέκτορας κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. «Βρίσκονται ενώπιον μιας ραγδαίας εξάπλωσης της Όμικρον, χωρίς προστασία από εμβόλια, χωρία πολλή -αν υπάρχει καν- ανοσία στον πληθυσμό και χωρίς πρόσβαση σε πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το κορωνοϊό αλλού» προσθέτει.

Ενδεχόμενο ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα της οποίας η οικονομία έχει πληγεί σοβαρά από το κλείσιμο -λόγω πανδημίας- των συνόρων με το βασικό εμπορικό εταίρο της, την Κίνα, τις φυσικές καταστροφές, και τα χρόνια κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Χθες, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «μάλωσε» τους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου και του δημόσιου υγειονομικού τομέα «που δε σήκωσαν τα μανίκια, αποτυγχάνοντας να αναγνωρίσουν την κρίση» σημείωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το κρατικό KCNA, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη εργασιακή στάση».

Διέταξε το στρατό να ενεργοποιηθεί άμεσα «για τη σταθεροποίηση της προμήθειας φαρμάκων στην πρωτεύουσα» όπου για πρώτη φορά καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον την περασμένη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάλλος διέσχισε όλη την Ευρώπη με ποδήλατο και έπεσε θύμα κλοπής στην Ελλάδα από Ρομά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Μου πήραν το τσαντάκι με το κινητό μου» λέει ο 22χρονος Γάλλος ποδηλάτης

Κορωπί: Μεθυσμένη κουμπάρα διέκοψε το μυστήριο και φίλησε τον ιερέα στο στόμα!

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Κατά την είσοδό της ενημέρωσε τη νύφη ότι ερχόταν από ολονύχτιο γλέντι, υποστηρίζοντας ωστόσο πως μπορούσε κανονικά να ανταποκριθεί στον ρόλο της, ώστε να κυλήσει ομαλά το μυστήριο

Συναγερμός για φωτιές και σήμερα: Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμερα (6/7) σε περιοχές των Περιφερειών Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.

Κρήτη: Νεκρός σκύλος που έφαγε λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της Κρήτης, όταν σκυλίτσα έπεσε νεκρή, αφού έφαγε έναν λαγοκέφαλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου.

Το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έφτασε ως την Κόρινθο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σε συναγερμό η Θεσσαλονίκη για το τοξικό νέφος που κάλυψε την πόλη από την πυρκαγιά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και μονάδες ανακύκλωσης στο Ωραιόκαστρο, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για προληπτικά μέτρα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες

Εφιάλτης σε ταξί για τέσσερις ανήλικους: «Δώστε 40 ευρώ ή θα σας πλακώσω»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Τέσσερις ανήλικοι κατήγγειλαν απόπειρα υπερχρέωσης και λεκτικές απειλές από οδηγό ταξί στη διαδρομή ΚΤΕΛ Κηφισού – λιμάνι Πειραιά.

Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα στο Παγκράτι – Τι κατήγγειλε γειτόνισσα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Πολίτης κάλεσε τις Αρχές λόγω της δυσοσμίας από το διαμέρισμα - Πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο αδέρφια, που έμεναν μαζί, αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα - Εξετάζονται όλα τα σενάρια

Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρή στο ΙΧ της βρέθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη, ερευνώνται τα αίτια

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Η 46χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο, σε γκαράζ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Αττική που εκτελούσαν θερμές εργασίες σε μέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια

Μακελειό σε γιορτή της 4ης Ιουλίου στη Νέα Υόρκη – Οκτώ τραυματίες, οι 4 παιδιά

Κόσμος Χτες
Μαρτυρίες μιλούν για άνδρα που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μαύρη μάσκα σκι, ο οποίος πυροβόλησε πολλές φορές προς το πλήθος, που έκανε μπάρμπεκιου σε αυλή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικό βίντεο ‑ drone από τις καμένες εκτάσεις σε Ωραιόκαστρο και Φιλοθέη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά