E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο «χείλος της καταστροφής» η Βόρεια Κορέα

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Δημοσίευση 17/5/2022 | 16:29

Στο «χείλος της καταστροφής» η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής από κορωνοϊό, εκτός κι αν ληφθεί επείγουσα δράση για την προμήθεια εμβολίων και θεραπειών, προειδοποιούν οι ειδικοί καθώς ο αριθμός κρουσμάτων έχει αγγίξει σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο.

Η απομονωμένη χώρα κατέγραψε σήμερα άλλη μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε αυτό που εξακολουθεί να αποκαλεί «πυρετό», λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων μολύνσεων κορωνοϊού από τη στιγμή της έναρξης της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 269,510 νέα κρούσματα και έξι θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 56.

Από την περασμένη Πέμπτη οπότε και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, περίπου 1,48 εκατ. άνθρωποι έχουν νοσήσει και 663.000 βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος, λένε οι ειδικοί, δεδομένης της έλλειψης διαγνωστικών τεστ και των πόρων παρακολούθησης και θεραπείας.

«Φαίνεται πολύ κακή η κατάσταση» σημειώνει ο Όουεν Μίλερ, λέκτορας κορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. «Βρίσκονται ενώπιον μιας ραγδαίας εξάπλωσης της Όμικρον, χωρίς προστασία από εμβόλια, χωρία πολλή -αν υπάρχει καν- ανοσία στον πληθυσμό και χωρίς πρόσβαση σε πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το κορωνοϊό αλλού» προσθέτει.

Ενδεχόμενο ξέσπασμα του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα της οποίας η οικονομία έχει πληγεί σοβαρά από το κλείσιμο -λόγω πανδημίας- των συνόρων με το βασικό εμπορικό εταίρο της, την Κίνα, τις φυσικές καταστροφές, και τα χρόνια κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Χθες, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «μάλωσε» τους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου και του δημόσιου υγειονομικού τομέα «που δε σήκωσαν τα μανίκια, αποτυγχάνοντας να αναγνωρίσουν την κρίση» σημείωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το κρατικό KCNA, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη εργασιακή στάση».

Διέταξε το στρατό να ενεργοποιηθεί άμεσα «για τη σταθεροποίηση της προμήθειας φαρμάκων στην πρωτεύουσα» όπου για πρώτη φορά καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον την περασμένη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια

Γαλλία: Από τη ζέστη πηδούν στον Σηκουάνα

Κόσμος 22.06.2026
Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ένταλμα σύλληψης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης των Βέλγων: Απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, ζητώ πλήρη δικαστική έρευνα

Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 16χρονο με πατίνι και τον εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση – Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό

Δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησης για το 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στην Πάτρα, ελεύθερη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το 7 μηνών βρέφος εισήχθη στο Καραμανδάνειο το Σάββατο φέροντας κάταγμα στον μηρό και εκδορές στο κεφάλι.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο για το Qatargate

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Στον πρώην επίτροπο αποδίδεται η κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να συνδέουν την υπόθεση με οικονομικό όφελος ύψους περίπου 73.000 ευρώ.

Βανς: Το Ιράν δέχθηκε την επιστροφή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Κόσμος 22.06.2026
Σημαντικό βήμα προόδου στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν ανακοίνωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος από την Ελβετία, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συμφώνησε στην επάνοδο επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας...

Πέθανε ο ηθοποιός Παύλος Κουρτίδης

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Παύλος Κουρτίδης, ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτης, έχασε τη μάχη με βαριά ασθένεια, αφήνοντας πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο.