E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Στα 62 του, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ Δημοσίευση 16/5/2022 | 21:03

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή απόψε, περίπου στις 20:00 σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα μετά από το πρόβλημα υγείας στο πάγκρεας.

Ο Κώστας Τσαούσης εργαζόταν τα τελευταία 40 σχεδόν χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων η Αυγή, η Καθημερινή, το Κλικ, ο Αθήνα 9,84, το Βήμα, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος και το Πρώτο Θέμα.

Τα τελευταία χρόνια ο δημοσιογράφος «πάλευε» με την επάρατη νόσο, που τελικά δεν κατάφερε να νικήσει.

Το βιογραφικό του, όπως το είχε γράψει ο ίδιος:

Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τις τελευταίες 4 δεκαετίες εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον Θούριο, ακολούθησε η Αυγή επί Γιάνναρου και η Καθημερινή. Την ίδια περίοδο συνεργάσθηκα (στα πρώτα 2-3 τεύχη) με το Κλικ του Κωστόπουλου αλλά και του Γεωργελέ και συμμετείχα στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9,84 ως οικονομικός συντάκτης και παραγωγός - παρουσιαστής σε 2 εκπομπές (μια πρωινή καθημερινή και μια εβδομαδιαία).
 Το '90 πήγα στο εβδομαδιαίο τότε Βήμα και έμεινα εκεί για 10 χρόνια.
 Στο διάστημα αυτό των χρόνων «πέρασα» και από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο ως σύμβουλος έκδοσης.

Το 2000 συνέπραξα μαζί με άλλους φίλους και συναδέλφους στο άδοξο εγχείρημα του Eco2day.gr που άνοιξε τον δρόμο για άλλα, αρκούντως επιτυχημένα θεματικά sites. Από το 2003 είμαι συνεργάτης της Καθημερινής στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων – μεταξύ αυτών η μηνιαία ένθετη έκδοση με τα special reports του Economist αλλά και η ετήσια έκδοση του Κόσμου.

Συντονιστής του Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει οργανώσει και επιμεληθεί πλήθος περιοδικών εκδόσεων και θεματικών ημερίδων. Συμμετέχω στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (το μηνιαίο περιοδικό Μetropolis, το site metropolispress.gr αλλά και τις δραστηριότητές της σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου και τις τηλεοπτικές παραγωγές σε συνδρομητικά δίκτυα/πλατφόρμες αλλά και τα ελεύθερα κανάλια).

Από το 2010 συνεργάζομαι σε σταθερή βάση με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διατηρώντας από το 2011 την επιτυχημένη στήλη Πρόσωπα στο Νέο Επιχειρείν στο Business Stories, το οικονομικό-επιχειρηματικό ένθετο της εφημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Για άλλη μια χρονιά τιτανομαχία Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League

Αθλητικά Νέα 27.02.2026
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φάση των «16» καθώς και όλο το μονοπάτι των 16 μονομάχων μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Βίντεο δείχνει φορτηγατζή να οδηγεί ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο

Κόσμος 27.02.2026
Δεν μπορούσε να διαβάσει τις πινακίδες

Φοιτητές του ΑΠΘ καταγγέλλουν ότι τους ξεγύμνωσαν αστυνομικοί

Ελλάδα 27.02.2026
Συλληφθείσα φοιτήτρια κατήγγειλε ότι, μετά την προσαγωγή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί «υποχρέωσαν τα αγόρια να βγάλουν τα εσώρουχα και να σκύψουν και τα κορίτσια να βγάλουν το παντελόνι τους»

Βρέφος με μηνιγγίτιδα στη Ζάκυνθο: «Δεν θα μου πείτε πότε θα έρθω» ‑ Νέες μαρτυρίες για την παιδίατρο

Ελλάδα 27.02.2026
Υπάρχουν και άλλοι γονείς που στο παρελθόν είχαν εκφράσει σοβαρά παράπονα για τη συμπεριφορά της ίδιας γιατρού

Λέρος: Θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον πατέρα του ο 18χρονος ‑ Τον χτυπούσε με σφυρί

Ελλάδα 27.02.2026
Υπήρχε αναφορά και στο Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση

Ασλανίδης για βίντεο Καρυστιανού για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη: «Όσοι γονείς το είδαν σοκαρίστηκαν»

Ελλάδα 27.02.2026
«Η γυναίκα μου έκλαιγε, είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών

Λουτράκι: Νεκρός 17χρονος από μαχαιριές, τραυματίας ακόμη ένας νεαρός

Ελλάδα 27.02.2026
Ένας 19χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι - Εκτιμάται ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ τους

Ξεναγός συνελήφθη μετά από βίντεο που τον δείχνει να βεβηλώνει 4.000 ετών πυραμίδα στη Σακκάρα της Αιγύπτου

Κόσμος 27.02.2026
Τέθηκε προσωρινά σε αναστολή εργασίας και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή και περισσότερο

Ανοίγει η βεντάλια των φοροελαφρύνσεων για τους επαγγελματίες

Οικονομία 27.02.2026
Στο 30% η μείωση του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος για τους πωλητές λαϊκών αγορών - Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις και ποιοι βγαίνουν εκτός τεκμαρτού εισοδήματος

Λέρος: 18χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του

Ελλάδα 27.02.2026
O 50χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο συνεργείο του