E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Στα 62 του, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ Δημοσίευση 16/5/2022 | 21:03

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή απόψε, περίπου στις 20:00 σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα μετά από το πρόβλημα υγείας στο πάγκρεας.

Ο Κώστας Τσαούσης εργαζόταν τα τελευταία 40 σχεδόν χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων η Αυγή, η Καθημερινή, το Κλικ, ο Αθήνα 9,84, το Βήμα, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος και το Πρώτο Θέμα.

Τα τελευταία χρόνια ο δημοσιογράφος «πάλευε» με την επάρατη νόσο, που τελικά δεν κατάφερε να νικήσει.

Το βιογραφικό του, όπως το είχε γράψει ο ίδιος:

Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τις τελευταίες 4 δεκαετίες εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον Θούριο, ακολούθησε η Αυγή επί Γιάνναρου και η Καθημερινή. Την ίδια περίοδο συνεργάσθηκα (στα πρώτα 2-3 τεύχη) με το Κλικ του Κωστόπουλου αλλά και του Γεωργελέ και συμμετείχα στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9,84 ως οικονομικός συντάκτης και παραγωγός - παρουσιαστής σε 2 εκπομπές (μια πρωινή καθημερινή και μια εβδομαδιαία).
 Το '90 πήγα στο εβδομαδιαίο τότε Βήμα και έμεινα εκεί για 10 χρόνια.
 Στο διάστημα αυτό των χρόνων «πέρασα» και από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο ως σύμβουλος έκδοσης.

Το 2000 συνέπραξα μαζί με άλλους φίλους και συναδέλφους στο άδοξο εγχείρημα του Eco2day.gr που άνοιξε τον δρόμο για άλλα, αρκούντως επιτυχημένα θεματικά sites. Από το 2003 είμαι συνεργάτης της Καθημερινής στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων – μεταξύ αυτών η μηνιαία ένθετη έκδοση με τα special reports του Economist αλλά και η ετήσια έκδοση του Κόσμου.

Συντονιστής του Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει οργανώσει και επιμεληθεί πλήθος περιοδικών εκδόσεων και θεματικών ημερίδων. Συμμετέχω στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (το μηνιαίο περιοδικό Μetropolis, το site metropolispress.gr αλλά και τις δραστηριότητές της σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου και τις τηλεοπτικές παραγωγές σε συνδρομητικά δίκτυα/πλατφόρμες αλλά και τα ελεύθερα κανάλια).

Από το 2010 συνεργάζομαι σε σταθερή βάση με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διατηρώντας από το 2011 την επιτυχημένη στήλη Πρόσωπα στο Νέο Επιχειρείν στο Business Stories, το οικονομικό-επιχειρηματικό ένθετο της εφημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Σπαρακτικές σκηνές για το τραγικό τέλος του ζευγαριού μέσα σε γκαράζ: «Το κορίτσι μου το έχασα» φώναζε η μητέρα της 24χρονης

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Δικηγόρος ο 28χρονος, ασκούμενη η 24χρονη - Σε σοκ η γειτονιά από την τραγική απώλεια, συγκλονιστικές μαρτυρίες περιοίκων

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη