E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Στα 62 του, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ Δημοσίευση 16/5/2022 | 21:03

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή απόψε, περίπου στις 20:00 σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα μετά από το πρόβλημα υγείας στο πάγκρεας.

Ο Κώστας Τσαούσης εργαζόταν τα τελευταία 40 σχεδόν χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων η Αυγή, η Καθημερινή, το Κλικ, ο Αθήνα 9,84, το Βήμα, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος και το Πρώτο Θέμα.

Τα τελευταία χρόνια ο δημοσιογράφος «πάλευε» με την επάρατη νόσο, που τελικά δεν κατάφερε να νικήσει.

Το βιογραφικό του, όπως το είχε γράψει ο ίδιος:

Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τις τελευταίες 4 δεκαετίες εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον Θούριο, ακολούθησε η Αυγή επί Γιάνναρου και η Καθημερινή. Την ίδια περίοδο συνεργάσθηκα (στα πρώτα 2-3 τεύχη) με το Κλικ του Κωστόπουλου αλλά και του Γεωργελέ και συμμετείχα στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9,84 ως οικονομικός συντάκτης και παραγωγός - παρουσιαστής σε 2 εκπομπές (μια πρωινή καθημερινή και μια εβδομαδιαία).
 Το '90 πήγα στο εβδομαδιαίο τότε Βήμα και έμεινα εκεί για 10 χρόνια.
 Στο διάστημα αυτό των χρόνων «πέρασα» και από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο ως σύμβουλος έκδοσης.

Το 2000 συνέπραξα μαζί με άλλους φίλους και συναδέλφους στο άδοξο εγχείρημα του Eco2day.gr που άνοιξε τον δρόμο για άλλα, αρκούντως επιτυχημένα θεματικά sites. Από το 2003 είμαι συνεργάτης της Καθημερινής στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων – μεταξύ αυτών η μηνιαία ένθετη έκδοση με τα special reports του Economist αλλά και η ετήσια έκδοση του Κόσμου.

Συντονιστής του Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει οργανώσει και επιμεληθεί πλήθος περιοδικών εκδόσεων και θεματικών ημερίδων. Συμμετέχω στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (το μηνιαίο περιοδικό Μetropolis, το site metropolispress.gr αλλά και τις δραστηριότητές της σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου και τις τηλεοπτικές παραγωγές σε συνδρομητικά δίκτυα/πλατφόρμες αλλά και τα ελεύθερα κανάλια).

Από το 2010 συνεργάζομαι σε σταθερή βάση με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διατηρώντας από το 2011 την επιτυχημένη στήλη Πρόσωπα στο Νέο Επιχειρείν στο Business Stories, το οικονομικό-επιχειρηματικό ένθετο της εφημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα 16.05.2026
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα 16.05.2026
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος 16.05.2026
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές

Πάτρα: Δύο την χτυπούσαν, μία «τραβούσε» βίντεο ‑ Αγρια επίθεση σε 13χρονη από συμμαθήτριές της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Οι δύο από τις ανήλικες συνελήφθησαν, ενώ η τρίτη αναζητείται

Γιόζεφ Μένγκελε: Ανοίγουν μετά από δεκαετίες μυστικά αρχεία για τον ναζί σαδιστή γιατρό του Αουσβιτς

Κόσμος 16.05.2026
Ο αποκαλούμενος «Αγγελος του Θανάτου» του διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης μπορεί να βρέθηκε κρυφά στην Ελβετία μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο - Δεν συνελήφθη ποτέ και η ζωή του μετά τον πόλεμο καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου