E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζελένσκι: Ο Μακρόν μου ζήτησε να παραχωρήσω εδάφη στον Πούτιν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι εκτίμησε εξάλλου ότι «ο χρόνος για να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι με τη Ρωσία τελείωσε»

Δημοσίευση 13/5/2022 | 20:24

Ζελένσκι: Ο Μακρόν μου ζήτησε να παραχωρήσω εδάφη στον Πούτιν για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία

«Δεν πρέπει να αναζητούμε μια διέξοδο για τη Ρωσία και ο «Μακρόν το κάνει εις μάτην», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος στη RAI1

Ο Εμανουέλ Μακρόν «προσπαθεί μάταια» να κάνει διάλογο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτίμησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρίνοντας ότι «δεν είναι σωστό» ο Γάλλος πρόεδρος να είναι έτοιμος, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «να κάνει διπλωματικές παραχωρήσεις» στη Ρωσία.

«Δεν πρέπει να αναζητούμε μια διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει εις μάτην», δήλωσε ο Ζελένσκι το βράδυ της Πέμπτης στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI1, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα στο κανάλι του στο Telegram.

«Ξέρω ότι ήθελε να έχει αποτελέσματα στη διαμεσολάβηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά δεν τα είχε», παρατήρησε. «Μέχρις ότου η ίδια η Ρωσία θελήσει και καταλάβει ότι έχει ανάγκη (το τέλος του πολέμου) δεν θα αναζητήσει καμιά διέξοδο», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι, για να τεθεί τέλος στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, η ειρήνη θα πρέπει να οικοδομείται «χωρίς να ταπεινώνεται» η Ρωσία.

Για τον Ζελένσκι ωστόσο, «ο Μακρόν δεν χρειάζεται να κάνει διπλωματικές παραχωρήσεις (στη Ρωσία) τώρα». Ο Ουκρανός πρόεδρος έκρινε ότι το διάβημα αυτό «δεν είναι πολύ σωστό», για να επιτρέψει, κατά τη γνώμη του, στον Πούτιν «να σώσει την υπόληψη» του, τη στιγμή που οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του νότιου και του ανατολικού τμήματος της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι εκτίμησε εξάλλου ότι «ο χρόνος για να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι με τη Ρωσία τελείωσε». «Δεν είναι πλέον δυνατόν», τόνισε.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συζήτησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ποτέ και τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ζελένσκι. Έλεγε πάντα ότι οι Ουκρανοί είναι αυτοί που αποφασίζουν τους όρους της διαπραγμάτευσής τους με τους Ρώσους», τόνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.

Έπειτα από αρκετές συνόδους διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας τον Μάρτιο, οι συνομιλίες σταμάτησαν έκτοτε, καθώς οι θέσεις των δυο πλευρών απείχαν μακράν. «Σήμερα, ο διάλογος (με τη Μόσχα) πρέπει να είναι πραγματιστικός», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Ο Ζελένσκι ωστόσο επανέλαβε ακόμη μια φορά την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά μόνο με αυτόν, χωρίς κανένα μεσολαβητή». «Και με μια προσέγγιση διαλόγου, όχι απευθύνοντας τελεσίγραφα», διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Δεύτερη σορός εντοπίστηκε στο σπίτι που κάηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανησυχία πως πρόκειται για το παιδί που ήταν αγνοούμενο

Ακτή Ελεφαντοστού ‑ Νορβηγία 1‑2: Ο Χάαλαντ σφραγίζει την πρόκριση και οι Βίκινγκς πάνε στους «16»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον σταρ της Σίτι να κάνει τη διαφορά, η Νορβηγία νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στη φάση των «16»

Θαύμα ζωής στα ερείπια της Βενεζουέλας: Παιδί 3 ετών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 6 ημέρες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παγιδευμένο 6 ημέρες στα συντρίμμια ο μικρός βγήκε νικητής

Τραγωδία στη Λητή Θεσσαλονίκης: Νεκρός άνδρας, τραυματισμένη γυναίκα και αγνοούμενο ανήλικο παιδί στη μεγάλη πυρκαγιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αν και κατά το τελευταίο διάστημα η εικόνα της πυρκαγιάς παρουσιάζεται βελτιωμένη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Ανθρωποκυνηγητό για τον «Μπατμαν του Μεξικό»: Δένει κλέφτες σε κολώνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι μεξικανικές αρχές αναζητούν έναν μυστηριώδη τιμωρό στην πολιτεία Χαλίσκο

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Μπερν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Βρετανός ηθοποιός του «Ιντιάνα Τζόουνς» και του «Χάρι Πότερ» πέθανε στα 82 του χρόνια

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκότωσε ιδιοκτήτη πιτσαρίας για μια δωρεάν... πίτσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δράστης φέρεται να ζήτησε από το θύμα μια πίτσα δωρεάν και, βλέποντας την άρνηση, αντέδρασε βγάζοντας ένα μαχαίρι. Τραυματίστηκε επίσης η αδελφή του πιτσαδόρου, η οποία επενέβη προσπαθώντας να σώσει τον αδελφό της.

Αγνοούμενο παιδί μετά τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη – Συναγερμός στις Αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντατικές έρευνες για αγνοούμενο παιδί έπειτα από την πυρκαγιά στη Λητή του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

Πετράλωνα: Καρέ – καρέ η στιγμή της κατάρρευσης της πολυκατοικίας, δείτε εικόνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στις φωτογραφίες, φαίνεται το κτήριο να καταρρέει τη στιγμή που στη διπλανή οικοδομή μία πρέσα εκτελεί εργασίες

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τον αποκλεισμό τρανς αθλητριών από τα γυναικεία αθλήματα

Κόσμος Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τις απαγορεύσεις συμμετοχής τρανσέξουαλ αθλητριών σε γυναικεία αθλήματα, ανοίγοντας τον δρόμο για εφαρμογή σε δεκάδες πολιτείες.

Κιλκίς: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της φωτιάς που καίει κοντά στα ελληνικά σύνορα

Ελλάδα Χτες
Πυροσβεστικές δυνάμεις ανοίγουν προληπτικά αντιπυρικές ζώνες κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ εκδόθηκε μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής Ακρίτας.

Αλβανία: Ταραχές κατά της επένδυσης του γαμπρού Τραμπ ‑ Πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών

Κόσμος Χτες
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κοινοβούλιο του Εγκλήματος», «35 χρόνια καταστροφής, διαφθοράς, κλοπής και μείωσης του πληθυσμού» και «Για το μέλλον της Αλβανίας, η αλβανική πολιτική πρέπει να ξεριζωθεί».