E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Kinder: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Συναγερμός και στην Ελλάδα για την Kinder

Δημοσίευση 8/4/2022 | 17:50

Kinder: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 08.04.2022, ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα!

Η ίδια Υπηρεσία αποδοκίμασε «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

«Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Συναγερμός και στην Ελλάδα για την Kinder

Υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη, 06.04.2022, σε αυτόβουλη προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά συγκεκριμένων παρτίδων προϊόντων Kinder στην Ελλάδα που έχουν παραχθεί στο Βέλγιο προχώρησε η εταιρεία Ferrero.

Όπως τόνιζε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Επίσης διευκρίνιζε ότι «αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα».

Σαν μέτρο πρόληψης, η Ferrero αποφάσισε να ανακαλέσει από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons των 46 γρ. (L321RZD-MD, L294RZD-KX, L294RZD-LE, L295RZD-LE, L341RZD-MX, L341RZD-MY, L342RZD-MX και L342RZD-MY), Kinder Schokobons των 125 γρ. (L291R03, L319R0 και L347R03) και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. (L300RZB-LE, L327RZB-MB και L327RZB-MD), που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο.

«Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση. Είμαστε σε συνεργασία με τους διανομείς για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ανακαλούμενα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση» σημειώνει η εταιρεία.

Παράλληλα ζητούσε από τους καταναλωτές εάν έχουν προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, να μην το καταναλώσουν. Να κρατήσουν το προϊόν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο μήνυμα του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών για ΗΠΑ: «Απέτυχαν, δεν έχουν σχέδιο»

Κόσμος 10.03.2026
Ο Araghchi, δήλωσε στο PBS News ότι οι συζητήσεις ή οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν βρίσκονται πλέον στην ατζέντα

Ανοδος της θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις

Καιρός 10.03.2026
Αίθριος ο καιρός σήμερα

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

Οικονομία 10.03.2026
Πιερρακάκης: Θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας

Ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα ‑ Φόβοι για βενζίνη έως και 2 ευρώ το λίτρο

Οικονομία 10.03.2026
Ανοδική πορεία στις τιμές καυσίμων και ανησυχία στην αγορά

Πάτρα: Κροτίδα έσκασε στα χέρια 15χρονου μαθητή – Νοσηλεύεται τραυματισμένος

Ελλάδα 10.03.2026
Για το περιστατικό συνελήφθη η μητέρα του

Αυξήσεις 10% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ: Ακριβότερες οι μετακινήσεις με απόφαση Κυρανάκη

Ελλάδα 10.03.2026
Η απόφαση έρχεται να προστεθεί στην αύξηση ύψους 9% που είχε δοθεί στον κλάδο στις αρχές του 2024

Τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς εντόπισαν νεκρή την 25χρονη κόρη τους σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Τον θάνατο μίας 25χρονης γυναίκας στο Ρίο της Πάτρας, εξετάζουν οι Aρχές

Εμπορικά πλοία υψώνουν κινεζική σημαία στα Στενά του Ορμούζ για να αποφύγουν ιρανικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Στα Στενά του Ορμούζ, η εθνικότητα ενός πλοίου έπαψε να είναι διοικητικό γεγονός και έγινε θέμα επιβίωσης

Επίδομα 750 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία Χτες
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 150 ώρες κατάρτισης