E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η περίπτωση γονιών που προκαλούσαν ασφυξία στα παιδιά τους στις ΗΠΑ

Αινιγματική ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων

Δημοσίευση 22/3/2022 | 15:57

Η περίπτωση γονιών που προκαλούσαν ασφυξία στα παιδιά τους στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλέγει και νεότερα στοιχεία.

Η έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό που περιμένουν οι Αρχές είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δώσουν ουσιαστικά τις απαντήσεις που αναζητά τόσο η οικογένεια, όσο και η κοινωνία και η ιατρική κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δημοσίευσε στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο που του έστειλε συνάδελφός του και αναφέρεται σε μια περίπτωση παιδιών στις ΗΠΑ που τους προκαλούσαν κακό οι γονείς τους. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τo βιβλίο «DiMaio's Forensic Pathology», που έχει γραφτεί από τον ιατροδικαστή Vincent DiMaio.

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων όταν τα επεισόδια γίνονταν εκτός νοσοκομείων, είναι μόνοι τους με τα παιδιά όταν τα επεισόδια αυτά συμβαίνουν εντός νοσοκομείου. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο τα επεισόδια αυτά συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση είτε τα παιδιά δολοφονηθουν. (...) ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν την επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή που είχαν δυο αδέλφια και οφείλονταν σε σε απόφραξη που προκαλούσε η μητέρα τους και η πράξη καταγράφηκε από κάμερα.

»Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε ιστορικό και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και λιποθυμίες από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

»Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν, είτε ήταν ξύπνιο. Το παιδί είχε κάνει αναλυτικές εξετάσεις, μαγνητική και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και το έβρισκαν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

»Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όμως, οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας κάμερα μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού. Στη συνέχεια υπήρχε και άλλη επιβράδυνση και η καμπύλη μηδένιζε στα 90 δευτερόλεπτα. Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές και καταγράφηκαν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα 02.05.2024
Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων

Ο Μακρόν επιμένει: «Δεν πρέπει να αποκλείουμε χερσαία επέμβαση της Δύσης στην Ουκρανία»

Κόσμος 02.05.2024
«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο διότι ο στόχος μας είναι να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει», ανέφερε ξανά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο

Αθλητικά Νέα 02.05.2024
Στην πιο μεγάλη της μάχη, η Πέννυ θα νικήσει

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 14χρονη

Ελλάδα 02.05.2024
Η 15χρονη πλησίασε το θύμα και υπό την απειλή μαχαιριού της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο

Αγριο έγκλημα στη Βόρεια Ήπειρο ‑ Δυο Έλληνες νεκροί

Ελλάδα 02.05.2024
Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν νεκροί με χτυπήματα στα κεφάλια τους

ΗΠΑ: Ξυλοδαρμός μεταξύ μαμάδων στην Disneyland – Τα παιδιά τις έβλεπαν σαστισμένα

Κόσμος 02.05.2024
Η Disneyland είναι ένα χαρούμενο μέρος όπου γονείς και παιδιά περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, όμως όχι πάντα!

Κιλκίς: 51χρονος επιτέθηκε με τσεκούρια σε αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακή βiα

Ελλάδα 02.05.2024
Απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βiα, απείθεια, οπλοφορία και οπλοχρησία οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Γιατί έχει συννεφιά ο ουρανός τη Μεγάλη Παρασκευή; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Καιρός 02.05.2024
Ο Θοδωρής Κολυδάς καταθέτει τα επιστημονικά δεδομένα για τον καιρό

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Πώς θα επηρεάσει την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός 02.05.2024
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες