E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Facebook: Έπεσαν οι υπογραφές ‑ Εξαγόρασε την Ελληνική Accusonus

Θα παραμείνει στην Ελλάδα με τη Meta μάλιστα να ανοίγει ελληνική εταιρεία με ΑΦΜ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/2/2022 | 17:51

Facebook: Έπεσαν οι υπογραφές ‑ Εξαγόρασε την Ελληνική Accusonus

«Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε Facebook και την εταιρεία Accusonus με τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο να εξαγοράζει την ελληνική startup, ενώ το ακριβές ποσό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το deal αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Τρίτη.

Η Accusonus δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού επεξεργασίας ήχου κάτι που χρειάζεται ο όμιλος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το πολυαναμενόμενο Metaverse. Η ελληνική startup έχει ως βάση την Πάτρα, ωστόσο η Meta επιθυμούσε να την πάρει στο εξωτερικό. Τελικά, οι εκπρόσωποι μεταπείστηκαν για να παραμείνει η εταιρεία στην Ελλάδα με τη Meta μάλιστα να ανοίγει ελληνική εταιρεία με ΑΦΜ.

Η Meta θα πάρει το επόμενο διάστημα 10.000 μηχανικούς από την Ευρώπη. Η εταιρεία θα επιλέξει χώρες, στις οποίες οι υπάλληλοι θα θέλουν να εγκατασταθούν, μετά την εμπειρία της τηλεργασίας. Αυτό θα συζητηθεί για να κλείσει εντός του Α’ εξαμήνου του 2022.

Η ιστορία της Accusonus

Η Accusonus Inc είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν προϊόντα μηχανικής μάθησης (Machine Learning) στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας ήχου και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές προϊόντων λογισμικού για την επισκευή ήχου και την παραγωγή μουσικής. Την εταιρεία ίδρυσαν το 2013 ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης και ο Ηλίας Κοκκίνης με αφετηρία την αγάπη τους για τη μουσική τεχνολογία και τον ήχο. Αφού φοίτησαν και οι δύο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα, απέκτησαν PhDs στην Επεξεργασία Σημάτων Ήχου και εργάστηκαν ως ερευνητές.

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Accusonus ήρθε κοντά τους ο Μιχάλης Τζάννες (πρώην CEO της Aware, εισηγμένη εταιρεία στο NASDAQ) με status συνιδρυτού αλλά και ως angel investor. Το 2016 η εταιρεία σηκώνει γύρο χρηματοδότησης (seed) από το IQbility και το PJ Tech Catalyst fund. Τρία χρόνια μετά θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος χρηματοδότησης ύψους 3,3 εκατ. δολ. από τους Venture Friends, Big Pi, IQbility, PJTech και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών.

Έκτοτε η εταιρεία επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των εργαλείων βελτίωσης ήχου για δημιουργούς περιεχομένου video και audio όλων των μεγεθών (από ερασιτέχνες youtubers μέχρι επαγγελματίες και studio). Η εταιρεία διατηρεί τον κύριο κορμό δραστηριότητας της στην Πάτρα υπό την ομπρέλα θυγατρικής που λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι της προσεγγίζουν τους 50. Σε αυτούς όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται υψηλής εξειδίκευσης μηχανικοί, επιστήμονες, μαθηματικοί, προγραμματιστές και σχεδιαστές προϊόντων αλλά επιπλέον ειδικοί στην αγορά περιεχομένου και στη συμπεριφορά των χρηστών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής το 2020 ανήλθε στα 1.287.281,20 ευρώ αυξημένος σε ποσοστό 55,75% σε σχέση με το 2019. Τα έξοδα προ φόρων ανήλθαν στα 1.076.332,00 ευρώ αυξημένα σε ποσοστό 44,23% σε σχέση με το 2019 και τα κέρδη της χρήσης προ φόρων ανήλθαν στα 211.968,39€ αυξημένα σε ποσοστό 168,43% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Τα μετά φόρων κέρδη ήταν 209,268.01 ευρώ.

Τομείς έρευνας και ανάπτυξης στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία με σημαντικά αποτελέσματα είναι: καινοτόμοι αλγόριθμοι επεξεργασίας ήχου και βίντεο, αλγόριθμοι για παραγωγή και μίξη μουσικής, παραγωγής και μοντάζ βίντεο, παρουσίασης και παραγωγής περιεχόμενο, ηχητικός σχεδιασμός, αφαίρεση παραμορφώσεων και βελτιστοποίηση ποιότητας ηχογράφησης φωνής κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Μόλις 49 χιλιοστά βροχής έπεσαν στον Μόρνο

Ελλάδα 09.12.2025
Παρά τη διέλευση της κακοκαιρίας Byron, οι βροχοπτώσεις στον Μόρνο όχι μόνο παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά υπολείπονται του κλιματικού μέσου όρου

Ελληνικό πανεπιστήμιο στη λίστα με τα κορυφαία 200 πανεπιστήμια του κόσμου για το 2025

Ελλάδα 09.12.2025
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γίνεται το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που εισέρχεται στη λίστα των κορυφαίων 200 διεθνώς

Ζωγράφου: Αγριος ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου από οδηγό ΙΧ

Ελλάδα 09.12.2025
Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες ενώ αναζητείται ο δράστης της επίθεσης

Τέλος στην Αυστραλία η χρήση social media για ηλικίες κάτω των 16 ετών

Κόσμος 09.12.2025
Ο νόμος έχει δεχθεί σκληρές επικρίσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και από υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου, όμως έχει δεχθεί επίσης επαίνους από γονείς

Μπαλί: Συνελήφθη η πoρνoστάρ Bonnie Blue μαζί με 17 άνδρες για παραβίαση των νόμων περί πορνογραφίας

Κόσμος 09.12.2025
Η πoρνoστάρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκιση έως και 15 ετών

Τροχαίο με εγκατάλειψη 11χρονου στη Λαμία ‑ Ανθρωποκυνηγητό για τον ασυνείδητο οδηγό

Ελλάδα 09.12.2025
Ο 11χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Βρεφικό γάλα υπό διερεύνηση για σοβαρά κρούσματα αλλαντίασης!

Ελλάδα 09.12.2025
Το προϊόν πωλείται και μέσω διαδικτύου συμπεριλαμβανομένης και της πλατφόρμας Amazon.com, επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αγριος ξυλοδαρμός ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες ‑ Πώς αντέδρασαν οι γονείς

Ελλάδα 09.12.2025
Η στιγμή του ξυλοδαρμού καταγράφηκε από κάμερα κινητού ενώ την ίδια ώρα μία γειτόνισσα εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή της

Σύνταξη 1.700 ευρώ για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών

Ελλάδα 09.12.2025
Προβλέπεται, επίσης, καθολική διαγραφή οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και πλήρης υγειονομική κάλυψη για τους εγκαυματίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό