E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Facebook: Έπεσαν οι υπογραφές ‑ Εξαγόρασε την Ελληνική Accusonus

Θα παραμείνει στην Ελλάδα με τη Meta μάλιστα να ανοίγει ελληνική εταιρεία με ΑΦΜ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/2/2022 | 17:51

Facebook: Έπεσαν οι υπογραφές ‑ Εξαγόρασε την Ελληνική Accusonus

«Έπεσαν» οι υπογραφές ανάμεσα σε Facebook και την εταιρεία Accusonus με τον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο να εξαγοράζει την ελληνική startup, ενώ το ακριβές ποσό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το deal αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Τρίτη.

Η Accusonus δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού επεξεργασίας ήχου κάτι που χρειάζεται ο όμιλος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το πολυαναμενόμενο Metaverse. Η ελληνική startup έχει ως βάση την Πάτρα, ωστόσο η Meta επιθυμούσε να την πάρει στο εξωτερικό. Τελικά, οι εκπρόσωποι μεταπείστηκαν για να παραμείνει η εταιρεία στην Ελλάδα με τη Meta μάλιστα να ανοίγει ελληνική εταιρεία με ΑΦΜ.

Η Meta θα πάρει το επόμενο διάστημα 10.000 μηχανικούς από την Ευρώπη. Η εταιρεία θα επιλέξει χώρες, στις οποίες οι υπάλληλοι θα θέλουν να εγκατασταθούν, μετά την εμπειρία της τηλεργασίας. Αυτό θα συζητηθεί για να κλείσει εντός του Α’ εξαμήνου του 2022.

Η ιστορία της Accusonus

Η Accusonus Inc είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν προϊόντα μηχανικής μάθησης (Machine Learning) στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας ήχου και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές προϊόντων λογισμικού για την επισκευή ήχου και την παραγωγή μουσικής. Την εταιρεία ίδρυσαν το 2013 ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης και ο Ηλίας Κοκκίνης με αφετηρία την αγάπη τους για τη μουσική τεχνολογία και τον ήχο. Αφού φοίτησαν και οι δύο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα, απέκτησαν PhDs στην Επεξεργασία Σημάτων Ήχου και εργάστηκαν ως ερευνητές.

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Accusonus ήρθε κοντά τους ο Μιχάλης Τζάννες (πρώην CEO της Aware, εισηγμένη εταιρεία στο NASDAQ) με status συνιδρυτού αλλά και ως angel investor. Το 2016 η εταιρεία σηκώνει γύρο χρηματοδότησης (seed) από το IQbility και το PJ Tech Catalyst fund. Τρία χρόνια μετά θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος χρηματοδότησης ύψους 3,3 εκατ. δολ. από τους Venture Friends, Big Pi, IQbility, PJTech και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών.

Έκτοτε η εταιρεία επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των εργαλείων βελτίωσης ήχου για δημιουργούς περιεχομένου video και audio όλων των μεγεθών (από ερασιτέχνες youtubers μέχρι επαγγελματίες και studio). Η εταιρεία διατηρεί τον κύριο κορμό δραστηριότητας της στην Πάτρα υπό την ομπρέλα θυγατρικής που λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι της προσεγγίζουν τους 50. Σε αυτούς όχι μόνο συμπεριλαμβάνονται υψηλής εξειδίκευσης μηχανικοί, επιστήμονες, μαθηματικοί, προγραμματιστές και σχεδιαστές προϊόντων αλλά επιπλέον ειδικοί στην αγορά περιεχομένου και στη συμπεριφορά των χρηστών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής το 2020 ανήλθε στα 1.287.281,20 ευρώ αυξημένος σε ποσοστό 55,75% σε σχέση με το 2019. Τα έξοδα προ φόρων ανήλθαν στα 1.076.332,00 ευρώ αυξημένα σε ποσοστό 44,23% σε σχέση με το 2019 και τα κέρδη της χρήσης προ φόρων ανήλθαν στα 211.968,39€ αυξημένα σε ποσοστό 168,43% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Τα μετά φόρων κέρδη ήταν 209,268.01 ευρώ.

Τομείς έρευνας και ανάπτυξης στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία με σημαντικά αποτελέσματα είναι: καινοτόμοι αλγόριθμοι επεξεργασίας ήχου και βίντεο, αλγόριθμοι για παραγωγή και μίξη μουσικής, παραγωγής και μοντάζ βίντεο, παρουσίασης και παραγωγής περιεχόμενο, ηχητικός σχεδιασμός, αφαίρεση παραμορφώσεων και βελτιστοποίηση ποιότητας ηχογράφησης φωνής κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπανγκλαντές: Κυλιόμενη σκάλα… τρελάθηκε και επιτάχυνε απότομα – Δείτε το viral βίντεο

Κόσμος 18.12.2025
Σκηνές πανικού σε πανεπιστήμιο του Μπανγκλαντές, με την κυλιόμενη σκάλα να επιταχύνει απότομα και να… πετά φοιτητές στον αέρα

Η θάλασσα έγινε κόκκινη σε νησί του Ιράν

Κόσμος 18.12.2025
Ηεξήγηση Κολυδά για το φαινόμενο

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 57χρονη στον Εύοσμο – Υπέκυψε στα τραύματά της το θύμα

Ελλάδα 18.12.2025
Ο 43χρονος οδηγός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα

Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 36.000 ευρώ – Οι προϋποθέσεις και τα «μυστικά»

Οικονομία 18.12.2025
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακαίνιση 15.000 έως 20.000 κατοικιών που παραμένουν εκτός αγοράς εδώ και χρόνια

Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα

Ελλάδα 18.12.2025
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης - Πρόκειται για την πέμπτη σύλληψη στην υπόθεση

Φριχτό τέλος για αθλητικογράφο και τον σύζυγό της στο σπίτι τους: Ο 3χρονος γιος βρέθηκε σώος κοντά τους

Κόσμος 18.12.2025
Η είδηση του θανάτου έχει βυθίσει στο πένθος φίλους, συναδέλφους, μαθητές και γονείς

Την τελική απόφαση των μπλόκων περιμένει η κυβέρνηση: Αναπροσαρμογή στάσης σε περίπτωση οριστικής άρνησης διαλόγου

Ελλάδα 18.12.2025
Στις 14:00 η σύσκεψη στον Λευκώνα Σερρών της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων

Τροχαίο στον Εύοσμο: Νεκρή 57χρονη πεζή που παρασύρθηκε από οδηγό

Ελλάδα 18.12.2025
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Από ασιτία ο θάνατος του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 18.12.2025
Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αντί‑τρανς νόμος στο Τέξας: Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τις τουαλέτες μετά την απαγόρευση

Κόσμος 18.12.2025
Αστυνομικοί της πολιτείας του Τέξας πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας έξω από τις γυναικείες τουαλέτες, μετά τον σχετικό αντί-τρανς νόμο στην πολιτεία

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες ‑ Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Ελλάδα 18.12.2025
Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα

Eπίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγο Σκέρτσου ‑ «Bροχή» οι μηνύσεις και μια εξεταστική εκτός ορίων

Πολιτική 18.12.2025
«Κάνετε τον εισαγγελέα, σπιλώνετε υπολήψεις, θίγετε γυναίκες! Δεν είστε θύμα, είστε θύτης!», κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.