E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μάχη» για να σωθεί η φάλαινα στον Αλιμο

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Δημοσίευση 28/1/2022 | 11:15

«Μάχη» για να σωθεί η φάλαινα στον Αλιμο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση για τη διάσωση της φάλαινας φυσητήρα που βρίσκεται τραυματισμένη μόλις λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου.

Στο σημείο από νωρίς το πρωί έχει σπεύσει το λιμενικό, το οποίο αναζητά τρόπους για να την απομακρύνουν και να τη σπρώξουν προς τα μέσα σε μεγάλο βάθος, καθώς κινδυνεύει όσο μένει έξω.

Το λιμενικό ειδοποίησε ειδικούς από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών. Όπως αναφέρουν είναι τραυματισμένη, ίσως από προπέλα, καθώς φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα της.

Όπως μάλιστα τόνισε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρόσος Κουτσούμπας, πρόκειται για μία μικρού μήκους φάλαινα, ένα εντελώς άκακο ζώο.

Το λιμενικό ειδοποίησε και την επιστημονική υπεύθυνη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Αρίων» και στο σημείο έσπευσε ειδικός νοσηλευτής από το Αττικό Πάρκο.

Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο. Τα δείγματα έχουν σταλεί στα εργαστήρια προκειμένου άμεσα να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος.

Η κυρία Σκούτζου πρόσθεσε ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να του προσφέρουν και κάποιου είδους νοσηλεία, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από το νερό.

Στο σημείο βρίσκεται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει. Η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα - φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ.

Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός: Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ‑ Η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε αυστηρή καραντίνα 45 ημερών ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius.

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

Ελλάδα Χτες
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία Χτες
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης