E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου

Η ανησυχία για την Αττική

Δημοσίευση 27/1/2022 | 09:02

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφυγε, αφήνοντας πίσω της πολλά προβλήματα, ωστόσο νέα κακοκαιρία αναμένεται το Σάββατο και στην Αττική και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως απαιτείται μεγάλη προσοχή. Κι αυτό γιατί «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια».

«Έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία, όμως έχει παγώσει το χιόνι. Έχουμε δηλαδή κοντά στο έδαφος πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Δύσκολα λιώνει το χιόνι και σήμερα και αύριο δεν νομίζω ότι θα λιώσουν σημαντικές ποσότητες χιονιού», σημείωσε αρχικά ο μετεωρολόγος του Open.

Στη συνέχεια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως «από πλευράς καιρού δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο για σήμερα. Φαίνεται πως θα έχουμε λίγα φαινόμενα προς την περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης. Κι εκεί όμως ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικά συννεφιές. Οι βοριάδες θα επιμένουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και μετά».

Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που έρχεται

«Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που μας έρχεται το Σάββατο. Φαίνεται ότι θα πέσει και πάλι μεγάλος όγκος νερού και εδώ στην περιοχή της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια», συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Από εκεί και μετά θα πέσει πυκνό χιόνι και πάλι ακόμη και σε πεδινές περιοχές προς την κεντρική Στερεά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Φαίνεται ότι από την Αττική και μέχρι τη Λαμία θα χιονίσει ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Για την Αττική ανέφερε: «Σε ορεινές περιοχές εδώ, αλλά στα Βίλια για παράδειγμα που έχει ήδη 1-1,5 μέτρο χιόνι θα χιονίσει και πάλι πάρα πολύ το Σάββατο. Και στην Πελοπόννησο θα χιονίσει πολύ ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και προς την κεντρική Στερεά.

Την Κυριακή και Δευτέρα θα βελτιωθεί ο καιρός, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου, επανέλαβε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από την Κουλούρα Ημαθίας: Η στιγμή της μαχαίρωσης από τον 47χρονο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο 47χρονος φέρεται να μπήκε σε έντονο διαπληκτισμό με δύο Ρομά και να τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον έναν εξ αυτών

Τρύπα 9 μέτρων άνοιξε στη Βαρκελώνη αναγκάζοντας την εκκένωση 5 πολυκατοικιών

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πέντε κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά στη συνοικία Sant Gervasí-La Bonanova, με τις αρχές να συνδέουν την καθίζηση με τα έργα κατασκευής της γραμμής L9 του Μετρό.

Τι συνέβη τελικά στην πλαζ της Πάτρας με τη λουόμενη που είπε ότι τραυματίστηκε από λαγοκέφαλο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα Πατρών εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Τραμπ και Ερντογάν στην Αγκυρα: Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της πώλησης F-35 στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα.

Συναγερμός στο Μανχάταν: Ποιο γνωστό κτίριο 38 ορόφων εκκενώθηκε εκτάκτως

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τούβλα έπεσαν, κολώνες άρχισαν να λυγίζουν και ορόφοι παρουσίασαν καθίζηση στο πρώην κτίριο της Pfizer κοντά στο Grand Central Terminal.

Η μεγάλη επιστροφή: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξανά στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Στο πλευρό του Ομπράντοβιτς ξανά ο θρύλος των «πράσινων»

Πετράλωνα: Δεν προχωρά η πραγματογνωμοσύνη λόγω διαφωνίας για το ποιος θα απομακρύνει τα μπάζα

Ελλάδα 07.07.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος φορέας αναλαμβάνει την απομάκρυνση των συντριμμιών, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η πραγματογνωμοσύνη

Τέλος τα μπλοκάκια: Οι κλήσεις της Τροχαίας περνούν στην ψηφιακή εποχή

Ελλάδα 07.07.2026
Το νέο σύστημα αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία βάζοντας τέλος στις επισκέψεις σε Α.Τ και περιττή ταλαιπωρία

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας από τις 10 Ιουλίου ‑ Ποια η πρόγνωση για την Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά

Πέθανε στα 37 της η τραγουδίστρια του «Party Rock Anthem» Λόρεν Μπένετ

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια - Αφησε πίσω της μία 6χρονη κόρη