E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου

Η ανησυχία για την Αττική

Δημοσίευση 27/1/2022 | 09:02

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφυγε, αφήνοντας πίσω της πολλά προβλήματα, ωστόσο νέα κακοκαιρία αναμένεται το Σάββατο και στην Αττική και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως απαιτείται μεγάλη προσοχή. Κι αυτό γιατί «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια».

«Έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία, όμως έχει παγώσει το χιόνι. Έχουμε δηλαδή κοντά στο έδαφος πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Δύσκολα λιώνει το χιόνι και σήμερα και αύριο δεν νομίζω ότι θα λιώσουν σημαντικές ποσότητες χιονιού», σημείωσε αρχικά ο μετεωρολόγος του Open.

Στη συνέχεια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως «από πλευράς καιρού δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο για σήμερα. Φαίνεται πως θα έχουμε λίγα φαινόμενα προς την περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης. Κι εκεί όμως ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικά συννεφιές. Οι βοριάδες θα επιμένουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και μετά».

Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που έρχεται

«Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που μας έρχεται το Σάββατο. Φαίνεται ότι θα πέσει και πάλι μεγάλος όγκος νερού και εδώ στην περιοχή της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια», συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Από εκεί και μετά θα πέσει πυκνό χιόνι και πάλι ακόμη και σε πεδινές περιοχές προς την κεντρική Στερεά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Φαίνεται ότι από την Αττική και μέχρι τη Λαμία θα χιονίσει ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Για την Αττική ανέφερε: «Σε ορεινές περιοχές εδώ, αλλά στα Βίλια για παράδειγμα που έχει ήδη 1-1,5 μέτρο χιόνι θα χιονίσει και πάλι πάρα πολύ το Σάββατο. Και στην Πελοπόννησο θα χιονίσει πολύ ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και προς την κεντρική Στερεά.

Την Κυριακή και Δευτέρα θα βελτιωθεί ο καιρός, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου, επανέλαβε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.