E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σφοδρή κριτική Λέκκα: Έγιναν εγκλήματα στην Αττική Οδό

Δριμεία κριτική ασκεί ο Ευθύμιος Λέκκας στους αρμοδίους μετά το κυκλοφοριακό χάος

Δημοσίευση 26/1/2022 | 21:25

«Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης. Τα οχήματα έμπαιναν χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν αντίληψη κινδύνο» τονίζει ο καθηγητής Γεωλογίας

«Έγιναν εγκλήματα στην Αττική Οδό. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης». Δριμεία κριτική ασκεί ο Ευθύμιος Λέκκας στους αρμοδίους μετά το κυκλοφοριακό χάος που ανάγκασε οδηγούς οχημάτων να καθηλωθούν επί ώρες στα ΙΧ τους, σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών.

Τόνισε, δε, πως αν και πρόκειται για την πιο σύγχρονη οδό, ταυτόχρονα είναι και η πιο επικίνδυνη της χώρας. Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο Mega, μπήκε στην Αττική Οδό καθαρά για ερευνητικούς λόγους, με σκοπό να δει τις αδυναμίες και να καταγράψει τα δεδομένα που υπήρχαν.

«Από τις 11 το πρωί δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση, ενώ είχε στρώσει το χιόνι. Δύο ώρες μετά διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κανένα μηχάνημα που να παίρνει το χιόνι. Τα επόμενα στοιχεία ήταν ακόμα πιο επιβαρυντικά… Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης. Τα οχήματα έμπαιναν χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν αντίληψη κινδύνου, δεν είχαν αντίληψη της κατάστασης», είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Στη συνέχεια ο κ. Λέκκας επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αριθμό της Αττικής Οδού, όμως δεν ήταν δυνατό. «Και από την απέναντι πλευρά, από την είσοδο, υπήρχε αθρόα προσέλευση οχημάτων για να πάνε σε ένα σημείο όπου ήταν αδύνατος ο απεγκλωβισμός, αδύνατη η έξοδος από την Αττική Οδό. Δεν έφταιξε μόνο η Αττική Οδός, επιχειρησιακά δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την καταστροφή», συνέχισε.

Για να καταλήξει: «Η Αττική Οδός, αν και σύγχρονη, είναι πλέον η πιο επικίνδυνη οδός της χώρας, γιατί δεν υπάρχει διαφυγή. Θα έπρεπε κάθε 2 με 5 χιλιόμετρα να υπάρχουν διέξοδοι για τον κόσμο, δεν υπήρχαν! Αντί να είναι οδός διαφυγής, είναι οδός εγκλωβισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος 27.02.2026
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος 27.02.2026
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»

Europa League: Με Μπέτις ο Παναθηναϊκός στους «16»

Αθλητικά Νέα 27.02.2026
Το εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς των «Πρασίνων» θα γίνει στη Λεωφόρο

Τι συμβαίνει στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν και πόσο μπορεί να κλιμακωθεί η νέα σύγκρουση

Κόσμος 27.02.2026
Πώς άρχισε η νέα κλιμάκωση, ποιες είναι οι αλληλοκατηγορίες και ποια είναι τα πιθανά σενάρια

Champions League: Για άλλη μια χρονιά τιτανομαχία Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League

Αθλητικά Νέα 27.02.2026
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φάση των «16» καθώς και όλο το μονοπάτι των 16 μονομάχων μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Βίντεο δείχνει φορτηγατζή να οδηγεί ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο

Κόσμος 27.02.2026
Δεν μπορούσε να διαβάσει τις πινακίδες

Φοιτητές του ΑΠΘ καταγγέλλουν ότι τους ξεγύμνωσαν αστυνομικοί

Ελλάδα 27.02.2026
Συλληφθείσα φοιτήτρια κατήγγειλε ότι, μετά την προσαγωγή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί «υποχρέωσαν τα αγόρια να βγάλουν τα εσώρουχα και να σκύψουν και τα κορίτσια να βγάλουν το παντελόνι τους»

Βρέφος με μηνιγγίτιδα στη Ζάκυνθο: «Δεν θα μου πείτε πότε θα έρθω» ‑ Νέες μαρτυρίες για την παιδίατρο

Ελλάδα 27.02.2026
Υπάρχουν και άλλοι γονείς που στο παρελθόν είχαν εκφράσει σοβαρά παράπονα για τη συμπεριφορά της ίδιας γιατρού