E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eκρηξη στη Συγγρού: Γλιτώσαμε από θαύμα 100 νεκρούς

Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι η λεωφόρος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2022 | 19:05

H Συγγρού παραμένει κλειστή απο το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, και στα δύο ρεύματα 

  • Θα πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο δρόμος από τα συντρίμμια και να μην υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς Τζαμαρίες κρέμονται στο κενό
  • Έρευνες για τα αίτια της έκρηξης
  • Πηγές της Αστυνομίας υπογραμμίζουν ότι ήμασταν τυχεροί που η σημερινή μέρα ήταν αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού, που παραμένει κλειστή μετά την έκρηξη στο κτήριο του αριθμού 3, με έναν τραυματία, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., θα πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο δρόμος από τα συντρίμμια και να μην υπάρχει κίνδυνος για τις παρακείμενες επιχειρήσεις, τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς. O κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο.

H Συγγρού παραμένει κλειστή απο το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, και στα δύο ρεύματα, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ανατρέπουν πάντως όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»