E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βουλευτής της ΝΔ ζητά να κοπούν πρόστιμα στους οδηγούς χωρίς αλυσίδες

Δήλωση που προκάλεσε πολλά σχόλια - Τι λέει η ίδια σε νέα δήλωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2022 | 18:33

Βουλευτής της ΝΔ ζητά να κοπούν πρόστιμα στους οδηγούς χωρίς αλυσίδες

Για περισσότερο από ένα 24ωρο έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό εκατοντάδες οδηγοί που από το πρωί της Δευτέρας και για ώρες ζητούσαν βοήθεια από την πολιτεία και απηύθυναν έκκληση, χωρίς καν να έχουν τα απαραίτητα για να περάσουν.

Μια ημέρα μετά και προσπαθώντας να ξεπεράσουν το σοκ που υπέστησαν καλούνται να διαχειριστούν και ακραίες δηλώσεις πολιτικών που προκαλούν αντιδράσεις.

Χαρακτηριστική είναι αυτή της Κατερίνας Παπακώστα. Η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, μιλώντας την Τρίτη στον “Ζυγό FM 100” αναφερόμενη στην ατομική ευθύνη, είπε να κοπούν πρόστιμα στους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει το trikalavoice.gr, είπε επί λέξει να βγουν "ορδές τροχονόμων και από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα και να κάνουν ελέγχους, όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά".

UPDATE

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία “ΕΛΠΙΣ” που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ», δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

«Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ», συνέχισε η βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».


Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα».

«Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε, «δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξή της.

Εξάλλου, οι σχετικές αναφορές της βουλευτή στάθηκαν αφορμή για νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, η Κουμουνδούρου σχολίασε πως «η κα Παπακώστα θα ήταν πρότυπο Υπουργού Πολιτικής Προστασίας» στη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Λουτράκι – Στη μάχη της κατάσβεσης και τα ενάερια μέσα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με 45 πυροσβέστες,

Πότε κλείνουν τα σχολεία ‑ Αναλυτικές ημερομηνίες ανά βαθμίδα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Τελείωσαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΓΕΛ - Τι ισχύει για τις υπόλοιπες βαθμίδες

«Παραλύει» η Μαγιόρκα από τις ιστορικές κινητοποιήσεις κατά του υπερτουρισμού – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι κάτοικοι στα ισπανικά νησιά εξεγείρονται για το κόστος ζωής και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Channel 12: Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις κατά του Ιράν, έπειτα από εντολή του Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νωρίτερα, o στρατός του Ιράν ανακοίνωσε ότι το πρώτο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ από την εκεχειρία του Απριλίου έχει πλέον τελειώσει

Κρίστιαν Έρικσεν: Νέα ενημέρωση από τον γιατρό της Δανίας ‑ «Θα πάρει εξιτήριο»

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
«Μίλησα μαζί του το πρωί, τα πηγαίνει καλύτερα» είπε ο γιατρός της Δανίας για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Συναγερμός στις φυλακές Χανίων, προσπάθησαν να περάσουν με drone κινητά, σουγιά και λάμες

Ελλάδα 08.06.2026
Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του drone

Στον εισαγγελέα ο Τζέιμς Δαλαμάγκας μετά από 27 χρόνια καταζητούμενος ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Ο 55χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Αιγίου, όπου σύμφωνα με τις Αρχές ζούσε τα τελευταία 27 χρόνια χρησιμοποιώντας το όνομα «Αντώνης Τζίμας»

Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός, πιθανώς σήμερα ή αύριο, μικρές αλλαγές και αναπληρώσεις θέσεων

Πολιτική 08.06.2026
Πιο πιθανό σενάριο να μείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Παύλος Μαρινάκης και να πάει στο υπουργείο Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας

Τι είναι το Posokanei και πότε ανοίγει

Ελλάδα 08.06.2026
Πώς θα αξιοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στη νέα πλατφόρμα Posokanei

Ιαπωνία: Δήμαρχος «γράφει» ιστορία παίρνοντας άδεια μητρότητας ενώ βρίσκεται στην εξουσία

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Θα απουσιάσει από τα καθήκοντά της για 16 εβδομάδες - Ελπίζει η απόφασή της να λειτουργήσει ως αφορμή για αλλαγές στην Ιαπωνία

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο γενικός γραμματέας