E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτεπάγγελτη έρευνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ

Eρευνα για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 25/1/2022 | 16:53

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτεπάγγελτη έρευνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ
freepik

Tη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς αποφάσισε η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και ζητά από τη διαχειρίστρια εταιρεία να αποκαταστήσει κάθε ζημιά και ταλαιπωρία των επιβατών.

Καλεί επίσης την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε να συμμορφωθεί με το περιεχόμενο της απόφασης της, η οποία προβλέπει επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 100.000 ευρώ, για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με τα εντελλόμενα της Αρχής.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αποφάσισε:

Την αποκατάσταση κάθε ζημίας έναντι των επιβατών, λόγω της κατάργησης ή της απώλειας ανταπόκρισης των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Την επιβολή του διοικητικού προστίμου των 100.000 ευρώ κατά της σιδηροδρομικής επιχείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης της εν λόγω επιχείρησης με τις διατάξεις του άρθρου 18 «Συνδρομή» παρ.1 και 3 και του άρθρου 32 του Παραρτήματος Ι «Ευθύνη σε περίπτωση κατάργησης, καθυστέρησης ή απώλειας ανταπόκρισης» του Κανονισμού των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 24.01.2022.
Την οργάνωση το συντομότερο δυνατόν εναλλακτικών υπηρεσιών μεταφοράς για τους επιβάτες των αμαξοστοιχιών της εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, οι οποίοι (επιβάτες) δεν έφτασαν σε εναλλακτικό τόπο αναχώρησης ή στον τελικό προορισμό τους.
Διερεύνηση για την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Ασφάλειας
Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των εποπτικών δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων της, προχωράει παράλληλα στη διερεύνηση του συμβάντος όσον αφορά την ορθή εφαρμογή των προβλέψεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Ειδικότερα με επιστολή της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής κ. Ιωάννας Τσιαπαρίκου προς τις Διοικήσεις του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε και της Σιδηροδρομικής Εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, ζητείται η γνωστοποίηση μέχρι την Τρίτη 01-02-2022 των παρακάτω ενεργειών και πληροφοριών που αφορούν το συμβάν της πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας I/C 54, με μηχανή ρυμούλκησης, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο δίκτυο.

Πρώτον: Την επίσπευση διερεύνησής του συμβάντος που αφορά την πρόσκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με μηχανή ρυμούλκησης. Επίσης τη γνωστοποίηση το συντομότερο δυνατό των σχετικών εκθέσεων/ πορισμάτων των αρμόδιων επιτροπών διερεύνησης συμβάντων και ατυχημάτων, σε εφαρμογή των προβλέψεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Δεύτερον: Την άμεση γνωστοποίηση τυχόν ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων που λήφθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ακραίου φαινομένου της χιονόπτωσης στην περιοχή. Όπως επίσης και αντίστοιχα μέτρα/ενέργειες για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε εξαιτίας της ακινητοποίησης και πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας καθώς και του επακόλουθου τραυματισμού επιβατών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός 05.02.2026
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα 05.02.2026
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία 05.02.2026
Αναλυτικά τα πρόστιμα

Αυτά τα SMS είναι δήθεν από τα ΕΛΤΑ και είναι απάτη

Ελλάδα 05.02.2026
Την προσοχή του κοινού εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους με sms (phishing)

Βρετανία: Δεκάδες δηλητηριάσεις από γάλατα για βρέφη

Κόσμος 05.02.2026
Ύποπτα προϊόντα ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Ελλάδα 05.02.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 05.02.2026
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Ελλάδα 05.02.2026
Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελλάδα 05.02.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο στρατιωτικός κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Ελλάδα 05.02.2026
Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ