E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτεπάγγελτη έρευνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ

Eρευνα για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 25/1/2022 | 16:53

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτεπάγγελτη έρευνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ
freepik

Tη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς αποφάσισε η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και ζητά από τη διαχειρίστρια εταιρεία να αποκαταστήσει κάθε ζημιά και ταλαιπωρία των επιβατών.

Καλεί επίσης την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε να συμμορφωθεί με το περιεχόμενο της απόφασης της, η οποία προβλέπει επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 100.000 ευρώ, για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με τα εντελλόμενα της Αρχής.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αποφάσισε:

Την αποκατάσταση κάθε ζημίας έναντι των επιβατών, λόγω της κατάργησης ή της απώλειας ανταπόκρισης των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Την επιβολή του διοικητικού προστίμου των 100.000 ευρώ κατά της σιδηροδρομικής επιχείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης της εν λόγω επιχείρησης με τις διατάξεις του άρθρου 18 «Συνδρομή» παρ.1 και 3 και του άρθρου 32 του Παραρτήματος Ι «Ευθύνη σε περίπτωση κατάργησης, καθυστέρησης ή απώλειας ανταπόκρισης» του Κανονισμού των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 24.01.2022.
Την οργάνωση το συντομότερο δυνατόν εναλλακτικών υπηρεσιών μεταφοράς για τους επιβάτες των αμαξοστοιχιών της εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, οι οποίοι (επιβάτες) δεν έφτασαν σε εναλλακτικό τόπο αναχώρησης ή στον τελικό προορισμό τους.
Διερεύνηση για την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Ασφάλειας
Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των εποπτικών δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων της, προχωράει παράλληλα στη διερεύνηση του συμβάντος όσον αφορά την ορθή εφαρμογή των προβλέψεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Ειδικότερα με επιστολή της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής κ. Ιωάννας Τσιαπαρίκου προς τις Διοικήσεις του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε και της Σιδηροδρομικής Εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, ζητείται η γνωστοποίηση μέχρι την Τρίτη 01-02-2022 των παρακάτω ενεργειών και πληροφοριών που αφορούν το συμβάν της πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας I/C 54, με μηχανή ρυμούλκησης, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο δίκτυο.

Πρώτον: Την επίσπευση διερεύνησής του συμβάντος που αφορά την πρόσκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με μηχανή ρυμούλκησης. Επίσης τη γνωστοποίηση το συντομότερο δυνατό των σχετικών εκθέσεων/ πορισμάτων των αρμόδιων επιτροπών διερεύνησης συμβάντων και ατυχημάτων, σε εφαρμογή των προβλέψεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Δεύτερον: Την άμεση γνωστοποίηση τυχόν ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων που λήφθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ακραίου φαινομένου της χιονόπτωσης στην περιοχή. Όπως επίσης και αντίστοιχα μέτρα/ενέργειες για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε εξαιτίας της ακινητοποίησης και πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας καθώς και του επακόλουθου τραυματισμού επιβατών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Πάρος: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στην Τρυπητή

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για πρώτη φορά φέτος η παραλία μισθώθηκε σε ιδιώτη για εμπορική εκμετάλλευση, προκαλώντας την αντίδραση συλλόγων και φορέων του νησιού.

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Πώς μαθαίνουν οι υποψήφιοι σε ποια σχολή μπήκαν

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναρτήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους υποψηφίους να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου ή SMS.

Κρατικός «Τειρεσίας»: Τι θα «σκανάρει» το νέο credit score για πολίτες και επιχειρήσεις

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Με κοινή υπουργική απόφαση θεσπίζεται ενιαία πιστοληπτική βαθμολογία που συνδυάζει δεδομένα Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκδίδεται σε 24 ώρες και επηρεάζει δάνεια και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Ισπανία: 400 ευρώ για πολιτισμό σε κάθε νέο 18 ετών – και 200.000 τα ζήτησαν σε έναν μήνα

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το ισπανικό Bono Cultural Joven επεκτείνεται φέτος και σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά μαθήματα, αλλά αποκαλύπτει και μια βαθιά ανισότητα στην πρόσβαση.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 28χρονου ‑ Διαφωνία που κατέληξε σε τσακωμό το κίνητρο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ο 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την εξέτασή του από τις Αρχές

Χανιά: Κάλεσαν ΕΚΑΒ για αναίσθητο στην παραλία – Τι βρήκαν οι διασώστες

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Λουόμενοι στους Αγίους Αποστόλους ανησύχησαν βλέποντας έναν άνδρα ξαπλωμένο, ο οποίος τελικά απλώς κοιμόταν υπό την επήρεια μέθης.

Τηλεφωνικές απάτες με Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί όταν απαντάτε σε κλήση

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η κλωνοποίηση φωνής μέσω AI καθιστά τις απάτες ολοένα πιο αξιόπιστες - ειδικοί προτείνουν ψυχραιμία, επαλήθευση πληροφοριών και χρήση μυστικής λέξης ως ασπίδα προστασίας

14 χρόνια από την επίθεση στη Μυρτώ: Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Μαρία Κοτρώτσου εξομολογείται τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας δίπλα στην κόρη της, που παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από την επίθεση στην Πάρο.

«Λιώσιμο» στο μετρό για άλλα 3 καλοκαίρια: Στον αέρα ο διαγωνισμός για τον κλιματισμό

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Υπομονή για τουλάχιστον ακόμη τρία καλοκαίρια θα χρειαστεί να κάνουν οι χιλιάδες επιβάτες