E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτεπάγγελτη έρευνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ

Eρευνα για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 25/1/2022 | 16:53

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτεπάγγελτη έρευνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ
freepik

Tη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας για την ακινητοποίηση αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς αποφάσισε η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και ζητά από τη διαχειρίστρια εταιρεία να αποκαταστήσει κάθε ζημιά και ταλαιπωρία των επιβατών.

Καλεί επίσης την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε να συμμορφωθεί με το περιεχόμενο της απόφασης της, η οποία προβλέπει επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 100.000 ευρώ, για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με τα εντελλόμενα της Αρχής.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αποφάσισε:

Την αποκατάσταση κάθε ζημίας έναντι των επιβατών, λόγω της κατάργησης ή της απώλειας ανταπόκρισης των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Την επιβολή του διοικητικού προστίμου των 100.000 ευρώ κατά της σιδηροδρομικής επιχείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης της εν λόγω επιχείρησης με τις διατάξεις του άρθρου 18 «Συνδρομή» παρ.1 και 3 και του άρθρου 32 του Παραρτήματος Ι «Ευθύνη σε περίπτωση κατάργησης, καθυστέρησης ή απώλειας ανταπόκρισης» του Κανονισμού των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 24.01.2022.
Την οργάνωση το συντομότερο δυνατόν εναλλακτικών υπηρεσιών μεταφοράς για τους επιβάτες των αμαξοστοιχιών της εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, οι οποίοι (επιβάτες) δεν έφτασαν σε εναλλακτικό τόπο αναχώρησης ή στον τελικό προορισμό τους.
Διερεύνηση για την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Ασφάλειας
Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των εποπτικών δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων της, προχωράει παράλληλα στη διερεύνηση του συμβάντος όσον αφορά την ορθή εφαρμογή των προβλέψεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Ειδικότερα με επιστολή της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής κ. Ιωάννας Τσιαπαρίκου προς τις Διοικήσεις του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε και της Σιδηροδρομικής Εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, ζητείται η γνωστοποίηση μέχρι την Τρίτη 01-02-2022 των παρακάτω ενεργειών και πληροφοριών που αφορούν το συμβάν της πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας I/C 54, με μηχανή ρυμούλκησης, πλησίον του σταθμού Λιβαδειάς, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο δίκτυο.

Πρώτον: Την επίσπευση διερεύνησής του συμβάντος που αφορά την πρόσκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με μηχανή ρυμούλκησης. Επίσης τη γνωστοποίηση το συντομότερο δυνατό των σχετικών εκθέσεων/ πορισμάτων των αρμόδιων επιτροπών διερεύνησης συμβάντων και ατυχημάτων, σε εφαρμογή των προβλέψεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ).

Δεύτερον: Την άμεση γνωστοποίηση τυχόν ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων που λήφθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ακραίου φαινομένου της χιονόπτωσης στην περιοχή. Όπως επίσης και αντίστοιχα μέτρα/ενέργειες για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε εξαιτίας της ακινητοποίησης και πρόσκρουσης της αμαξοστοιχίας καθώς και του επακόλουθου τραυματισμού επιβατών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο άνδρες κατάφεραν να επιβιώσουν αφού περπάτησαν περισσότερο από 50 χιλιόμετρα μέχρι να βρουν πηγή νερού και ειδοποίησουν τις αρχές

Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή - Έρευνα για απαγωγή, παράνομη κράτηση και δολοφονία ανήλικης

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη


LIVE Πολιτική Χτες
Μεγάλο ερώτημα εάν θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και διεκδικητής της ηγεσίας της το 1996 έναντι του Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 έναντι του Κώστα Καραμανλή

Γήπεδο μπιτς βόλεϊ έγινε η πλατεία Αριστοτέλους

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αριστοτέλους μετατρέπεται για όγδοη φορά σε σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, προσελκύοντας κατοίκους και επισκέπτες που παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες

Οι αστροναύτες επέστρεψαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τις επισκευές για τη διαρροή αέρα

Κόσμος Χτες
Όπως έγινε γνωστό, διορθώθηκε η μία από τις δύο διαρροές

Τα βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό στην Καλλιθέα – Τα χτυπήματα στο κεφάλι με ρόπαλο του μπέιζμπολ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τον νεαρό αιμόφυρτο, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι

Πολλαπλό Βιβλίο: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής ‑ Τι ισχύει για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η απόφαση (ΦΕΚ) για τη διαδικασία επιλογής των βιβλίων για το Σχολικό Έτος 2027 - 2028

Reuters: Έρχεται φόρος 15% για τα κρυπτονομίσματα, τι αλλάζει για χιλιάδες επενδυτές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει το σχέδιο - Πώς θα φορολογούνται τα κέρδη των επενδυτών

«Ανάσα» για 350.000 δανειολήπτες: Ο Αρειος Πάγος μειώνει τις δόσεις του νόμου Κατσέλη

Οικονομία Χτες
Η απόφαση οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις και μειωμένο συνολικό κόστος αποπληρωμής για περίπου 350.000 δανειολήπτες

Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε‑Μάριτ μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση πνεύμονα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ πάσχει από πνευμονική ίνωση - Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της η μεταμόσχευση πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό»

Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Τι αλλάζει μετά την Εθνική Δράση και γιατί αφορά κάθε οικογένεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος της δράσης ήταν να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις πρόληψης και να ενισχυθούν καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη μελλοντική υγεία των παιδιών