E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Αναλυτική πρόγνωση

Δημοσίευση 25/1/2022 | 07:41

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στροβιλίζεται η χώρα με το πλέον σαρωτικό χτύπημα να δέχεται το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου η νύχτα ήταν μακρά και δύσκολη για τους κατοίκους, χωρίς δυνατότητα να μετακινηθούν και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Μετά από μια ημέρα ανελέητου «σφυροκοπήματος» του χιονιά, τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενίσουν εντός της Τρίτης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει το δριμύ ψύχος, ενώ θα υπάρχει παγετός με τις θερμοκρασίες μετά βίας να ξεπερνούν τους 0 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική πιθανόν θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Τρίτης και τον χιονιά θα αντικαταστήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

«Η εξέλιξη των χιονοκυμάτων ώρα με την ώρα και μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου ελπίζουμε να αρχίσει η εκτόνωση του φαινομένου. Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά που ελπίζουμε να συμβεί, αύριο κοντά στο μεσημέρι θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού Αττικής. Μέχρι τότε, προσοχή και υπομονή!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης Παύλου προκαλεί αντιδράσεις

Ελλάδα 26.12.2025
«Σκότωσες έναν άνθρωπο; Δεν τρέχει τίποτα, σκότωσες ένα σκυλί; 30.000 ευρώ πρόστιμο»

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό οι ευκαιρίες εργασίας για ανέργους

Οικονομία 26.12.2025
Προειδοποίηση από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Λίγα χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός 26.12.2025
Σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Στερεά και νησιά του Ιονίου τα πιο έντονα φαινόμενα

Αρης Μουγκοπέτρος: Σήμερα στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή, τι ισχυρίζεται ο μουσικός

Ελλάδα 26.12.2025
Η σύλληψη έγινε ανήμερα Χριστούγεννα στην Τρίπολη - Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του και ο Αρης Μουγκοπέτρος, είχε φύγει από το σπίτι στις 15 Δεκεμβρίου

Επιδρομές των ΗΠΑ κατά θέσεων του ISIS στη Νιγηρία – Τραμπ: Ο νεκροί τρομοκράτες θα αυξηθούν αν συνεχιστεί η σφαγή των Χριστιανών

Κόσμος 26.12.2025
Η επιχείρηση δεν ήταν μονομερής, καθώς υπήρξε συντονισμός με την κυβέρνηση της Νιγηρίας

Guardian: Γιατί Τραμπ και Πούτιν θέλουν να «διαλύσουν» την Ευρώπη

Κόσμος 26.12.2025
H στρατηγική τους οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα: μια Ευρώπη πιο αδύναμη, πιο διχασμένη και λιγότερο ικανή να υπερασπιστεί τις αξίες της

«Ο Ιησούς είναι Παλαιστίνιος»: Αντιδράσεις για πινακίδα στην Times Square της Νέας Υόρκης

Κόσμος 26.12.2025
Το billboard σε χριστουγεννιάτικη διαφημιστική καμπάνια στην πιο διάσημη πλατεία του κόσμου άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης

Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ποροΐων στις Σέρρες, ψάχνουν απαντήσεις στο smartwatch που φορούσε

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής, Πυροσβεστική, Αστυνομία, μέλη των εθελοντικών ομάδων της ΕΠΟΜΕΑ, του ΟΦΚΑΘ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης «χτενίζουν» την περιοχή

Ανάλυση New York Times: Γιατί η Ρωσία θα απορρίψει και το νέο σχέδιο των 20 σημείων που ετοίμασαν ΗΠΑ και Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τους NYT το Κρεμλίνο εμφανίζεται ενισχυμένο από τις εξελίξεις στο πεδίο και περιορισμένο από τη δυσκολία να «πουλήσει» στο εσωτερικό μια συμφωνία που δεν θα εκλαμβάνεται ως νίκη

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές του Falcon 50 – Δεχόταν αυξανόμενες παρεμβολές – Hurriyet: Για 30” αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία

Κόσμος Χτες
Στο φως τα τελευταία 20 λεπτά πριν το αεροπορικό δυστύχημα με θύμα και μία ελληνίδα αεροσυνοδό