E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Αναλυτική πρόγνωση

Δημοσίευση 25/1/2022 | 07:41

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στροβιλίζεται η χώρα με το πλέον σαρωτικό χτύπημα να δέχεται το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου η νύχτα ήταν μακρά και δύσκολη για τους κατοίκους, χωρίς δυνατότητα να μετακινηθούν και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Μετά από μια ημέρα ανελέητου «σφυροκοπήματος» του χιονιά, τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενίσουν εντός της Τρίτης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει το δριμύ ψύχος, ενώ θα υπάρχει παγετός με τις θερμοκρασίες μετά βίας να ξεπερνούν τους 0 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική πιθανόν θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Τρίτης και τον χιονιά θα αντικαταστήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

«Η εξέλιξη των χιονοκυμάτων ώρα με την ώρα και μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου ελπίζουμε να αρχίσει η εκτόνωση του φαινομένου. Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά που ελπίζουμε να συμβεί, αύριο κοντά στο μεσημέρι θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού Αττικής. Μέχρι τότε, προσοχή και υπομονή!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή

Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Ο ορειβάτης κατευθύνθηκε από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται

Καιρός: Καταιγίδες το επόμενο 24ωρο από ψυχρές αέριες μάζες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός Χτες
Η μετεωρολογική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Γιγάντια λύρα 10 μέτρων στην Κρήτη διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες

Ελλάδα Χτες
Στα Πιτσίδια Ηρακλείου, κοντά στα Μάταλα, η εντυπωσιακή κατασκευή του Μιχάλη Ζουριδάκη διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης κρητικής λύρας στον κόσμο

Θανατική ποινή σε άνδρα που δολοφόνησε ανήλικη influencer, επειδή τον απέρριψε

Κόσμος Χτες
Επιπλέον, πρέπει να καταβάλει 2,5 εκατομμύρια ρουπίες ως αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος

Κηφισός: Καραμπόλα με επτά αμάξια στο ύψος της Λυκόβρυσης

Ελλάδα Χτες
Εγκλωβισμένοι στην κίνηση οι οδηγοί

Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός παρά τη διεθνή κατακραυγή: «Δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο»

Κόσμος Χτες
Με νέα ανάρτηση το Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απάντησε στον Ισραηλινός ΥΠΕΞ ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του σε βίντεο κατά ακτιβιστών

Τραμπ για Ιράν: Ο Νετανιάχου θα «κάνει ό,τι θέλω εγώ»

Κόσμος Χτες
Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν