E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Αναλυτική πρόγνωση

Δημοσίευση 25/1/2022 | 07:41

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει ο χιονιάς

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στροβιλίζεται η χώρα με το πλέον σαρωτικό χτύπημα να δέχεται το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου η νύχτα ήταν μακρά και δύσκολη για τους κατοίκους, χωρίς δυνατότητα να μετακινηθούν και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Μετά από μια ημέρα ανελέητου «σφυροκοπήματος» του χιονιά, τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενίσουν εντός της Τρίτης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει το δριμύ ψύχος, ενώ θα υπάρχει παγετός με τις θερμοκρασίες μετά βίας να ξεπερνούν τους 0 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική πιθανόν θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Τρίτης και τον χιονιά θα αντικαταστήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

«Η εξέλιξη των χιονοκυμάτων ώρα με την ώρα και μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου ελπίζουμε να αρχίσει η εκτόνωση του φαινομένου. Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά που ελπίζουμε να συμβεί, αύριο κοντά στο μεσημέρι θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού Αττικής. Μέχρι τότε, προσοχή και υπομονή!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι 16χρονες κόρες του Σταύρου Γεωργίου είχαν χάσει τον Δεκέμβριο και τη γιαγιά τους που τις είχε μεγαλώσει

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τα δίδυμα κορίτσια βιώνουν δεύτερη τραγική απώλεια μέσα σε λίγους μήνες

Ηλεκτρικό σκούτερ εξερράγη στην Κυψέλη και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ένα ΙΧ έγινε στάχτη στην Κυψέλη αφού ηλεκτρικό σκούτερ σταθμευμένο δίπλα του τυλίχθηκε στις φλόγες

Στο δικαστήριο πασίγνωστος τραγουδιστής ‑ Σοκάρουν οι κατηγορίες για τη δολοφονία 14χρονης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του τραγουδιστή για την φρικτή δολοφονία 14χρονης

Αγριος ξυλοδαρμός πίσω από τον θάνατο του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ανοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του

Πορτοκάλια στον δρόμο: Η νέα παγίδα των εγκληματικών συμμοριών

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι τεχνικές που υιοθετούν οι οργανωμένες συμμορίες για να παγιδεύσουν ανυποψίαστους οδηγούς αλλάζουν διαρκώς, με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν μια στιγμή αμέλειας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο όχημα ή στα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Ενδέκατη νύχτα βομβαρδισμών στο Ιράν, ο Τραμπ απειλεί να επιτεθεί σε υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
«Δεν έχουμε τελειώσει», διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μια πιθανότητα στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα που συνελήφθησαν φυσιολογικά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τα τέσσερα βρέφη προήλθαν από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που χωρίστηκε σε τέσσερα έμβρυα - Η κύηση ήταν εξαιρετικά υψηλού κινδύνου

Καύσωνας ‑ πυρκαγιές: Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό ‑ Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τίθεται ο κρατικός μηχανισμός

Βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων στη Σούδα Κρήτης – Ο μεγάλος κίνδυνος από τα 14 βυτιοφόρα με καύσιμα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας διέταξε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να διενεργήσει ΕΔΕ

Επίθεση σε τρανς γυναίκα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – Της έσπασαν δόντι και της προκάλεσαν εκδορές στο πρόσωπο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εκδορές στο πρόσωπο και χαμένο δόντι για την 24χρονη – Η φίλη της δέχθηκε γροθιά στη μύτη

Νεκρός ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Εξετάζεται το ενδεχόμενο δολοφονίας

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν διαπιστώθηκαν τραύματα από μαχαίρι ή όπλο, αλλά ο ποινικολόγος είχε δεχτεί γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι - Το χρονικό της τραγικής ανακάλυψης

Τρεις Αιγύπτιοι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Σάβο – Είχαν πάει για κολύμπι την Κυριακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο πτώματα εντόπισε ειδική αστυνομική μονάδα και το τρίτο ανακάλυψαν λίγο αργότερα οι πυροσβέστες