E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας: Χάος στην Αττική

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» βρίσκεται η χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2022 | 14:27

Στο έλεος του δεύτερου και σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» βρίσκεται η χώρα, ενώ λίγο μετά τις 8 το πρωί, πυκνές χιονοπτώσεις ξεκίνησαν και στην Αττική.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Αττικής εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού. Εκτός από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, η οποία έχει κλείσει από τα διόδια της Τραγάνας προς Αθήνα, κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα και η Κατεχάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροχαία Αττική, διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει:

Στην E.O. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου TITAN ρεύμα προς Βοιωτία

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων “Cyclon” ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. (Aπό 07:20 ώρα της 22-01-2022).
  • Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (Από 08:00 ώρα της 24-01-2022).
  • Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (Από 08:00 ώρα της 24-01-2022).
  • Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:20 της 24-01-2022).
  • Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. (Από ώρα 09:20 της 24-01-2022).
  • Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:30 της 24-01-2022).
  • Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 10:35 της 24-01-2022).
  • Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρευματα κυκλοφορίας (Από 10:30 ώρα της 24-01-2022)
  • Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.(Από 10:30 ώρα της 24-01-2022).
  • Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. (Από 11:55 ώρα της 24-01-2022). Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μεγαρα . (Από 11:55 ώρα της 24-01-2022)
  • Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού. (Από 12:05 ́ώρα της 24-01-2022).
  • Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα. ( Από 12:05 ώρα της 24-01-2022).

Την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 24-01-2022 και ώρα 08:40 ́ έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ θα πρέπει να τονισθεί οι μεγάλες ποσότητες χιονιού, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Σήμερα, Δευτέρα 24/1, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο. Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκίνησε η συνάντηση Τραμπ ‑ Ζελένσκι στο Νταβός

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση

Έλον Μασκ: «Σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα άχρηστα»

Tech + Science 22.01.2026
Ο Έλον Μασκ λέει ότι σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα θα είναι άχρηστα χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική

Η Δανία ανοιχτή σε διάλογο για τον «Χρυσό Θόλο» μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Κόσμος 22.01.2026
«Είναι καλό και φυσικό η ασφάλεια στην Αρκτική να αποτελεί αντικείμενο συνομιλιών μεταξύ του γγ του ΝΑΤΟ και του προέδρου των ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα Μέτε Φρεντέρικσεν - «Κόκκινη γραμμή» η εδαφική κυριαρχία της Δανίας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε θέρετρο ιαματικών πηγών και φωτογραφήθηκε μιλώντας με λουόμενες

Κόσμος 22.01.2026
Το συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο ιαματικών πηγών στη χώρα και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Ελλάδα 22.01.2026
Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά