E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα

Τι δείχνουν τα δεδομένα του ΕΟΔΥ

Δημοσίευση 23/1/2022 | 17:34

Κορωνοϊός: Ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει και σήμερα, Κυριακή 23.01.2022, για τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ώρου.

Τα κρούσματα που προκάλεσε ο κορονοϊός, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι αποτελούν τους τρεις κρίσιμους δείκτες, με την ενημέρωση να παρουσιάζει και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 12.108 , εκ των οποίων 61 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.793.311 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 418 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 84, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.635 θάνατοι. 1 Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 665 (59.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 537 (80.75%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (19.25%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.977 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 423 (ημερήσια μεταβολή -22.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 491 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Για ακόμη μια μέρα, ο κορονοϊός «χτύπησε» στην Αττική περισσότερο από οπουδήποτε αλλού που μετρά 4170 κρούσματα με βάση την επίσημη ενημέρωση που έδωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, 23.01.2022.

Η Κρήτη ανέβηκε στη δεύτερη θέση έχοντας το τελευταίο 24ωρο 1259 κρούσματα (583 Ηράκλειο, 102 Λασίθι, 225 Ρέθυμνο, 349 Χανιά) με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 1182 μολύνσεις. Συνολικά την Κυριακή οι μολύνσεις σε όλη τη χώρα ήταν 12.108.

Τα κρούσματα στην Αττική έχουν ως εξής:

  • Ανατολική Αττική 564
  • Βορειος Τομέας Αθηνών 547
  • Δυτική Αττική 206
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 516
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 1217
  • Νησιά Σαρωνικού 75
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 463
  • Πειραιάς 582

Οι περιοχές πλην Αττικής, Κρήτης και Θεσσαλονίκης που έχουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Αιτωλοακαρνανία 170
Αργολίδα 133
Αρτα 112
Αχαϊα 433
Βοιωτία 101
Δράμα 105
Εβρος 224
Εύβοια 210
Ιωάννινα 199
Καβάλα 110
Κέρκυρα 134
Κοζάνη 123
Κορινθία 218
Λάρισα 266
Λέσβος 109
Μαγνησία 154
Μεσσηνία 156
Ξάνθη 117
Πιερία 118
Ροδόπη 117
Ρόδος 225
Τρίκαλα 101
Χαλκιδική 111

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων του 24ώρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο στη Βνεζουέλα λίγο πριν της απονεμηθεί το Νόμπελ: Αγνωστο πού βρίσκεται

Κόσμος 10.12.2025
Δεν θα μείνει στην εξορία μετά την απονομή του βραβείου της

Αγρότες: Βάζουν πλώρη για το λιμάνι του Βόλου ‑ «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει»

Ελλάδα 10.12.2025
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο», το μήνυμα των αγροτών - Ο «χάρτης» των μπλόκων σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη