E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οι Κυκλάδες καλύφθηκαν από το χιόνι

Πανέμορφες εικόνες από τα δημοφιλή νησιά

Δημοσίευση 23/1/2022 | 12:18

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οι Κυκλάδες καλύφθηκαν από το χιόνι

Μοναδικές εικόνες από τις Κυκλάδες μας έχει «χαρίσει» η κακοκαιρία Ελπίς, καθώς πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει τα νησιά, κάτι… που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Μύκονος, Τήνος, Αμοργός, Σύρος, Νάξος, Άνδρος και άλλα νησιά έχουν γίνει κατάλευκα, με τα παραδοσιακά άσπρα κυκλαδίτικα σπίτια τώρα να είναι άσπρα και… από το χιόνι.

Ωστόσο δυστυχώς το χιόνι δε φέρνει μόνο όμορφες εικόνες αλλά και προβλήματα, αφού υπάρχει θέμα με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι.

Κλειστά σχολεία

Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022».

Στα λευκά η Σύρος

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η ‘Ανω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

Με χιόνι οι γνωστές παραλίες της Μυκόνου

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, από το πρωί χιονίζει και στην Μύκονο με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού!

Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι που κατέγραψε με την κάμερα του ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρίσουν!

Πανέμορφο τοπίο αλλά και προβλήματα στην Αμοργό

Η κακοκαιρία «Ελπίς» επισκέφθηκε και το όμορφο νησί της Αμοργού και το νησί με το απέραντο γαλάζιο….έγινε λευκό!

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, το οδικό δίκτυο της Χώρας και τα πολυάριθμα καλντερίμια, σπίτια και εκκλησίες ντύθηκαν στα λευκά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο λευκό τοπίο που οι κάτοικοι και τα μικρά παιδιά έδειξαν να το απολαμβάνουν και με το παραπάνω!

Κάτασπρη και η Τήνος

Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε ο χιονιάς και στην Τήνο, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Από πλευράς του τοπικού μηχανισμού γίνεται μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, ιδιωτικά συνεργεία και μηχανήματα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, μιας και το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί με χιόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας

Επίθεση 80 Ρομά σε αστυνομικούς στα Ανω Λιόσια, τραυματίστηκε άνδρας της ΔΙΑΣ από δάγκωμα και πέτρες

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Εχουν γίνει τρεις προαγωγές

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανοίγει τη δίοδο για τα κινεζικά πλοία

Κόσμος 14.05.2026
Πώς η στρατηγική συμμαχία Τεχεράνης – Πεκίνου ξεμπλοκάρει μερικώς το ενεργειακό μπλόκο

Λιόσια: Δύο τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση 80 Ρομά έπειτα από καταδίωξη

Ελλάδα 14.05.2026
Οι αστυνομικοί καταδίωκαν όχημα και δέχτηκαν επίθεση από Ρομά - Τρεις συλλήψεις

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται παξιμάδια κανέλας

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Πανόπουλος: Την Παρασκευή η κηδεία του

Ελλάδα 14.05.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας