E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις

Ξετυλίγεται όλο και περισσότερο το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης στη Θεσσαλονίκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/1/2022 | 13:58

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ξεδιαλύνουν το θολό τοπίο στη Θεσσαλονίκη με τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, να συνεχίζουν τις έρευνες, για να λάμψει η αλήθεια, μετά την καταγγελία της Γεωργίας για τον βιασμό της, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες μέρες, όμως ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία έχουν παραδοθεί στα χέρια της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση.

Στα χέρια των Αρχών, βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Πρόκειται για ένα μέρος των τοξικολογικών εξετάσεων που δεν εστάλη στην Ελβετία. Οι αναλύσεις σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στο τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα ανοιχτεί τη Δευτέρα το πρωί όποτε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης Γεωργίας. Αυτή η εξέταση αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας. Τα αποτελέσματα αναμένονται τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, εξήγησε τη διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων. Από τη στιγμή που λαμβάνεται το δείγμα, αυτό αποστέλλεται στο εργαστήριο για επεξεργασία δείγματος, ο τοξικολόγος διενεργεί περαιτέρω εξετάσεις και μετά συντάσσει έκθεση, την οποία στέλνει στον ιατροδικαστή για να τη συμπεριλάβει στην εκτίμησή του.

«Δυστυχώς, η διαδικασία θέλει αρκετές ημέρες. Περίπου υπολογίστε ένα μήνα κατά μέσο όρο για τις τοξικολογικές εξετάσεις», είπε στο Mega. «Όσο πληρέστερα είναι τα στοιχεία που συλλέγει ο ιατροδικαστής, τόσο πιο «δεμένη» είναι η έκθεση. Το δείγμα ούρων είναι ικανό να δώσει αποτελέσματα και να δείξει εάν της έδωσαν κάποια ναρκωτική ουσία. Ότι ουσία λαμβάνουμε περνά στη γενική κυκλοφορία του αίματος, όλες οι ουσίες μεταβολίζονται και καταλήγουν τα ούρα μας».

Ο κ. Λέων ξεκαθάρισε πως ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά ουσιών, οι οποίες μόλις εισέλθουν στο σώμα δεν έχουν αναστρέψιμη πορεία. «Το θύμα υπομένει τις δράσεις του φαρμάκου, που είναι να το υπνώσει, να χαλαρώσουν όλοι οι μύες του, να δημιουργηθεί ερωτική διέγερση κι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι η απώλεια μνήμης, την οποία εκμεταλλεύονται οι δράστες».

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, μίλησε το πρωί στο Mega και τόνισε πως εκείνο που επιθυμούν είναι να λάμψει η αλήθεια και οι υπεύθυνοι να πάνε στη φυλακή. «Για εμάς η βία είναι αποδεδειγμένη. Φαίνεται από την ιατροδικαστική έκθεση ότι υπάρχει βία και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για επιβεβαιωθεί. Μία ολόκληρη κοινωνία και χώρα αγωνιά για τα αποτελέσματα».

Σχετικά με την καθυστέρηση στην προδιαδικασία της υπόθεσης δήλωσε πως όσα συνέβησαν ή δε συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνώνται από τις Αρχές και αν υπάρχουν ευθύνες, θα αναζητηθούν. Ο ίδιος τόνισε πως κανένα αποτέλεσμα δε θα αλλοιωθεί.

Ο κ. Ζιώγας μίλησε για το ψυχικό σθένος και το θάρρος της 24χρονης, η οποία βγήκε και μίλησε δημόσια για όσα βίωσε στη σουίτα του ξενοδοχείου. «Η στάση της Γεωργίας να βγει και να μιλήσει τόσο άμεσα, τόσο ευθέως, συνιστά μία αλλαγή για το πως αντιμετωπίζονται αυτά τα ποινικά αδικήματα. Οι βιαστές ποντάρουν στην κουλτούρα της ντροπής», δήλωσε.

Αναζητούνται τα ηλεκτρονικά ίχνη

Εν τω μεταξύ, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και τάμπλετ κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια παράλληλων ερευνών που διεξήγαγαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί στα τρία σπίτια των εμπλεκόμενων προσώπων -στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας- στην υπόθεση του βιασμού, στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή των Κωνσταντίνου Περογιαννάκη, Ευαγόρα και Βασίλη Λεβέντη και Βασίλη Τράφαλη.

Με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη «βραχυμνήμη» των ηλεκτρονικών συσκευών, εντούτοις οι δικαστικοί λειτουργοί συλλέγουν ώρα με την ώρα όλα τα αποδεικτικά, με βάση τα οποία θα στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο ή και θα το μεταβάλλουν, κατά τη διερεύνηση των συνθηκών του αποτρόπαιου περιστατικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος 26.04.2024
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science 26.04.2024
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του