E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΟΥ: Εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 ‑ 11 ετών συστήνει η συμβουλευτική επιτροπή

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα (5-11) βρίσκεται στην ομάδα χρήσης χαμηλότερης προτεραιότητας για εμβολιασμό, εκτός από τα παιδιά που έχουν συννοσηρότητες»

Δημοσίευση 21/1/2022 | 18:39

ΠΟΥ: Εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 ‑ 11 ετών συστήνει η συμβουλευτική επιτροπή

Η συνιστώμενη δόση για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 αντί για 30 μικρογραμμάρια που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω

Η συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμερα συνέστησε την επέκταση της χορήγησης μειωμένης δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η σύσταση αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση την περασμένη Τετάρτη για την αξιολόγηση του εν λόγω εμβολίου. Αυτό συνιστάται επί του παρόντος για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η συνιστώμενη δόση για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 αντί για 30 μικρογραμμάρια που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα (5-11) βρίσκεται στην ομάδα χρήσης χαμηλότερης προτεραιότητας για εμβολιασμό, εκτός από τα παιδιά που έχουν συννοσηρότητες», δήλωσε ο πρόεδρος του SAGE, Αλεχάντρο Κραβιότο.

Το πάνελ συνέστησε επίσης ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 θα πρέπει να χορηγούνται 4 έως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας όπως ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.