E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πάστορας» κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία

Με την σύζυγό του έλεγχαν τα οικονομικά των θυμάτων και ενίοτε εμπόδιζαν την ιατρική περίθαλψη

Δημοσίευση 21/1/2022 | 16:51

«Πάστορας» κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία

Ένας αυτοαποκαλούμενος πάστορας με την σύζυγό του συνελήφθησαν επειδή φέρεται να κρατούσαν οκτώ άτομα με αναπηρία κλειδωμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους.

Ο Κέρτις Κιθ Μπάνκστον, 55 ετών, και η σύζυγός του διαχειρίζονταν μια μονάδα φροντίδας χωρίς άδεια σε ένα ακίνητο στο Γκρίφιν, κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές λένε πως το το ζευγάρι έλεγχε τα οικονομικά των θυμάτων και μερικές φορές εμπόδιζε την ιατρική περίθαλψη.

Το σχέδιο του ζευγαριού αποκαλύφθηκε όταν χρειάστηκε να εμπλακεί η αστυνομία για να ανοίξει το υπόγειο, επειδή ένα θύμα έπαθε επιληπτική κρίση.

Διασώστες κλήθηκαν με αφορμή μια επιληπτική κρίση ασθενούς στις 13 Ιανουαρίου. Όταν βρήκαν την πόρτα στο υπόγειο εντελώς σφραγισμένη, αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ανακάλυψαν πως οκτώ άτομα με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών, παρέμεναν κλειδωμένα από τον 55χρονο και τη σύζυγό του, Σοφία Σιμ Μπάνκστον.

Έρευνα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι είχε μισθώσει το ακίνητο για περίπου 14 μήνες και το χρησιμοποιούσε ως «σπίτι προσωπικής φροντίδας» για τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία η αστυνομία ισχυρίζεται ότι «φυλάκισαν ουσιαστικά παρά τη θέλησή τους».

Επιπλέον πρόσθεσαν ότι ανακάλυψαν πως ο Κέρτις Μπάνκστον λειτουργούσε την φερόμενη δομή υπό το πρόσχημα μιας εκκλησίας και ισχυρίστηκε ότι ήταν πάστορας.

Τα οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε «κατάλληλη» δομή φροντίδας και στέγασης, προστίθεται στην ανακοίνωση., ενώ οι αρχές αναζητούν πληροφορίες από άλλους κατοίκους της περιοχής που μπορεί να είχαν κάποιον συγγενή ή αγαπημένο πρόσωπο υπό τη φροντίδα των Μπάνκστον.

Σε δήλωση, μέσω του δικηγόρου του, ο Κέρτις Μπάνκστον αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και ισχυρίστηκε ότι βασίστηκαν σε «ανακριβείς» πληροφορίες της αστυνομίας, «γεμάτες παραπληροφόρηση».

Επιπλέον υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για τύπου δομή φιλοξενίας, αλλά περισσότερα για ένα «Χριστιανικό Υπουργείο που παρέχει δωμάτια και διατροφή σε άτομα που πολλές φορές υπήρξαν άστεγοι ή φύλακες του κράτους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.

Στέφανος Γαβάκης: Πέθανε ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ο επί δεκαετίες εκφωνητής του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοινώνει το τέλος της θεατρικής του διαδρομής

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ταυτόχρονα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, με διαφορετικές αναζητήσεις και προοπτικές

Οριστικό τέλος στα πανωτόκια: Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Πρόκειται για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ, καταναλωτικά και χωρίς εγγυήσεις - Μέσα στον Μάιο η διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τελευταία μέρα για αιτήσεις – Οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 350.000 αιτήσεις για τις 300.000 επιταγές

Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη Μάη μήνα – Μέρες Ιανουαρίου ζει η Αττική

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ

Ζάκυνθος: Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι για όσους επέβαιναν στο πλοίο

Περιστέρι: Συμπλοκή 10 ανηλίκων ‑ Δύο 15χρονοι τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς, με δύο ανηλίκους να τραυματίζονται ελαφρά και την αστυνομία να αναζητά τους εμπλεκόμενους.

Μακελειό στο Σικάγο: Γυμνός κρατούμενος άρπαξε όπλο και σκότωσε ομογενή αστυνομικό σε νοσοκομείο

Κόσμος Χτες
Το κρυμμένο όπλο κάτω από την κουβέρτα και το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του γυμνού δράστη μετά την απόδραση

Οι λύκοι που επέζησαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ αναπτύσσουν κάτι μοναδικό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αριθμός τους αυξήθηκε σημαντικά στη Ζώνη Αποκλεισμού, ενώ αναπτύσσουν γενετικά μοναδικά χαρακτηριστικά