E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Απέλυσαν καθηγήτρια επειδή μιλούσε δυνατά ‑ Έλαβε αποζημίωση μαμούθ

Επιδικάστηκε αποζημίωση 119.000 ευρώ αλλά της συστήθηκε να μην εργαστεί ξανά στο ίδρυμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2022 | 21:32

Βρετανία: Απέλυσαν καθηγήτρια επειδή μιλούσε δυνατά ‑ Έλαβε αποζημίωση μαμούθ

Μια διδάκτορας πανεπιστημίου που ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε λόγω της... δυνατής φωνής της κέρδισε στα δικαστήρια αποζημίωση ύψους 119.000 ευρώ.

Ο λόγος για την 59χρονη Ανέτ Πλοτ που εργαζόταν επί 29 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Έξετερ της Μεγάλης Βρετανίας και απολύθηκε λόγω της «επιβλητικής» φωνής της.

Το πανεπιστήμιο αιτιολογεί την απόφαση για απόλυση της 60χρονης Πλοτ στο γεγονός ότι συμπεριφέρθηκε άσχημα σε δύο υποψήφιους διδάκτορες, γεγονός που η ίδια αρνείται. Μάλιστα, κινήθηκε δικαστικά υποστηρίζοντας ότι απολύθηκε λόγω της φωνής της, η οποία από τη γέννησή της είναι δυνατή, εξαιτίας της καταγωγής της που είναι κεντροευρωπαϊκή και εβραϊκή.

Η Πλοτ, που εργαζόταν στο τμήμα Φυσικής για σχεδόν τρεις δεκαετίες, κατηγόρησε το ίδρυμα για προκατάληψη εναντίον της και είπε ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή λόγω του άγχους που της προκαλούσε η συμπεριφορά που δεχόταν στη δουλειά της. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης τον περασμένο χρόνο, την Πλοτ περιέγραψαν σαν χαρακτήρα - «μαρμίτα», με πολλούς να τρέφουν εκτίμηση προς το πρόσωπό της αλλά με άλλους να τη θεωρούν «επιβλητική» αλλά και ότι δεν τους άρεσε το στυλ της.

Σε δηλώσεις της μετά την απόφαση που υποχρεώνει το πανεπιστήμιο να την αποζημιώσει με 119.000 ευρώ, η ίδια είπε: «Έχω μια φυσική δυνατή φωνή, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πότε μπορεί να μιλάω δυνατά. Η δυνατή φωνή προέρχεται από το οικογενειακό μου υπόβαθρο και είναι απόλυτα κανονικός και αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων κεντροευρωπαϊκής ή ανατολικοευρωπαϊκής, εβραϊκής καταγωγής. Στη Νέα Υόρκη και τη Γερμανία, όπου έχω ζήσει και εργαστεί για χρόνια, ποτέ δε σχολιάστηκε η ένταση της φωνής μου».

«Μόνο στο Έξετερ βρέθηκα σε πίεση να αλλάξω αυτό το έμφυτο χαρακτηριστικό που είναι δομικής σημασίας για την ταυτότητά μου. Θεωρώ πως είναι ο συνδυασμός του φύλου και της έντασης της φωνής που κάποιοι συνάδελφοι επιμένουν να καταδικάζουν, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται μια γυναίκα», ανέφερε σύμφωνα με τη Mirror.

Οι γονείς της Πλοτ γεννήθηκαν σε γερμανοεβραϊκές οικογένειες και διέφυγαν στη Βρετανία όταν ήταν παιδιά. Ήταν η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στο τμήμα Φυσικής όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο ίδρυμα το 1990. Η ιδιότητά της είχε ήδη ανασταλεί δυο φορές πριν απολυθεί και της επιβλήθηκε ο όρος να μην έχει επικοινωνία με συναδέλφους και φοιτητές ενώ διεξαγόταν έρευνα εις βάρος της, κάτι που την έκανε να νιώσει ντροπή και απομόνωση.

Η Πλοτ είπε πως ακόμα νιώθει άγχος για το ζήτημα, καθώς το πανεπιστήμιο δήλωσε πως θα κάνει έφεση.

Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά η ετυμηγορία του δικαστηρίου κατέληξε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν λειτουργικό, καθώς «υπάρχει ριζωμένη προκατάληψη σε βάρος της στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και στα ανώτερα κλιμάκια του πανεπιστημίου».

Σύμφωνα με την ετυμηγορία: «Ολη της η ζωή ήταν επικεντρωμένη στο πανεπιστήμιο στο οποίο εργάστηκε για 30 χρόνια. Ο κοινωνικός της περίγυρος ήταν πλήρως συνδεδεμένος με το πανεπιστήμιο. Οι ακαδημαϊκοί συνήθως διατηρούν την πρόσβασή τους στους λογαριασμούς email και τις εγκαταστάσεις του εκάστοτε ιδρύματος, ακόμα και όταν συνταξιοδοτηθούν. Όλα αυτά της αποσπάστηκαν λόγω της άδικης απόλυσής της. Κάθε έκφανση της ζωής και του μέλλοντός της ήταν σε κίνδυνο, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, και άδικα».

Η Πλοτ είπε πως έκανε την υπόθεσή της δημόσια ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά άδικης μεταχείρισης στο μέλλον. Ένας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου σχολίασε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν σοβαρές ανακρίβειες στην ετυμηγορία, για αυτό και θα προβούμε σε έφεση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

YFSF: Ποιoς βγήκε νικητής στον μεγάλο τελικό του σόου μεταμφιέσεων;

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Με αμέτρητη αγωνία και λαμπερές μεταμορφώσεις ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός

YFSF: Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έσπασε στα δάκρυα δίπλα στον Σάκη Ρουβά στον τελικό

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης συγκλόνισε στον μεγάλο τελικό του YFSF, ξεσπώντας σε κλάματα και εξομολογούμενος δύσκολες στιγμές της προσωπικής του ζωής.

YFSF Τελικός: H εμφάνιση της Μαριλού Κατσαφάδου άφησε άφωνη την κριτική επιτροπή

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η δημοφιλής ηθοποιός ερμήνευσε τον Τζόνι Κας στον μεγάλο τελικό του YFSF και κέρδισε τα βλέμματα κριτών και τηλεθεατών.

Πενέλοπε Κρουζ για Χαβιέ Μπαρδέμ: «Είμαι με έναν άνθρωπο που γνωρίζω εδώ και 33 χρόνια»

E-Daily 3.Left Χτες
Στον γάμο της με τον Χαβιέ Μπαρδέμ αναφέρθηκε η Πενέλοπε Κρουζ, επισημαίνοντας ότι αν τον γνωρίζει εδώ και 33 χρόνια, εξακολουθεί να μαθαίνει μέσα στη σχέση και να ανακαλύπτει συνεχώς νέες πτυχές του

Στέλιος Ρόκκος για κράνος μετά την ανάρτηση Γεωργιάδη: «Κάναμε 100 μέτρα σε απόλυτα ελεγχόμενη περιοχή»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ανάρτηση στο Instagram με πλάνα από το νέο video clip του Στέλιου Ρόκκου, όπου ο τραγουδιστής οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς κράνος, είχε προκαλέσει νωρίτερα την αντίδραση του υπουργού Υγείας

Καπουτζίδης: «Δεν θα κάνω το Voice του χρόνου – την πρώτη χρονιά το διασκέδασα, τη δεύτερη όχι»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος αποκάλυψε ότι δεν θα παρουσιάσει τον νέο κύκλο του Voice στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του

Σάλος στη Μύκονο με γνωστό μοντέλο: Βγήκε από τη θάλασσα και έτρωγε ωμό ψάρι (Βίντεο)

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ιταλίδα influencer Maria Vittoria Valori έγινε viral μετά από βίντεο στο TikTok από τις διακοπές της στο νησί, στο οποίο τρώει ωμό ψάρι στην παραλία

Δέσποινα Βανδή: Καλοκαιρινές διακοπές με τον Βασίλη Μπισμπίκη – Οι φωτογραφίες με μαγιό στο σκάφος

E-Daily 3.Left Χτες
Χαμογελαστοί πάνω σε σκάφος, το ζευγάρι ποζάρει μαζί

Η Pamela Anderson χόρεψε ξυπόλητη στο γάμο του γιου της ‑ Η viral αγκαλιά με τον Tommy Lee

E-Daily 3.Left Χτες
Η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο συνόδευσε τον μικρό της γιο στη γαμήλια τελετή στο Saint-Tropez με μια εντυπωσιακή εμφάνιση

Μαρία Κίτσου: «Και οι δύο γονείς μου με κακοποιούσαν» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση

E-Daily 3.Left Χτες
Η γνωστή ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της για τα δύσκολα χρόνια της παιδικής της ηλικίας

Ναταλία Δραγούμη: «Προτιμώ τις ρυτίδες από τα φουσκώματα» – Γιατί αρνείται τα ενέσιμα

E-Daily 3.Left Χτες
«Είδα και έπαθα να μου πέσουν τα μάγουλα – τώρα να πάω να τα φουσκώσω;» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός

Η πρωταγωνίστρια του Baywatch που κατέληξε στη φυλακή

E-Daily 3.Left Χτες
Η ζωή της Alexandra Paul δεν πήρε απλά άλλη τροπή - πήρε κατεύθυνση