E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ

«Τα rapid τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες στην Αγγλία και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο», γράφει η δημοσιογράφος

Δημοσίευση 18/1/2022 | 20:03

Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ

Έντονη διαμάχη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και δημοσιογράφου του Bloomberg ξέσπασε στο twitter, με αφορμή ανάρτηση του κ. γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ σε άλλες χώρες.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τις υψηλές τιμές των PCR και rapid test στην Ελλάδα, καθώς και για το ότι δε δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησής τους, με μια σειρά από δήμους να έχουν επιτύχει την αγορά PCR test σε τιμές πολύ χαμηλότερες του πλαφόν των 47 ευρώ, προχώρησε σε νέα δημοσίευση για τις τιμές των τεστ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης επιμένει στη θέση του ότι τα τετ στην Ελλάδα είναι φτηνά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει» και παραθέτει δημοσίευμα ιστοσελίδας που παρουσίαζε τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες.

Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg που ζει στη Βρετανία, η οποία έσπευσε να του απαντήσει: «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ψευδώς ισχυρίζεται πως τα self tests στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το τεμάχιο. Για όνομα του Θεού, είναι δωρεάν, κάντε έρευνα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να απαντήσει, γράφοντας: «Πρώτον, είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπάρχει αναφορά για «self tests» σε αυτό το άρθρο και δεύτερον επειδή χθες ένας φίλος, το όνομά του στη διάθεσή σας, για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε 28 λίρες για το rapid test και αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκε… Ίσως εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος εξήγησε ξανά στον υπουργό ότι «τα τεστ που απαιτούνται για πτήση από και προς την Αγγλία γίνονται ιδιωτικά. Ακόμα και αυτά μπορούν να βρεθούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που παρέθεσες. Τα rapid tests για το ευρύ κοινό διανέμονται από το NHS δωρεάν. Μπορούν να παραγγελθούν online ή να παραληφθούν από φαρμακείο, χωρίς κόστος».

Επιμένοντας στην αντιπαράθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε, αυτή τη φορά στα ελληνικά, γράφοντας πως «και εδώ το rapid πωλείται 30£, άρα μάλλον δεν είναι δωρεάν! Ας μην αντιδικούμε σε πράγματα τόσο εύκολα προσβάσιμα σε όλους μας! Σας ευχαριστώ καλή χρονιά».

Με την κ. Γυφτοπούλου να του γράφει στα ελληνικά το εξής: «Κύριε Γεωργιάδη, σας εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα στην Αγγλία. Τα rapid τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο».

Μάλιστα, τη δημοσιογράφο του Bloomberg επιβεβαιώνει και το NHS, το οποίο στην επίσημη σελίδα του αναφέρει ότι τόσο τα rapid όσο και τα PCR τεστ είναι δωρεάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα 18.04.2026
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα 18.04.2026
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Τι είναι ο αποφρακτικός ειλεός με τον οποίο διαγνώστηκε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη

Ελλάδα 18.04.2026
Πώς προκαλείται, τα συμπτώματα και η θεραπεία

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος 18.04.2026
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα 18.04.2026
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα 18.04.2026
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα 18.04.2026
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα 18.04.2026
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα 18.04.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός 18.04.2026
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα 18.04.2026
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας