E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εφιάλτης: Δύο παιδιά εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ ‑ «Θα τους έκοβε το σώμα στην μέση»

Τι αναφέρει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας

Δημοσίευση 18/1/2022 | 19:34

Εφιάλτης: Δύο παιδιά εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ ‑ «Θα τους έκοβε το σώμα στην μέση»

Σκηνές τρόμου για ένα 5χρονο κοριτσάκι και τον 14χρονο ξάδελφό της, που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ. Τα δύο παιδιά πήγαιναν για μία επίσκεψη στον γιατρό.

«Μας ειδοποίησαν ότι κάποιος έχει μείνει μέσα στο ασανσέρ», ανέφερε στο Live News ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας. Μέχρι να φτάσει η βοήθεια, το 14χρονο παιδί, έσπασε το ορθογώνιο τζάμι που έχουν οι πόρτες του ασανσέρ και με τη βοήθεια ενοίκων της πολυκατοικίας, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το 5χρονο κοριτσάκι.

Όμως, εκεί άρχισε ο αληθινός εφιάλτης

Τη στιγμή που επιχείρησε να βγει από το σπασμένο τζάμι και ο ίδιος ο 14χρονος, κάποιος από κάτω κάλεσε το ασανσέρ. Ο θάλαμος άρχισε να κινείται με κίνδυνο να τραυματιστεί το παιδί πολύ σοβαρά, αφού από τη μέση και πάνω το σώμα του ήταν έξω από το ασανσέρ.

Δευτερόλεπτα αγωνίας

«Το παιδί από τη μέση και μπροστά ήτανε έξω, από το τζαμάκι, ας το πούμε της πόρτας του ασανσέρ και το υπόλοιπο από τη μέση και κάτω, τα πόδια του ήτανε μέσα στον ανελκυστήρα», περιγράφει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας.

Ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του 14χρονου παιδιού τονίζει πως αν το ασανσέρ είχε μετακινηθεί από όροφο σε όροφο θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. «Τον μάγκωσε και φρέναρε ο ανελκυστήρας στη μέση, αν είχε πάρει όλη την κίνηση θα τον έκοβε στη μέση. Δεν ένιωθε τα πόδια του προς το παρόν, οπότε αναγκαστικά τον βάλαμε σε φορείο και τον κατεβάσαμε σιγά σιγά μέσω του κλιμακοστασίου», συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα 27.03.2026
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα 27.03.2026
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα 27.03.2026
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος 27.03.2026
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα 27.03.2026
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα 27.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα 27.03.2026
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»