E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του απόκοσμου ήχου στα Μετέωρα

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το που οφείλεται

Δημοσίευση 18/1/2022 | 09:19

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του απόκοσμου ήχου στα Μετέωρα

Την πρώτη πιο σίγουρη εκτίμηση έκανε η ΕΥΑΘ για το τι προκαλεί τον απόκοσμο ήχο που έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη.

Αρμόδιοι φορείς επισκέπτονται και ερευνούν κάθε βράδυ το σημείο όπου ακούγεται έντονα ο ήχος και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι εντοπίστηκε η πηγή του ήχου.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και μέλη της διοίκησης ξεκίνησαν έρευνα λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο ήχος αναστάτωσε τους κατοίκους για μία ακόμα μέρα.

Η έρευνα έγινε μέσα στο υδραγωγείο ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν.

Αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις από που προέρχεται ο ήχος.

Οφείλεται σε συντονισμό

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η πηγή του ήχου εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Το συνεργείο έκανε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

Κόσμος 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»