E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Τι εξετάζουν οι αρχές

Δημοσίευση 17/1/2022 | 09:21

Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, δηλώνει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, μέσω του δικηγόρου της, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη υποστήριξη.

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή» δηλώνει στο ThessToday.gr η 24χρονη.

Η πολύκροτη υπόθεση που από την Παρασκευή έχει προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων σε πανελλήνιο επίπεδο έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη αλλεπάλληλων καταγγελιών που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της 24χρονης.

Η νεαρή κοπέλα εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία, ευχόμενη όπως έγραψε το ThessToday.gr «να μην πάθει κανένα άλλο κορίτσι αυτό που συνέβη σε εμένα».

Η τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.

Το χτύπημα της μοίρας για την 24χρονη αναμφίβολα είναι μεγάλο, μετά την απώλεια συγγενικών και αγαπημένων της ανθρώπων εντός μικρού χρονικού διαστήματος. Η τραγική ιστορία που κουβαλά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με τους ντόπιους να εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στη δικαστική – και κοινωνική – περιπέτεια.

Το θάρρος της νεαρής 24χρονης να καταγγείλει τον βιασμό της σε μια χώρα που συνήθως μετατρέπει το θύμα σε θύτη άγγιξε ακόμη και τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, ο οποίος τόνισε στο ThessToday.gr ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της.

«Ο δήμος θα είναι δίπλα της και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο για να καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Η καταγγελία, το κλειδί και η εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, όπως έγραψε το ThessToday.gr, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα –που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες έκανε το λάθος να της τηλεφωνήσει, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του. Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία.

Στον εισαγγελέα όπου παρουσιάστηκε, ο ίδιος ισχυρίστηκε σύμφωνα μεπληροφορίες ότι βρέθηκε με την κοπέλα με τη συναίνεσή της. Μετά την απολογία του με κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα, μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι. Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσκόπηση Alco: «Απογοήτευση και ανασφάλεια» τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Ελλάδα Χτες
Πώς κρίνουν οι πολίτες τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης; Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης,

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο

Πολιτική Χτες
«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης»

Έκτακτο επίδομα Πάσχα έως 250 ευρώ ‑ Ποιοι θα το λάβουν

Οικονομία Χτες
Έρχεται οικονομική ενίσχυση ενόψει Πάσχα - Θα βασιστεί σε εισοδηματικά κριτήρια η επιλογή των δικαιούχων

Final Four Αθήνα: Στις 11 Φεβρουαρίου ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων ‑ Οι τιμές των εισιτηρίων

Αθλητικά Νέα Χτες
H EuroLeague έκανε γνωστή την ημερομηνία διάθεσης των εισιτηρίων για το Final Four της Αθήνας

Παράθυρο αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή: Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση ΗΠΑ ‑ Ιράν για τα πυρηνικά

Κόσμος Χτες
Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, υπό την πίεση Τουρκίας, Κατάρ και Αιγύπτου

Κυνηγός πυροβολήθηκε κατά λάθος από φίλο του στη Μαγνησία

Ελλάδα Χτες
Είχαν πάει να κυνηγήσουν αγριογούρουνα

Συνελήφθη στο Όσλο ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε Μάριτ, λίγο πριν κάτσει στο εδώλιο για υποθέσεις βιασμών

Κόσμος Χτες
Η νέα σύλληψη αφορά κατηγορίες για επίθεση σε γυναίκα, απειλές με μαχαίρι και παραβίαση περιοριστικών όρων

«Γιατί σκότωσες το παιδί μου;»: Σπάραξε η μάνα της Δώρας από το Αγρίνιο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα έχει χάσει έναν γιο το 2010 σε τροχαίο δυστύχημα και η κόρη της δολοφονήθηκε - Τραγική ειρωνεία σήμερα που ξεκίνησε η δίκη ήταν τα γενέθλια της άτυχης Δώρας

Eurostat: Σχεδόν 1 στους 5 δεν έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι ‑ «Πρωτιά» για Ελλάδα και Βουλγαρία

Κόσμος Χτες
Το 9,2% του πληθυσμού της ΕΕ δυσκολεύεται να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό

Επίθεση Τραμπ στα Grammys: Ο Επστάιν, η Γροιλανδία και το σχόλιο που τον εξόργισε

Κόσμος Χτες
Ο αμερικανός πρόεδρος απειλεί με μήνυση τον Τρέβορ Νόα για αναφορά στην υπόθεση Έπσταϊν στα Grammy

Υπερχείλισε ο Πηνειός έξω από τη Λάρισα: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της Θεσσαλίας

Ιράν: Συνελήφθη ο σεναριογράφος του πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» ‑ Έχει προταθεί για Όσκαρ

Κόσμος Χτες
Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, σεναριογράφος του υποψήφιου για Όσκαρ πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» («It Was Just an Accident»), συνελήφθη στο Ιράν