E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα στο Καταφύγι Βελβεντού: Λιγοστεύει το νερό

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι τέσσερις κάτοικοι

Δημοσίευση 14/1/2022 | 12:53

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα στο Καταφύγι Βελβεντού: Λιγοστεύει το νερό
@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκλεισμένοι στα χιόνια για πέμπτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού.

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες κι ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ' όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Ο Γιάννης Λέτσας, ένας από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο ένα μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις», διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για τη θέρμανση», ενώ ως πρόβλημα επισήμανε το γεγονός ότι «το νερό έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Ερωτηθείς δε αν χρειάζεται κάποια άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ' όλα και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».

@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Λέτσας εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος» αλλά δεν έλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πρόσβαση του χωριού να εξαρτάται από έναν δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος, ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον "Μπιζινίσιο", σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι», κατέληξε.

Εκτός από το πρόβλημα με τους αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υπέστη το δίκτυο μεταφοράς από τις πηγές που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Και σ' αυτή την περίπτωση, το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο, αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύπρος: Ηχούν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι ‑ «Σε εξέλιξη απειλή ασφάλειας»

Ελλάδα 19.03.2026
Σειρήνες συναγερμού ηχούν αυτή τη στιγμή στο Ακρωτήρι, στη Λεμεσό

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Ελεύθερος με αναβαθμισμένο κατηγορητήριο ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Θα απολογηθεί ξανά ο 19χρονος - Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βαθμό κακουργήματος

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ιαπωνία λένε ότι θα συμβάλουν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ

Ελλάδα 19.03.2026
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ιράν και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή

Σοκαριστικό βίντεο από το Λίβανο – Πύραυλος πέφτει σε απόσταση αναπνοής από δημοσιογράφο

Κόσμος 19.03.2026
Το υλικό αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι

Ηράκλειο: 16χρονος κατέρρευσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σχολική εκδρομή

Ελλάδα 19.03.2026
Για το περιστατικό συνελήφθη ο 45χρονος ιδιοκτήτης του περιπτέρου

Τι είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars και γιατί η επίθεση του Ισραήλ αποτελεί κλιμάκωση;

Κόσμος 19.03.2026
Η ισραηλινή επίθεση στο South Pars βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε νέα ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση

Συμφωνία στη συνάντηση Θεοδωρικάκου με βενζινοπώλες: Απομακρύνονται οι κινητοποιήσεις

Πολιτική 19.03.2026
Η συμφωνία περιλαμβάνει επιχορήγηση των πρατηριούχων με voucher 3.000 ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών, καθώς και δέσμευση για λήξη του πλαφόν στις 30 Ιουνίου

Συναγερμός στη Βρετανία: Αυξήθηκαν σε 27 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Κόσμος 19.03.2026
Δύο νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - Σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού

Απεργία ταξί: Πώς καλούμε οδηγό για έκτακτο περιστατικό εν μέσω κινητοποιήσεων

Ελλάδα 19.03.2026
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ εξηγεί τη διαδικασία

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit»

Κόσμος 19.03.2026
«Είναι αναπόφευκτη, κάποια στιγμή, η επανένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αραγτσί προς Αμερικάνους: Ευχαριστήστε τον Νετανιάχου για τον φόρο «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 19.03.2026
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στο Ιράν