E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα στο Καταφύγι Βελβεντού: Λιγοστεύει το νερό

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι τέσσερις κάτοικοι

Δημοσίευση 14/1/2022 | 12:53

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα στο Καταφύγι Βελβεντού: Λιγοστεύει το νερό
@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκλεισμένοι στα χιόνια για πέμπτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού.

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες κι ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ' όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Ο Γιάννης Λέτσας, ένας από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο ένα μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις», διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για τη θέρμανση», ενώ ως πρόβλημα επισήμανε το γεγονός ότι «το νερό έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Ερωτηθείς δε αν χρειάζεται κάποια άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ' όλα και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».

@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Λέτσας εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος» αλλά δεν έλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πρόσβαση του χωριού να εξαρτάται από έναν δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος, ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον "Μπιζινίσιο", σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι», κατέληξε.

Εκτός από το πρόβλημα με τους αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υπέστη το δίκτυο μεταφοράς από τις πηγές που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Και σ' αυτή την περίπτωση, το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο, αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία

Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου: Πάνω από 40 πύραυλοι και 120 drones κατά της Ουκρανίας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Σφοδρό σφυροκόπημα με στόχο κυρίως την ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες - Το Κίεβο ζητά «συντριπτική πίεση» στη Μόσχα

Τι συμβαίνει με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ‑ τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Πάνω από 125.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2019, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πιο βαθιά αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στη λεωφόρο Μουρνιών

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες νοσηλεύονται με τραυματισμούς - η οδηγός του ΙΧ είναι νοσηλεύτρια που επέστρεφε από νυχτερινή βάρδια.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.

Ιράν εναντίον ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών από ιρανική πυραυλική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν.

Καύσωνας 4 ημερών: Ποιες περιοχές θα «καούν» με 43 βαθμούς και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται Δευτέρα και Τρίτη, με τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα να «χτυπούν» κόκκινο, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα πέσει κατά 8–10 βαθμούς.

Ευρωπαϊκό Κ18: Η 17χρονη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή και δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η Ελένη Ιακωβάκη κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. εμποδίων με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 52.38 και συγκίνησε στην απονομή.