E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα στο Καταφύγι Βελβεντού: Λιγοστεύει το νερό

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι τέσσερις κάτοικοι

Δημοσίευση 14/1/2022 | 12:53

Αποκλεισμένοι για 5η ημέρα στο Καταφύγι Βελβεντού: Λιγοστεύει το νερό
@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκλεισμένοι στα χιόνια για πέμπτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού.

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες κι ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ' όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Ο Γιάννης Λέτσας, ένας από τους τέσσερις κατοίκους που έχει αποκλειστεί στο χωριό ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «το χιόνι εντός του οικισμού είναι στο ένα μέτρο, γεγονός που δυσκολεύει τις μεταξύ μας μετακινήσεις», διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους, υπάρχουν τρόφιμα και ξύλα για τη θέρμανση», ενώ ως πρόβλημα επισήμανε το γεγονός ότι «το νερό έχει αρχίσει και λιγοστεύει εξαιτίας βλάβης που υπάρχει, κατά πάσα πιθανότητα στο δίκτυο ύδρευσης». Ερωτηθείς δε αν χρειάζεται κάποια άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες ακόμη, έχουμε απ' όλα και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να μπαίνει σε τέτοιες δαπανηρές διαδικασίες».

@ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Λέτσας εξέφρασε, ωστόσο, το παράπονό του καθώς, όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι έχει υποστεί κατολίσθηση ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή «Μπιζινίσιος» αλλά δεν έλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του δρόμου, με αποτέλεσμα, σήμερα, η πρόσβαση του χωριού να εξαρτάται από έναν δρόμο που είναι αρκετά πιο δύσκολος και περισσότερο δύσβατος, ειδικά τον χειμώνα. «Εάν είχαν καθαρίσει τον "Μπιζινίσιο", σήμερα που μιλάμε δεν θα είμαστε αποκλεισμένοι στο Καταφύγι», κατέληξε.

Εκτός από το πρόβλημα με τους αποκλεισμένους κατοίκους του Καταφυγίου, το Βελβεντό εδώ και δύο ημέρες είναι χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης που υπέστη το δίκτυο μεταφοράς από τις πηγές που βρίσκονται στις πλαγιές των Πιερίων. Και σ' αυτή την περίπτωση, το έργο των ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι δύσκολο, αφού ο αγωγός είναι σκεπασμένος με ένα μέτρο χιόνι, ενώ σε αρκετά σημεία η πρόσβαση είναι αδύνατη αφού ακόμη και οι δασικοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας πτώσης των δένδρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Κόσμος 25.11.2025
Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.