E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όμικρον: «Συναγερμός» για την αύξηση νοσηλειών σε παιδιά

Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 30/12/2021 | 16:55

Όμικρον: «Συναγερμός» για την αύξηση νοσηλειών σε παιδιά
Φωτογραφία από τον χρήστη Tima Miroshnichenko στο Pexels

Αυξημένος κατά 30-50% ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων παιδιατρικών νοσηλειών, σύμφωνα με επισημιολογικά δεδομένα - Μόλις σε δύο μέρες 109 παιδιά εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Βρετανίας

Καθώς το νέο στέλεχος «όμικρον» διαδίδεται στις ΗΠΑ, όλοι οι μη εμβολιασμένοι είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν, συμπεριλαμβανομένου των παιδιών. Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα για τις νοσηλείες των παιδιών.

Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος νέων παιδιατρικών νοσηλειών ανά ημέρα αυξήθηκε κατά 30 - 50 % από τις προηγούμενες εβδομάδες. Από τα δεδομένα της Νέας Υόρκης φαίνεται πενταπλασιασμός της νοσηλείας των παιδιών με COVID-19. Στις ΗΠΑ γύρω το 20-25% των παιδιών 5-11 ετών έχει εμβολιαστεί. Το εμβόλιο είναι πολύ πιο ασφαλές από τον ίδιο τον ιό αναφέρει η παιδίατρος Dr. Sallie Permar, καθώς τα συμπτώματα είναι τέτοια, που μπορεί να οδηγούν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο. Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης αξίας του για τα παιδιά πρέπει να είναι ανοιχτά και να εφαρμοστούν τα μέτρα πρόληψης, όπως ο εμβολιασμός των παιδιών, η χρήση μάσκας, ο συχνός έλεγχος με τεστ και η σωστή υγιεινή των χεριών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο εισήχθησαν στο νοσοκομείο πάνω από 500 παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ νοσηλεύτηκαν 109 παιδιά κάτω των 5 ετών μέσα σε δύο μέρες. Ο ορισμός της εισαγωγής ενός παιδιού με COVID-19 στη χώρα αυτή, περιλαμβάνει όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19, 14 ημέρες πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ή όσα παιδιά διαγιγνώσκονται θετικά όσο νοσηλεύονται. Η βρετανική κυβέρνηση συνιστά γύρω στα 330.000 παιδιά ηλικίας 5-11 που ανήκουν σε ευπαθή κατηγορία να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Δεν υπάρχουν δεδομένα για το αν αυτές οι αυξήσεις στις νοσηλείες των παιδιών με COVID-19 είναι συγκυριακές, αν τα κρούσματα οφείλονται στο νέο στέλεχος όμικρον καθαυτό, ή είναι λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας, αν είναι κυρίως ενδοοικογενειακή διασπορά. Και στις 2 χώρες, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναμένεται κανονικά το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο παιδί ‑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ζώου

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το ανήλικο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

Αθλητικά Νέα 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.