E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όμικρον: «Συναγερμός» για την αύξηση νοσηλειών σε παιδιά

Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 30/12/2021 | 16:55

Όμικρον: «Συναγερμός» για την αύξηση νοσηλειών σε παιδιά
Φωτογραφία από τον χρήστη Tima Miroshnichenko στο Pexels

Αυξημένος κατά 30-50% ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων παιδιατρικών νοσηλειών, σύμφωνα με επισημιολογικά δεδομένα - Μόλις σε δύο μέρες 109 παιδιά εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Βρετανίας

Καθώς το νέο στέλεχος «όμικρον» διαδίδεται στις ΗΠΑ, όλοι οι μη εμβολιασμένοι είναι σε αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν, συμπεριλαμβανομένου των παιδιών. Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα για τις νοσηλείες των παιδιών.

Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος νέων παιδιατρικών νοσηλειών ανά ημέρα αυξήθηκε κατά 30 - 50 % από τις προηγούμενες εβδομάδες. Από τα δεδομένα της Νέας Υόρκης φαίνεται πενταπλασιασμός της νοσηλείας των παιδιών με COVID-19. Στις ΗΠΑ γύρω το 20-25% των παιδιών 5-11 ετών έχει εμβολιαστεί. Το εμβόλιο είναι πολύ πιο ασφαλές από τον ίδιο τον ιό αναφέρει η παιδίατρος Dr. Sallie Permar, καθώς τα συμπτώματα είναι τέτοια, που μπορεί να οδηγούν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο. Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης αξίας του για τα παιδιά πρέπει να είναι ανοιχτά και να εφαρμοστούν τα μέτρα πρόληψης, όπως ο εμβολιασμός των παιδιών, η χρήση μάσκας, ο συχνός έλεγχος με τεστ και η σωστή υγιεινή των χεριών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο εισήχθησαν στο νοσοκομείο πάνω από 500 παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ νοσηλεύτηκαν 109 παιδιά κάτω των 5 ετών μέσα σε δύο μέρες. Ο ορισμός της εισαγωγής ενός παιδιού με COVID-19 στη χώρα αυτή, περιλαμβάνει όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19, 14 ημέρες πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ή όσα παιδιά διαγιγνώσκονται θετικά όσο νοσηλεύονται. Η βρετανική κυβέρνηση συνιστά γύρω στα 330.000 παιδιά ηλικίας 5-11 που ανήκουν σε ευπαθή κατηγορία να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Δεν υπάρχουν δεδομένα για το αν αυτές οι αυξήσεις στις νοσηλείες των παιδιών με COVID-19 είναι συγκυριακές, αν τα κρούσματα οφείλονται στο νέο στέλεχος όμικρον καθαυτό, ή είναι λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας, αν είναι κυρίως ενδοοικογενειακή διασπορά. Και στις 2 χώρες, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναμένεται κανονικά το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο λέξη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν λακωνικό αποχαιρετισμό.

Θύελλα αντιδράσεων: Σερβιτόρος μπήκε στη θάλασσα για να εξυπηρετήσει πελάτες

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Βίντεο από παραλία της Πάρου ξαναανοίγει τη συζήτηση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σάλος στις ΗΠΑ: Σχολική αστυνομικός έκανε σeξ με συνάδελφό της μέσα σε γυμνάσιο την ώρα των μαθημάτων

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η 37χρονη σχολική αστυνομικός του Νάσβιλ παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις εpωτικές συναντήσεις με συνάδελφό της εντός σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους διαδρόμους.

Καταδικασμένη νεοναζίστρια τρανς στη Γερμανία μεταφέρθηκε τελικά σε ανδρικές φυλακές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 55χρονη Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ εκδόθηκε από την Τσεχία και οδηγήθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή της Σαξονίας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2027 και τι αλλάζει στον υπολογισμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο σύστημα υπολογισμού εφάπαξ από το 2027, για να περιοριστούν οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της 7χρονης που παλεύει μόνη της στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η μικρή κόρη της οικογένειας που αποδεκατίστηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο παραμένει διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό της.

Κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί: Ποιοι μπορούν να τους ξεμπλοκάρουν τώρα μέσω ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί ψηφιακή διαδικασία άρσης κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Τραγωδία στο Περού: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετά από πτώση μίνι βαν σε γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Το δυστύχημα έγινε σε γκρεμό στο βόρειο Περού, ανάμεσα στα θύματα και παιδί.

Υπόθεση Marfin: Παραβιάσεις καταγγέλλει ο δικηγόρος της 46χρονης που αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονομάτων χωρίς εισαγγελική διάταξη και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά μέσων και χρηστών.

Καιρός σήμερα: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος και ποιες περιοχές θα δουν βροχή

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Mικρή άνοδος θερμοκρασίας από το Σάββατο.

Τούρκος επιστήμονας ανησυχεί για ισχυρό σεισμό – Ποια περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο γεωεπιστήμονας Naci Görür επανήλθε με νέα προειδοποίηση για τη Θάλασσα του Μαρμαρά, επικαλούμενος αυξημένη τεκτονική πίεση στο Ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας.