E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

Τι θα γίνει τη νέα χρονιά

Δημοσίευση 30/12/2021 | 08:16

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

Στοχευμένες παρεμβάσεις για να στηρίξει τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις της διασκέδασης και τους εργαζόμενους σε αυτές, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης δέχονται μεγαλύτερο “χτύπημα” απ΄ ότι τα εστιατόρια τα οποία θα λειτουργήσουν, έστω χωρίς μουσική, ως τις 2 το πρωί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και με αυστηρούς όρους και τις άλλες ημέρες, ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για “λουκέτο” στην εκπνοή του έτους, δυο 24ωρα πριν από την Πρωτοχρονιά, κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα της διασκέδασης σχεδιάζεται να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της πολιτείας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Βασικό εργαλείο το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο παρατείνεται ως τα τέλη Μαρτίου.

Αντίστοιχα προωθούνται μέτρα στήριξης και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα αναμένεται, πιθανότατα και σήμερα, η κυβέρνηση να εξαγγείλει την ένταξη τους στο καθεστώς αναστολής εργασίας που ίσχυε και στα προηγούμενα “lockdown”.

Επιπλέον, στις αρχές του 2022 και αφού υπάρξει καταγραφή των απωλειών σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει να επανεξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο για την επέλαση της “Όμικρον”…

Στην κυβέρνηση είναι έκδηλη η αγωνία για τις εξελίξεις που πυροδοτεί η επέλαση της “Όμικρον” στην οικονομία, σε μία στιγμή που περίμενε να βγει σε… ξέφωτο.

«Σώσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων, που ήταν ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο να σώσουμε και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Alpha 989), τονίζοντας ότι η “”Όμικρον” άλλαξε όλα τα δεδομένα, και ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε αυτά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αγωνία υπάρχει και για το ενδεχόμενο η ραγδαία εξάπλωση της “’Όμικρον” να προκαλέσει δυσλειτουργίες γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό… Αν νοσήσουν μαζικά εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα ή στο Σύστημα Υγείας – στο οποίο υπάρχει ήδη έλλειψη υγειονομικού προσωπικού – τότε, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξουν “νέοι τριγμοί”…

Προς νέα μέτρα στην «αυγή» του 2022

Ως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους άνω των 50 ετών. Σήμερα το μέτρο ισχύει για τους άνω των 60 ετών.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξετάζεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση να λήγουν στους 7 μήνες για όλους και όποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση να θεωρείται ανεμβολίαστος.
Ως τις 5 Ιανουαρίου θα επαναξιολογηθεί και το θέμα των σχολείων, με βάση τα τότε δεδομένα της “Όμικρον”.

Ο σχεδιασμός είναι η επιστροφή στα θρανία να γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ενώ εξετάζεται αντί για self test να απαιτηθεί αρνητικό rapid test από τους μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ‑καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα Χτες
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

Κόσμος Χτες
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.