E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

Τι θα γίνει τη νέα χρονιά

Δημοσίευση 30/12/2021 | 08:16

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

Στοχευμένες παρεμβάσεις για να στηρίξει τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις της διασκέδασης και τους εργαζόμενους σε αυτές, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης δέχονται μεγαλύτερο “χτύπημα” απ΄ ότι τα εστιατόρια τα οποία θα λειτουργήσουν, έστω χωρίς μουσική, ως τις 2 το πρωί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και με αυστηρούς όρους και τις άλλες ημέρες, ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για “λουκέτο” στην εκπνοή του έτους, δυο 24ωρα πριν από την Πρωτοχρονιά, κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα της διασκέδασης σχεδιάζεται να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της πολιτείας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Βασικό εργαλείο το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο παρατείνεται ως τα τέλη Μαρτίου.

Αντίστοιχα προωθούνται μέτρα στήριξης και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα αναμένεται, πιθανότατα και σήμερα, η κυβέρνηση να εξαγγείλει την ένταξη τους στο καθεστώς αναστολής εργασίας που ίσχυε και στα προηγούμενα “lockdown”.

Επιπλέον, στις αρχές του 2022 και αφού υπάρξει καταγραφή των απωλειών σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει να επανεξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο για την επέλαση της “Όμικρον”…

Στην κυβέρνηση είναι έκδηλη η αγωνία για τις εξελίξεις που πυροδοτεί η επέλαση της “Όμικρον” στην οικονομία, σε μία στιγμή που περίμενε να βγει σε… ξέφωτο.

«Σώσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων, που ήταν ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο να σώσουμε και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Alpha 989), τονίζοντας ότι η “”Όμικρον” άλλαξε όλα τα δεδομένα, και ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε αυτά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αγωνία υπάρχει και για το ενδεχόμενο η ραγδαία εξάπλωση της “’Όμικρον” να προκαλέσει δυσλειτουργίες γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό… Αν νοσήσουν μαζικά εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα ή στο Σύστημα Υγείας – στο οποίο υπάρχει ήδη έλλειψη υγειονομικού προσωπικού – τότε, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξουν “νέοι τριγμοί”…

Προς νέα μέτρα στην «αυγή» του 2022

Ως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους άνω των 50 ετών. Σήμερα το μέτρο ισχύει για τους άνω των 60 ετών.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξετάζεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση να λήγουν στους 7 μήνες για όλους και όποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση να θεωρείται ανεμβολίαστος.
Ως τις 5 Ιανουαρίου θα επαναξιολογηθεί και το θέμα των σχολείων, με βάση τα τότε δεδομένα της “Όμικρον”.

Ο σχεδιασμός είναι η επιστροφή στα θρανία να γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ενώ εξετάζεται αντί για self test να απαιτηθεί αρνητικό rapid test από τους μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Πανελλήνιες 2026: Στις 25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος 19.06.2026
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος

Δίκη για τον 11χρονο Μάριο: Ομόφωνα ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος ‑ Ισόβια η ποινή του

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Στον βασικό κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό