E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

Τι θα γίνει τη νέα χρονιά

Δημοσίευση 30/12/2021 | 08:16

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

Στοχευμένες παρεμβάσεις για να στηρίξει τις ήδη ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις της διασκέδασης και τους εργαζόμενους σε αυτές, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης δέχονται μεγαλύτερο “χτύπημα” απ΄ ότι τα εστιατόρια τα οποία θα λειτουργήσουν, έστω χωρίς μουσική, ως τις 2 το πρωί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και με αυστηρούς όρους και τις άλλες ημέρες, ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για “λουκέτο” στην εκπνοή του έτους, δυο 24ωρα πριν από την Πρωτοχρονιά, κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα της διασκέδασης σχεδιάζεται να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της πολιτείας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Βασικό εργαλείο το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο παρατείνεται ως τα τέλη Μαρτίου.

Αντίστοιχα προωθούνται μέτρα στήριξης και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα αναμένεται, πιθανότατα και σήμερα, η κυβέρνηση να εξαγγείλει την ένταξη τους στο καθεστώς αναστολής εργασίας που ίσχυε και στα προηγούμενα “lockdown”.

Επιπλέον, στις αρχές του 2022 και αφού υπάρξει καταγραφή των απωλειών σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει να επανεξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο για την επέλαση της “Όμικρον”…

Στην κυβέρνηση είναι έκδηλη η αγωνία για τις εξελίξεις που πυροδοτεί η επέλαση της “Όμικρον” στην οικονομία, σε μία στιγμή που περίμενε να βγει σε… ξέφωτο.

«Σώσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων, που ήταν ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο να σώσουμε και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Alpha 989), τονίζοντας ότι η “”Όμικρον” άλλαξε όλα τα δεδομένα, και ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε αυτά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αγωνία υπάρχει και για το ενδεχόμενο η ραγδαία εξάπλωση της “’Όμικρον” να προκαλέσει δυσλειτουργίες γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό… Αν νοσήσουν μαζικά εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα ή στο Σύστημα Υγείας – στο οποίο υπάρχει ήδη έλλειψη υγειονομικού προσωπικού – τότε, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξουν “νέοι τριγμοί”…

Προς νέα μέτρα στην «αυγή» του 2022

Ως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους άνω των 50 ετών. Σήμερα το μέτρο ισχύει για τους άνω των 60 ετών.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξετάζεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση να λήγουν στους 7 μήνες για όλους και όποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση να θεωρείται ανεμβολίαστος.
Ως τις 5 Ιανουαρίου θα επαναξιολογηθεί και το θέμα των σχολείων, με βάση τα τότε δεδομένα της “Όμικρον”.

Ο σχεδιασμός είναι η επιστροφή στα θρανία να γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ενώ εξετάζεται αντί για self test να απαιτηθεί αρνητικό rapid test από τους μαθητές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Αυτή είναι η 52χρονη που δολοφονήθηκε από τον γιο της ‑ Τι ισχυρίζεται ο 21χρονος

Ελλάδα 13.05.2025
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας μιας 52χρονης από τα χέρια του ίδιου της του γιου

Προσοχή! Αυτή η παράβαση «καίει» το δίπλωμα για 7 χρόνια – Και πρόστιμο 2.000€!

Ελλάδα 13.05.2025
Αυστηροποιείται και μάλιστα πολύ ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στο κέντρο της Αθήνας ‑ Δεν εξέδωσε αποδείξεις 7.200 ευρώ

Κόσμος 13.05.2025
Ο έλεγχος έγινε μετά από ανώνυμη καταγγελία στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης μετά τη δολοφονία ηγέτη της πολιτοφυλακής

Κόσμος 13.05.2025
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στην παραλιακή ‑ Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα

Ελλάδα 13.05.2025
Ηλικίας από 19 έως 21 ετών οι τέσσερις τραυματίες - Η κολώνα έφτασε σχεδόν ως τον χώρο του οδηγού

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σαντορίνης

Ελλάδα 13.05.2025
Υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κω και την Ίο μέχρι και την Αττική

Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ ‑ Διακομίσθηκε στο 401

Ελλάδα 13.05.2025
Φέρει τραύμα στην κοιλιά - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άδειαζε το όπλο του και συνέβη ατύχημα

Σταματά η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης για έναν μήνα

Ελλάδα Χτες
Η λειτουργία της βασικής γραμμής θα διακοπεί για έναν μήνα ενόψει της σύνδεσής της με την επέκταση προς Καλαμαριά

Το νησί που «υποδέχεται» τη νέα ταινία του Λάνθιμου, μετά το «όχι» της Ακρόπολης

Ελλάδα Χτες
Μετά το «όχι» του ΚΑΣ για γυρίσματα στην Ακρόπολη και τη δημόσια σύγκρουση με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Γιώργος Λάνθιμος βρήκε τοποθεσία για το φινάλε της νέας του ταινίας

Politico: Το Pfizergate δοκιμάζει τη Φον ντερ Λάιεν

Κόσμος Χτες
Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα «κρυφά» μηνύματα με τον Μπουρλά