E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Έσπασε το όριο των 200.000 κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα

Τσουνάμι κρουσμάτων

Δημοσίευση 29/12/2021 | 20:12

Γαλλία: Έσπασε το όριο των 200.000 κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε η Γαλλία μέσα σε μια μέρα ξεπερνώντας αυτή τη φορά τα 200.000. Για εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Υγείας. Κάθε δευτερόλεπτο δύο άνθρωποι βρίσκονται θετικοί στην Covid-19.


Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας σήμερα ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μετρά 208.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, «αριθμός που προκαλεί ίλιγγο» κι αποτελεί ένα εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τον Βεράν, κάθε δευτερόλεπτο δύο άνθρωποι στη Γαλλία διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19.

«Αυτό σημαίνει ότι 24 ώρες την ημέρα, ημέρα και νύχτα και κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα μας, δύο Γάλλοι διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό», είπε ο ίδιος «Δεν έχουμε ξαναβιώσει μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο εχθρούς», την παραλλαγή Δέλτα που δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, τόνισε ο υπουργός, όπως και την «παραλλαγή Όμικρον και εκεί δεν θα μιλάω πλέον για κύμα. Μιλάω για ένα διογκούμενο κύμα», ένα «τσουνάμι».

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, το «10% του πληθυσμού της Γαλλίας είναι επαφή κρούσματος» και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «έχουν ελάχιστες πιθανότητες να γλυτώσουν, ο ιός κυκλοφορεί πάρα πολύ», επισήμανε ο Ολιβιέ Βεράν.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ήδη ανησυχητική εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, με την Όμικρον να μην έχει προς το παρόν αντίκτυπο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, τελικά θα συμβεί. Η γρίπη θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε.

Η Γαλλία σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Χθες, ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό σχεδόν 180.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, ένας απολογισμός που ήταν ήδη ο υψηλότερος για μια χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Covidtracker.fr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science Χτες
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα Χτες
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος Χτες
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα Χτες
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος Χτες
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία Χτες
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της