E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνος Πλεύρης: Έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Όλα τα νεότερα για τη πιθανή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 29/12/2021 | 15:56

Θάνος Πλεύρης: Έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι θα επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της. Επιπλέον, θα επανεξεταστεί και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. “Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες”, είπε χαρακτηριστικά.

«Στο ΕΣΥ κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ως εκ τούτου, οι νοσηλείες είναι σοβαρές. Στην κοινότητα, η μετάλλαξη Omicron είναι η κυρίαρχη, τόσο αναφορικά με τα κρούσματα που είδαμε χθες, όσο και με αυτά που θα δούμε σήμερα. Η μετάλλαξη Omicron κυριαρχεί. Όμως, το ΕΣΥ δέχεται πίεση και από τη Δέλτα. Η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για διάθεση κλινών», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που υπάρχουν από το εξωτερικό, όσον αφορά στην εικόνα της μετάλλαξης Omicron. Με βάση τα δεδομένα, οι νοσηλείες είναι ηπιότερες και διαρκούν λιγότερο. «Η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες απο την Omicron», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν την καλύπτουν. «Οι πιο ήπιες νοσήσεις έχουν να κάνουν ακριβώς με τους εμβολιασμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πάνω από το 75% των πολιτών που δικαιούνται την αναμνηστική δόση έχουν ήδη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Έχουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και θεωρούμε ότι αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολό τους έως τα μέσα Ιανουαρίου, θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε πλήρως στην κανονική ζωή. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.