E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνος Πλεύρης: Έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Όλα τα νεότερα για τη πιθανή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δημοσίευση 29/12/2021 | 15:56

Θάνος Πλεύρης: Έπέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι θα επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της. Επιπλέον, θα επανεξεταστεί και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. “Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες”, είπε χαρακτηριστικά.

«Στο ΕΣΥ κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ως εκ τούτου, οι νοσηλείες είναι σοβαρές. Στην κοινότητα, η μετάλλαξη Omicron είναι η κυρίαρχη, τόσο αναφορικά με τα κρούσματα που είδαμε χθες, όσο και με αυτά που θα δούμε σήμερα. Η μετάλλαξη Omicron κυριαρχεί. Όμως, το ΕΣΥ δέχεται πίεση και από τη Δέλτα. Η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για διάθεση κλινών», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που υπάρχουν από το εξωτερικό, όσον αφορά στην εικόνα της μετάλλαξης Omicron. Με βάση τα δεδομένα, οι νοσηλείες είναι ηπιότερες και διαρκούν λιγότερο. «Η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες απο την Omicron», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν την καλύπτουν. «Οι πιο ήπιες νοσήσεις έχουν να κάνουν ακριβώς με τους εμβολιασμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πάνω από το 75% των πολιτών που δικαιούνται την αναμνηστική δόση έχουν ήδη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Έχουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και θεωρούμε ότι αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολό τους έως τα μέσα Ιανουαρίου, θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε πλήρως στην κανονική ζωή. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανω Λιόσια: Πυροβολισμοί και συμπλοκή – 13 συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση καραμπινών, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες ζημιές στον οικισμό

Γαλλία: Σορός παιδιού με ρούχα παρόμοια με της 11χρονης Λιάνας εντοπίστηκε σε σιλό σιτηρών

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Τις επόμενες ώρες η σορός θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για την επίσημη ταυτοποίησή της

Υπάτιος Πατμάνογλου: Συγκλονιστική ανάρτηση 9 χρόνια μετά το τροχαίο που του στέρησε σύζυγο και γιο

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Ο πατέρας που έχασε σύζυγο και παιδί σε θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών - Λαμία το 2017 μοιράστηκε συγκινητική φωτογραφία του γιου του

Καλαμάτα: Η θεία των κοριτσιών δεν μπορεί να αναλάβει την επιμέλειά τους

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Το Σάββατο απολογείται ο 41χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, της 39χρονης Βασιλικής

Γυναίκα κλέβει θαμώνες σε καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης – Αναστάτωση στην περιοχή

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Επιχειρηματίες και πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί της εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Γαλλία: Σορός εντοπίστηκε κοντά στο σημείο εξαφάνισης της 11χρονης Λιχάνα – Ειδοποιήθηκε η οικογένεια

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Η σορός ανακαλύφθηκε μέσα σε σιλό σιτηρών εγκαταλελειμμένου εργοστασίου που παρέμενε κλειστό για πάνω από 15 χρόνια.

Ο χάρτης με τους καρχαρίες στην Ελλάδα ‑ Σε ποιες θάλασσες κόβουν βόλτες

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Ποια είδη και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας κάνουν την εμφάνισή τους

Μεταναστευτικό: Ραγδαία αύξηση αφίξεων στην Κρήτη – Ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 25.000

Ελλάδα 04.06.2026
Στον κόσμο του ο Πλεύρης που βλέπει... τα μέτρα να αποδίδουν

Γαλλικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη 11 φορές μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από την Βαλτική

Κόσμος 04.06.2026
Στο πλαίσιο της Αποστολής Αεροπορικής Επιτήρησης της Βαλτικής (Baltic Air Policing) του ΝΑΤΟ

Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά

E-Daily 2.TopNews 04.06.2026
Οι γιατροί δίνουν μάχη να σωθεί το υπόλοιπο μέρος του χεριού του