E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οικονόμου για νέα μέτρα: Όλα ανοιχτά για σχολεία και ωράρια

Πότε ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Δημοσίευση 29/12/2021 | 10:37

Οικονόμου για νέα μέτρα: Όλα ανοιχτά για σχολεία και ωράρια

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι θα κάνουμε μετά το «μαύρο» ρεκόρ 21.657 κρουσμάτων κορονοϊός, που ανακοίνωσε την Τρίτη (28/12) ο ΕΟΔΥ. Αυτό επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης (29/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το πότε ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα, που ήδη έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, θα γίνει γνωστό σήμερα (29/12) από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, μετά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους ειδικούς. Σημείωσε ότι οι περιορισμοί θα είναι αυτοί που ήδη γνωρίζουμε, με τα κέντρα διασκέδασης να βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς θεωρούνται χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, είπε ότι αν υπάρξουν νέες εισηγήσεις των ειδικών (πχ για το ωράριο λειτουργίας) θα γίνουν δεκτές.

«Η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. «Οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν», σημείωσε επίσης.

«Πιθανολογώ ότι η επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Όμικρον στα μεγέθη που γνωρίζουμε. Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω», είπε.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως.

Ρεβεγιόν στο σπίτι, με ελέγχους και τεστ

Μιλώντας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είχε άλλα σχέδια για αυτές τις μέρες, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Απαντώντας στο πώς θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού και το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπός είπε επίσης πως αυτό που άλλαξε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εφαρμογή των μέτρων ήταν ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκε στη χώρα μας, ενώ σημείωσε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της πανδημίας και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Έρευνα για τον αυτόκλητο τιμωρό με το ρόπαλο του μπέιζμπολ ‑ Εξετάζεται αν είχε συνεργούς, νέο βίντεο σοκ

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των τριών συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και των θυμάτων

Σοβαρό τροχαίο στο κέντρο του Αγρινίου – Στο νοσοκομείο οδηγός και βρέφος

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Το ατύχημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κέντρου και Παλαμά

Ρόδος: Βίαζε τη νύφη του και την απειλούσε ότι θα χάσει την επιμέλεια των παιδιών της

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Οι βιασμοί φέρεται να ξεκίνησαν από το 2013, στην αρχή του γάμου της καταγγέλλουσας με τον γιο του κατηγορούμενου

Καλαμάτα: Στον ανακριτή ο 41χρονος – Μίλησαν στα παιδιά για ατύχημα

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Ενώπιον των δικαστικών αρχών αναμένεται να οδηγηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας της 39χρονης Βασιλικής

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεφωνικών απατεώνων

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Παρέσυραν γυναίκα να πετάξει από το μπαλκόνι χρυσαφικά και χρήματα

Αυστραλία: Κατσαρίδες 200.000 δολαρίων – Έφοδος αποκάλυψε πάνω από 100.000 έντομα‑γίγαντες

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Οι περισσότερες από τις κατασχεθείσες κατσαρίδες πρόκειται να θανατωθούν

Καιρός Σάββατο: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας έως 33 βαθμούς ‑ πού αναμένονται καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και ορεινά κατά τις μεσημβρινές ώρες

Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ξυπόλυτος, φορώντας μόνο ένα πουκάμισο και το εσώρουχό του

Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Η Αγκυρα επεκτείνει την επιρροή της στην Αφρική

Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 06.06.2026
Στοιχεία που προβληματίζουν: οι νέοι Έλληνες οδηγοί ξεχωρίζουν αρνητικά σε κινητό, ζώνη ασφαλείας και αλκοόλ