E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από 3/1 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αλλαγές προβλέπονται και στον εργασιακό τομέα, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσίευση 27/12/2021 | 19:56

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από 3/1 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας νέα δέσμη στοχευμένων μέτρων τα οποία τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται εφαρμογή τηλεργασίας, τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες έως ποσοστού 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.

Τα υπόλοιπα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου

  • Στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 12.00 το βράδυ και δεν επιτρέπειται η διασκέδαση για ορθίους. Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα και θα ισχύσουν και μετρικές αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται.
  • Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα τα γήπεδα, όπου όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών.
  • Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών, ενώ περιορίζεται και η είσοδος ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) τόσο στις υπεραγορές σουπερμάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και στο προσωπικό των χώρων εστίασης και στα νοσοκομεία.
  • Ο υπουργός Υγείας επισήμανε κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ότι η παραλλαγή Όμικρον βρίσκεται πλέον σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην Αττική, όπου υπάρχει αρκετά μεγάλη άνδος, η οποία και προκαλεί προβληματισμό και συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ως προς τη χρονική έναρξη ισχύος των μέτρων, την 3η Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι ο συνδυασμός εισαγωγών-εξιτηρίων, που δεν δείχνουν στην παρούσα φάση ιδιαίτερη πίεση του συστήματος Υγείας, και το γεγονός ότι η λήψη μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά θα είχε ως αποτέλεσμα να μετακυλήσει η διασκέδαση και η ψυχαγωγία σε κλειστούς χώρους, οδήγησαν στην απόφαση να ισχύσουν τα μέτρα μετά την εορταστική περίοδο.

Σημειώνοντας πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πολίτες νεαρότερης ηλικίας, ο κ. Πλεύρης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους νέους που διασκεδάζουν ειδικά αυτές τις ημέρες να αποφύγουν να έλθουν σε επαφή με τους οικείους τους μεγαλύτερης ηλικίας ή να έχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας όταν συγχρωτίζονται με μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως ανεμβολίαστους.

«Εισερχόμαστε στην επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον και στην ελληνική επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την πρόκληση.

Παράλληλα, ειδικά σχετικά με την Αττική επισήμανε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο πλήρους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα 25.01.2026
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα 25.01.2026
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα 25.01.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός 25.01.2026
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ

Αναρριχητής σκαρφάλωσε ουρανοξύστη 101 ορόφων χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας

Κόσμος 25.01.2026
Το τολμηρό εγχείρημα του Αμερικανού αναρριχητή μεταδόθηκε ζωντανά από το Netflix

Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα στη ΜΕΘ με πνευμονία

Ελλάδα 25.01.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της γνωστής δημοσιογράφου

Γρίπη Α: Ανησυχία για την επικίνδυνη υποπαραλλαγή Κ ‑ «Μπορεί και τα μικρά παιδιά να κινδυνέψουν»

Ελλάδα 25.01.2026
Σημαντική πίεση ασκούν στο ΕΣΥ τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και εποχικών ιώσεων, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Ιδιωτικός τομέας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους τις επόμενες ημέρες

Οικονομία 25.01.2026
Σε ισχύ οι αλλαγές στην άμεση φορολογία

Μινεάπολη: Νέο βίντεο από τη στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού του Αλεξ Πρέτι

Οικονομία 25.01.2026
Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ισχυρίζεται πως ο Πρέτι πλησίασε τον ομοσπονδιακό πράκτορα κρατώντας όπλο

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό