E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από 3/1 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αλλαγές προβλέπονται και στον εργασιακό τομέα, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσίευση 27/12/2021 | 19:56

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από 3/1 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας νέα δέσμη στοχευμένων μέτρων τα οποία τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται εφαρμογή τηλεργασίας, τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες έως ποσοστού 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.

Τα υπόλοιπα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου

  • Στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 12.00 το βράδυ και δεν επιτρέπειται η διασκέδαση για ορθίους. Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα και θα ισχύσουν και μετρικές αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται.
  • Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα τα γήπεδα, όπου όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών.
  • Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών, ενώ περιορίζεται και η είσοδος ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) τόσο στις υπεραγορές σουπερμάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και στο προσωπικό των χώρων εστίασης και στα νοσοκομεία.
  • Ο υπουργός Υγείας επισήμανε κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ότι η παραλλαγή Όμικρον βρίσκεται πλέον σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην Αττική, όπου υπάρχει αρκετά μεγάλη άνδος, η οποία και προκαλεί προβληματισμό και συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ως προς τη χρονική έναρξη ισχύος των μέτρων, την 3η Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι ο συνδυασμός εισαγωγών-εξιτηρίων, που δεν δείχνουν στην παρούσα φάση ιδιαίτερη πίεση του συστήματος Υγείας, και το γεγονός ότι η λήψη μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά θα είχε ως αποτέλεσμα να μετακυλήσει η διασκέδαση και η ψυχαγωγία σε κλειστούς χώρους, οδήγησαν στην απόφαση να ισχύσουν τα μέτρα μετά την εορταστική περίοδο.

Σημειώνοντας πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πολίτες νεαρότερης ηλικίας, ο κ. Πλεύρης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους νέους που διασκεδάζουν ειδικά αυτές τις ημέρες να αποφύγουν να έλθουν σε επαφή με τους οικείους τους μεγαλύτερης ηλικίας ή να έχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας όταν συγχρωτίζονται με μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως ανεμβολίαστους.

«Εισερχόμαστε στην επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον και στην ελληνική επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την πρόκληση.

Παράλληλα, ειδικά σχετικά με την Αττική επισήμανε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο πλήρους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοχοι η μητέρα και ο πρώην σύντροφός της για τον θάνατο του 3χρονου Αγγελου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ένοχοι με κύρια κατηγορία αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία - Το δικαστήριο αθώωσε τον βιολογικό πατέρα του Αγγελου

Μουντιάλ 2026: Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του ήρωα της Παραγουάης Ορλάντο Γκιλ

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η οικογένεια του Γκιλ αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες, καθώς ο γιος του γεννήθηκε άρρωστος και εκείνος πούλησε όλα του τα υπάρχοντα για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας

Μυτιλήνη: Νεκρός στη θάλασσα βρέθηκε ο παπα‑Στρατής του Μανταμάδου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του πανελλήνια γνωστού προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, Ευστράτιος Δήσσος.

Θεσσαλονίκη: Σε 20χρονη τρανς γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε φωταγωγό εμπορικού κέντρου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας

Εντυπωσιακό άλμα φάλαινας στην Ικαρία ‑ Το σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Το σπάνιο στιγμιότυπο δημοσίευσε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Μύκονος: Συνελήφθη 31χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Ελλάδα 30.06.2026
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο νησί.

Μάρω Κοντού: Τα νεότερα για την υγεία της

Ελλάδα 30.06.2026
Η ηθοποιός συμπληρώνει δύο εβδομάδες νοσηλείας

Πτώμα εντοπίστηκε σε φεγγίτη εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου

Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης ‑ Έρχεται κύμα καταιγίδων

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Περιορισμένη αστάθεια σήμερα με έντονη έξαρση προς το τέλος της εβδομάδας

«Κρατούσε τη γυναίκα από το λαιμό, εκείνη έκανε νόημα για βοήθεια»: Πώς ο αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του στη Λεμεσό

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
«Φύγε, θα σε πυροβολήσω» είπε ο δράστης στον άνδρα που προσπάθησε να παρέμβει