E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτρος Φιλιππίδης: Κλείδωσε η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η δίκη του

Πότε θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης

Δημοσίευση 21/12/2021 | 17:02

Πέτρος Φιλιππίδης: Κλείδωσε η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η δίκη του

Ο κύβος ερρίφθη για τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς στις 18 Μαρτίου 2022 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014

Οι καταγγελίες των γυναικών που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν αυτές που τον έφεραν στη θέση του κατηγορούμενου αντιμέτωπο με βαρύτατα αδικήματα και οδήγησαν στην προσωρινή του κράτηση, τον περασμένο Ιούλιο.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που είναι ο πρώτος ηθοποιός ο οποίος θα δικαστεί μετά τις καταγγελίες του κινήματος metoo, προσδιορίστηκε ενάμισι περίπου μήνα μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Υιοθετήθηκε η εισαγγελική έρευνα

Οι δικαστές «έδειξαν» στον Πέτρο Φιλιππίδη τον δρόμο για το εδώλιο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση στην οποία σημειώνεται ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ενός ρόλου και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων. Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και την δεύτερη συνάδελφο του προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Εκεί, σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας, αποπειράθηκε να την βιάσει. Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο του 2014 υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την επέστρεφε στο σπίτι της.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται αναφέροντας πως είναι «θύμα εκδίκησης». Στην απολογία του, μάλιστα, είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς αλλά και «μανία εκδίκησης» .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς έγινε η τραγωδία στην Ελευσίνα: Πάτησε κατά λάθος το γκάζι και σκότωσε την 71χρονη μητέρα της

Ελλάδα 10.02.2026
Μπροστά στα μάτια των εγγονών της έγινε το τραγικό συμβάν

«Τσουχτερά» τα σαρακοστιανά: Έως και 30% ακριβότερα από πέρυσι

Οικονομία 10.02.2026
Ακριβότερα πωλούνται τόσο τα θαλασσινά και τα σαρακοστιανά, όσο και η παραδοσιακή λαγάνα

Κατασκοπεία: Με κωδικό όνομα «Στίβεν» ο Κινέζος σύνδεσμος του σμήναρχου

Ελλάδα 10.02.2026
Η συνεργασία των δύο φέρεται να ξεκίνησε το 2025

Χίος: Αγρότης πυροβόλησε κατά πέντε αλλοδαπών που μπήκαν στο χωράφι του

Ελλάδα 10.02.2026
Oλοι οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν

Καιρός: Η ομπρέλα απαραίτητη όλη την εβδομάδα, βροχές και στην Αττική

Καιρός 10.02.2026
Κατά διαστήματα αστάθεια με τοπικές καταιγίδες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Αγριος καβγάς στο Χόρνετς ‑ Πίστονς με μπουνιές, σπρωξίματα και τέσσερις αποβολές

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Πρωταγωνιστές οι Μούσα Ντιαμπατέ και Μάιλς Μπρίτζες από τους Χόρνετς που αντάλλαξαν χτυπήματα με τον Τζέιλεν Ντούρεν και τον Αϊζάια Στιούαρτ των Πίστονς

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες