E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγνοούμενη φοιτήτρια βρέθηκε στο υπόγειο του απαγωγέα της γυμνή και «καλυμμένη με κάρβουνα»

H 19χρονη έζησε τον απόλυτο εφιάλτη για πέντε μέρες, στα χέρια ενός 39χρονου άνδρα

Δημοσίευση 21/12/2021 | 09:50

Αγνοούμενη φοιτήτρια βρέθηκε στο υπόγειο του απαγωγέα της γυμνή και «καλυμμένη με κάρβουνα»

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε επί 5 ολόκληρες μέρες μια νεαρή φοιτήτρια από τη Γιούτα, η οποία κρατείτο παρά τη θέλησή της από άνδρα που γνώρισε online προτού τελικά εντοπιστεί από τις Αρχές στο υπόγειο του σπιτιού του και διασωθεί.

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται την τοπική αστυνομία, η 19χρονη Μάντελιν Άλεν διασώθηκε αργά το περασμένο Σάββατο, περίπου πέντε μέρες αφότου εξαφανίστηκε από τη φοιτητική εστία όπου διέμενε. Το κορίτσι βρέθηκε γυμνό, τρομοκρατημένο και «καλυμμένο από κάρβουνα» μέσα στο υπόγειο του 39χρονου Μπρεντ Νιλ Μπράουν, ο οποίος επιχείρησε πιθαβώς να την κρύψει με αυτόν τον τρόπο από τους αστυνομικούς που έφτασαν στην πόρτα του και ρωτούσαν για εκείνη.

Ο 39χρονος άνδρας συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό, βιασμό με αντικείμενο και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

«Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για εκείνον. Δεν ξέρουμε πόσο είχε προχωρήσει η σχέση τους [πριν την απαγωγή] ούτε πόσο καλά τον ήξερε το θύμα», είπε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντέρεκ Γουόκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Άλεν είχε γνωρίσει τον Μπράουν online σε ένα chat group και κανόνισε να περάσει να την πάρει από την φοιτητική της εστία στις 13 Δεκεμβρίου. Κάμερες κατέγραψαν τη νεαρή κοπέλα να αποχωρεί από τον κοιτώνα της κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Οι συμφοιτητές της δήλωσαν την εξαφάνισή της την επόμενη ημέρα, όταν είδαν ότι δεν είχε επιστρέψει.

Τις ημέρες που κρατούσε με τη βία τη 19χρονη κοπέλα σπίτι του, ο 39χρονος γινόταν προοδευτικά όλο και πιο βίαιος. Στις 14 Δεκέμβρη επέτρεπε στην νεαρή να στείλει ένα μήνυμα στους δικούς της, όμως στη συνέχεια πήρε το κινητό και το πορτοφόλι της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να αποδράσει. Όταν έφευγε για να πάει στη δουλειά έδενε το κορίτσι, ενώ την είχε απειλήσει ότι αν τον εγκατέλειπε ή έλεγε σε οποιονδήποτε τι είχε συμβεί, θα έκανε κακό στην οικογένειά της.

Μετά από πέντε αγωνιώδεις ημέρες, οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρατείτο η αγνοούμενη κοπέλα, σε μια μικρή πόλη 500 κατοίκων που ονομάζεται Λόα. Όταν του χτύπησαν την πόρτα οι αστυνομικοί, ο Μπράουν άνοιξε και ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνος. Λίγη ώρα αργότερα, η Άλεν βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού, γυμνή και καλυμμένη με κάρβουνα.

Οι γονείς της 19χρονης δήλωσαν ανακουφισμένοι που ξαναβρήκαν την κόρη τους, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που υπέστη η Άλεν κατά τη διάρκεια της απαγωγής της. «Είναι μαχήτρια» ανέφεραν οι γονείς του κοριτσιού, προσθέτοντας ότι τώρα μπορεί να αρχίσει ο μακρύς και δύσκολος δρόμος για να αφήσει πίσω της αυτήν την εφιαλτική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία και Ισπανία στις φλόγες: «Η φωτιά έγινε ξανά απρόβλεπτη» – Πάνω από 375.000 εκτοπισμένοι σε πρωτοφανή πύρινη κρίση

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Εκατοντάδες σπίτια και τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν καταστραφεί, ενώ οι αρχές επισημαίνουν ότι η κλιματική κρίση και οι ακραίες καιρικές συνθήκες καθιστούν τα πύρινα μέτωπα ολοένα πιο ανεξέλεγκτα

Βάσεις 2026: Το τμήμα που θα δεχτεί μόνο τέσσερις φοιτητές φέτος

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Μόλις τέσσερις εισακτέοι για ένα Τμήμα στη Σάμο φέτος - μια κατάσταση που εγείρει ερωτήματα για το μέλλον των περιφερειακών σχολών.

Φρίκη στην Κολομβία: Νεκρή 21χρονη στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης ‑ Της πήραν το μωρό

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Τα τελευταία πλάνα της κάμερας ασφαλείας δείχνουν τη Μαρία Καμίλα Ποτόσι σε μηχανή με γυναίκα που είχε γνωρίσει δύο μήνες πριν - και η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας για τον θάνατό της

Τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας ‑ στην κορυφή του κόσμου

E-Daily 2.TopNews 27.07.2026
Θριαμβευτική ολοκλήρωση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κ23 κωπηλασίας με τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια - πρώτη στον πίνακα μεταλλίων.

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Κόσμος Χτες
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Κόσμος Χτες
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.