E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Take away ή delivery καφές & φαγητό: Αυξάνεται η τιμή τους

Aπό 1η Ιανουαρίου λόγω «πλαστικών»

Δημοσίευση 20/12/2021 | 19:51

Take away ή delivery καφές & φαγητό: Αυξάνεται η τιμή τους

Τίθεται σε ισχύ η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης

Αύξηση στην τιμή του take away και delivery καφέ και φαγητού αναμένεται από το νέο έτος, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2022, τίθεται σε ισχύ η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ «από την 1η Ιανουαρίου 2022 επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος σε take away και delivery για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, που διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώλησή τους από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά».

Μικρή αύξηση τιμής σε καφέ και φαγητά από 1η Ιανουαρίου για καλό σκοπό

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. «Το πλαστικό κάλυμμα ή καπάκι λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά».

Το ύψος της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος έχει οριστεί στα 0,05 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει πως η τιμή του καφέ σε κυπελλάκι με καπάκι θα αυξηθεί κατά 0,10 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.

Πανελλαδικές 2026: Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές μετά το σοβαρό λάθος με τα θέματα σε ΕΠΑ.Λ.

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό με τα λανθασμένα θέματα σε εξεταστικό κέντρο Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε κατεπειγόντως ΕΔΕ.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον οδηγό του βυτιοφόρου

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Συνεχίζεται η προανάκριση για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μολδαβικής οικογένειας.

Αργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε λευκό φέρετρο και σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του νεαρού στο Αργος, με συγγενείς να φτάνουν ειδικά από τη Ρωσία για το τελευταίο αντίο.

Ο μετεωρίτης που τρύπησε στέγη σπιτιού στις ΗΠΑ – Τι αποκάλυψαν οι επιστήμονες μέσα του

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Νέα μελέτη σε σπάνιο ανθρακούχο χονδρίτη που έπεσε στο Νιου Τζέρσεϊ αποκαλύπτει εξωγήινα αμινοξέα και ίχνη αλμυρού νερού που ενισχύουν τη θεωρία για την προέλευση της ζωής.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παρακολούθησε ημιτελικό Μουντιάλ 2026, συναντήθηκε με τον Μικ Τζάγκερ και αφιέρωσε τη βραδιά στον πατέρα του

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράστηκε τις στιγμές από τη βραδιά του με ανάρτηση στα social media

Τι έκρυβε το παγούρι του Πίκφορντ που βρήκαν οι Αργεντινοί μετά τον αγώνα

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Αγγλος τερματοφύλακας είχε ετοιμάσει λεπτομερείς σημειώσεις για τα πέναλτι της Αργεντινής, αλλά δεν πρόλαβε να τις χρησιμοποιήσει.

Αγωγή: Οι Έλισον έταξαν στον Τραμπ χρήματα και απολύσεις στο CNN για να εγκριθεί η εξαγορά της Warner

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Μέτοχος της Paramount ζητά να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Warner Bros. Discovery, υποστηρίζοντας ότι οι Ντέιβιντ και Λάρι Έλισον πρόσφεραν στον Τραμπ ιδιωτικά οφέλη και αλλαγές στο CNN

Καρυστιανού: «Φανταστικά σενάρια» – Διαψεύδει δημοσιεύματα για εκλογική συνεργασία με Νατσιό

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Τόσο η Μαρία Καρυστιανού όσο και ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκη» Δημήτρης Νατσιός διέψευσαν κατηγορηματικά αναφορές για επαφές σχετικά με το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.