E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Τι καταγγέλλει η φιλοζωική οργάνωση PETA

Δημοσίευση 19/12/2021 | 17:12

«Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ εισήλθε κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία - Τα επίμαχα βίντεο δείχνουν πώς θανατώνουν τα έρπετα, για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια

Για σκληρές μεθόδους θανάτωσης ερπετών κατηγορεί η φιλοζωική οργάνωση PΕΤΑ τους πολυτελούς οίκους μόδας «Louis Vuitton» και «Gucci» υποστηρίζοντας ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι τα σκοτώνουν με βάναυσο τρόπο για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια.

Βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» δείχνουν εργάτες ενός σφαγείο στην Ινδονησία να μαχαιρώνουν πολλές φορές τα ερπετά μέχρι να τα σκοτώσουν: από σαύρες που δένουν τα πόδια τους και τις βυθίζουν σε μπανιέρα με νερό και από φίδια που κόβουν το κεφάλι τους κι αυτά να κινούνται, αποκεφαλισμένα...

Η PETA ισχυρίζεται ότι η Louis Vuitton βγάζει το δέρμα των ερπετών ενώ αυτά είναι ζωντανά για να φτιάξει αξεσουάρ, όπως τσάντες και πορτοφόλια.

«Λόγω της μοναδικής τους φυσιολογίας, οι σαύρες και τα φίδια δεν πεθαίνουν ακαριαία μετά τον αποκεφαλισμό και ο εγκέφαλός τους μπορεί να παραμείνει ικανός να αισθάνεται τον πόνο για περισσότερα από 30 λεπτά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η PETA.

Τα σχετικά βίντεο απεικονίζουν δύο περιπτώσεις στις οποίες τα κεφάλια των ερπετών συνέχισαν να κινούνται μετά τον αποκεφαλισμό τους.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, κατάφερε να εισέλθει κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία.


Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες και τα βίντεο από τον σφαγιασμό των ερπετών σε ένα σφαγείο της χώρας αποτελούν τα πρώτα τεκμήρια που έχει στα χέρια της η οργάνωση PETA και αποδεικνύουν πώς σφαγιάζονται τα ερπετά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της πολυτελούς μόδας, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της PETA, Άσλει Μπερν.

«Έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σκληρές μεθόδους θανάτωσης των ερπετών», λέει η Άσλει Μπερν μιλώντας στην εφημερίδα «New Υork Post, «αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποκαλύψουμε πώς θανατώνονται. Αυτές οι σκηνές είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου», προσθέτει.

Την περασμένη Δευτέρα, η οργάνωση PETA απέστειλε σχετικές επιστολές στους επικεφαλής των πολυτελών ομίλων «LVMH» –στην οποία ανήκει η «Louis Vuitton»– και της Kering, που έχει την «Gucci».

Από την πλευρά του, ο όμιλος «LVMH» δεν απάντησε στους ισχυρισμούς σχετικά με φίδια, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του στην αμερικανική εφημερίδα: «Η LVMH σέβεται όλες τις απόψεις και τις ευαισθησίες σχετικά με τη χρήση πρώτων υλών με βάση τα ζώα και υποστηρίζουμε καθώς και συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες του κλάδου να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί με τον πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται