E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Τι καταγγέλλει η φιλοζωική οργάνωση PETA

Δημοσίευση 19/12/2021 | 17:12

«Louis Vuitton και Gucci γδέρνουν και αποκεφαλίζουν ζωντανά ερπετά»

Η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ εισήλθε κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία - Τα επίμαχα βίντεο δείχνουν πώς θανατώνουν τα έρπετα, για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια

Για σκληρές μεθόδους θανάτωσης ερπετών κατηγορεί η φιλοζωική οργάνωση PΕΤΑ τους πολυτελούς οίκους μόδας «Louis Vuitton» και «Gucci» υποστηρίζοντας ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι τα σκοτώνουν με βάναυσο τρόπο για να φτιάξουν τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια.

Βίντεο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» δείχνουν εργάτες ενός σφαγείο στην Ινδονησία να μαχαιρώνουν πολλές φορές τα ερπετά μέχρι να τα σκοτώσουν: από σαύρες που δένουν τα πόδια τους και τις βυθίζουν σε μπανιέρα με νερό και από φίδια που κόβουν το κεφάλι τους κι αυτά να κινούνται, αποκεφαλισμένα...

Η PETA ισχυρίζεται ότι η Louis Vuitton βγάζει το δέρμα των ερπετών ενώ αυτά είναι ζωντανά για να φτιάξει αξεσουάρ, όπως τσάντες και πορτοφόλια.

«Λόγω της μοναδικής τους φυσιολογίας, οι σαύρες και τα φίδια δεν πεθαίνουν ακαριαία μετά τον αποκεφαλισμό και ο εγκέφαλός τους μπορεί να παραμείνει ικανός να αισθάνεται τον πόνο για περισσότερα από 30 λεπτά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η PETA.

Τα σχετικά βίντεο απεικονίζουν δύο περιπτώσεις στις οποίες τα κεφάλια των ερπετών συνέχισαν να κινούνται μετά τον αποκεφαλισμό τους.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post», η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, κατάφερε να εισέλθει κρυφά σε σφαγεία ερπετών στην Ινδονησία.


Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες και τα βίντεο από τον σφαγιασμό των ερπετών σε ένα σφαγείο της χώρας αποτελούν τα πρώτα τεκμήρια που έχει στα χέρια της η οργάνωση PETA και αποδεικνύουν πώς σφαγιάζονται τα ερπετά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της πολυτελούς μόδας, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της PETA, Άσλει Μπερν.

«Έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σκληρές μεθόδους θανάτωσης των ερπετών», λέει η Άσλει Μπερν μιλώντας στην εφημερίδα «New Υork Post, «αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποκαλύψουμε πώς θανατώνονται. Αυτές οι σκηνές είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου», προσθέτει.

Την περασμένη Δευτέρα, η οργάνωση PETA απέστειλε σχετικές επιστολές στους επικεφαλής των πολυτελών ομίλων «LVMH» –στην οποία ανήκει η «Louis Vuitton»– και της Kering, που έχει την «Gucci».

Από την πλευρά του, ο όμιλος «LVMH» δεν απάντησε στους ισχυρισμούς σχετικά με φίδια, αλλά ανέφερε σε δήλωσή του στην αμερικανική εφημερίδα: «Η LVMH σέβεται όλες τις απόψεις και τις ευαισθησίες σχετικά με τη χρήση πρώτων υλών με βάση τα ζώα και υποστηρίζουμε καθώς και συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες του κλάδου να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί με τον πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκος Πλακιάς: Κανένας συγγενής θύματος των Τεμπών δεν πήγε στην εκδήλωση για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Νίκος Πλακιάς είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην επιλογή της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος

Αδιαθεσία αισθάνθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Βουλή

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και από εκεί στον Ευαγγελισμό

Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: «Μου προκαλεί οίκτο, λυπάμαι βαθιά»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε με λιτό τρόπο την στάση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή

Μάντσεστερ Σίτι ‑ Τέλος εποχής

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τι υπέροχες στιγμές περάσαμε μαζί!»

Θρίλερ σε παραλία: Εντοπίστηκαν νεκρές τρείς αδελφές

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σε συνέντευξή τους στους Times, συγγενείς δήλωσαν ότι ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν γιατί οι αδελφές ταξίδεψαν εκείνο το πρωινό στο Μπράιτον

Ένταση στη Βουλή για τις υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής ‑ Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Πολιτική 22.05.2026
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Νέες ταυτότητες: Μπλόκο λόγω ελλιπών στοιχείων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Ελλάδα 22.05.2026
Τι πρότεινε ο Συνήγορος του Πολίτη

Καραγκιούλ: «Τα νησιά θα αλλάξουν χέρια σε μία εβδομάδα»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του συνεργάτη του Ερντογάν με αφορμή την άσκηση EFES-2026

Τρόμος για 22χρονη στο Ηράκλειο: Την απειλούσε ο πρώην σύντροφός της, συνελήφθη έξω από το σπίτι της με μαχαίρια

Ελλάδα 22.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η νεαρή, ο 26χρονος δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι του ζήτησε να χωρίσουν