E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στράτος Βαλσαμίδης: Δολοφονία τελικά ο θάνατος του ηθοποιού

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2021 | 09:42

Στράτος Βαλσαμίδης: Δολοφονία τελικά ο θάνατος του ηθοποιού

Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν ώστε να αποδεχτεί για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη ότι ο θάνατος του 34χρονου ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη το 2019, ήταν δολοφονία.

Η υπόθεση ερευνάται από την ανακρίτρια που την ανέλαβε μετά από δίωξη που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ηθοποιός είχε εξαφανιστεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 από το σπίτι του και σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό στο ύψος του Άλσους Αμαδρυάδων. Η υπόθεση του θανάτου του έλαβε μεγάλη έκταση από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αδερφή Βαλσαμίδη: Η Αστυνομία δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, Στεφανία Αναγνωστάτου από την αρχή η Αστυνομία δεν έδειξε το ενδιαφέρον που χρειαζόταν. «Όταν πήγα να καταθέσω, μου έδωσαν το αυτοκίνητο να το πάρω και να φύγω, χωρίς να έχει ελεγχθεί, αν και αναφέραμε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έχουν βγει και εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν δηλητηρίαση. Φαίνεται με ποιους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή, γιατί έχουν βρεθεί αποτυπώματα, DNA, κλήσεις και στίγματα των κλήσεων».

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο «Τούνελ» είχε τονίσει πως στο άψυχο σώμα του Στράτου υπήρχαν εκχυμώσεις και εκδορές στα πλαίσια των σωματικών βλαβών. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι υπήρξε μετακίνηση της σορού γιατί οι πτωματικές υποστάσεις που σχηματίστηκαν δεν ήταν ανάλογες στη θέση που ήταν το σώμα τη στιγμή της ανεύρεσης», είχε πει ο κ. Τσαντίρης και είχε υπογραμμίσει ότι μπορεί να έγιναν και περισσότερες από μία μετακινήσεις της σορού.

Η πρώτη δικαίωση για την οικογένεια

Η αδελφή του αδικοχαμένου ηθοποιού, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση.
«Επιτέλους η εισαγγελέας είδε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που φωνάζαμε με τη μητέρα μου από την αρχή. Είναι μία πρώτη δικαίωση για εμάς γιατί λέγαμε στην αστυνομία τι πρέπει να προσέξει.» Η ίδια κάνει λόγο για τη συνέχεια των ερευνών.

«Αναμένουμε τη δεύτερη δικαίωση για το ποιος ευθύνεται για το χαμό του αδελφού μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Αν κάποιος έχει θυμηθεί κάτι, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε», πρόσθεσε με έμφαση.

«Εγώ και η μητέρα μου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ όλους στο «Τούνελ», γιατί από μέρους σας δεν έχει ξεχαστεί το θέμα και συνεχώς ψάχνετε, αναζητείτε, ενδιαφέρεστε και έχετε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»