E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στράτος Βαλσαμίδης: Δολοφονία τελικά ο θάνατος του ηθοποιού

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2021 | 09:42

Στράτος Βαλσαμίδης: Δολοφονία τελικά ο θάνατος του ηθοποιού

Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν ώστε να αποδεχτεί για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη ότι ο θάνατος του 34χρονου ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη το 2019, ήταν δολοφονία.

Η υπόθεση ερευνάται από την ανακρίτρια που την ανέλαβε μετά από δίωξη που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ηθοποιός είχε εξαφανιστεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 από το σπίτι του και σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό στο ύψος του Άλσους Αμαδρυάδων. Η υπόθεση του θανάτου του έλαβε μεγάλη έκταση από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αδερφή Βαλσαμίδη: Η Αστυνομία δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, Στεφανία Αναγνωστάτου από την αρχή η Αστυνομία δεν έδειξε το ενδιαφέρον που χρειαζόταν. «Όταν πήγα να καταθέσω, μου έδωσαν το αυτοκίνητο να το πάρω και να φύγω, χωρίς να έχει ελεγχθεί, αν και αναφέραμε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έχουν βγει και εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν δηλητηρίαση. Φαίνεται με ποιους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή, γιατί έχουν βρεθεί αποτυπώματα, DNA, κλήσεις και στίγματα των κλήσεων».

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο «Τούνελ» είχε τονίσει πως στο άψυχο σώμα του Στράτου υπήρχαν εκχυμώσεις και εκδορές στα πλαίσια των σωματικών βλαβών. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι υπήρξε μετακίνηση της σορού γιατί οι πτωματικές υποστάσεις που σχηματίστηκαν δεν ήταν ανάλογες στη θέση που ήταν το σώμα τη στιγμή της ανεύρεσης», είχε πει ο κ. Τσαντίρης και είχε υπογραμμίσει ότι μπορεί να έγιναν και περισσότερες από μία μετακινήσεις της σορού.

Η πρώτη δικαίωση για την οικογένεια

Η αδελφή του αδικοχαμένου ηθοποιού, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση.
«Επιτέλους η εισαγγελέας είδε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που φωνάζαμε με τη μητέρα μου από την αρχή. Είναι μία πρώτη δικαίωση για εμάς γιατί λέγαμε στην αστυνομία τι πρέπει να προσέξει.» Η ίδια κάνει λόγο για τη συνέχεια των ερευνών.

«Αναμένουμε τη δεύτερη δικαίωση για το ποιος ευθύνεται για το χαμό του αδελφού μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Αν κάποιος έχει θυμηθεί κάτι, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε», πρόσθεσε με έμφαση.

«Εγώ και η μητέρα μου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ όλους στο «Τούνελ», γιατί από μέρους σας δεν έχει ξεχαστεί το θέμα και συνεχώς ψάχνετε, αναζητείτε, ενδιαφέρεστε και έχετε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»