E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στράτος Βαλσαμίδης: Δολοφονία τελικά ο θάνατος του ηθοποιού

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2021 | 09:42

Στράτος Βαλσαμίδης: Δολοφονία τελικά ο θάνατος του ηθοποιού

Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν ώστε να αποδεχτεί για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη ότι ο θάνατος του 34χρονου ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη το 2019, ήταν δολοφονία.

Η υπόθεση ερευνάται από την ανακρίτρια που την ανέλαβε μετά από δίωξη που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ηθοποιός είχε εξαφανιστεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 από το σπίτι του και σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό στο ύψος του Άλσους Αμαδρυάδων. Η υπόθεση του θανάτου του έλαβε μεγάλη έκταση από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Αδερφή Βαλσαμίδη: Η Αστυνομία δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, Στεφανία Αναγνωστάτου από την αρχή η Αστυνομία δεν έδειξε το ενδιαφέρον που χρειαζόταν. «Όταν πήγα να καταθέσω, μου έδωσαν το αυτοκίνητο να το πάρω και να φύγω, χωρίς να έχει ελεγχθεί, αν και αναφέραμε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έχουν βγει και εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν δηλητηρίαση. Φαίνεται με ποιους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή, γιατί έχουν βρεθεί αποτυπώματα, DNA, κλήσεις και στίγματα των κλήσεων».

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο «Τούνελ» είχε τονίσει πως στο άψυχο σώμα του Στράτου υπήρχαν εκχυμώσεις και εκδορές στα πλαίσια των σωματικών βλαβών. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι υπήρξε μετακίνηση της σορού γιατί οι πτωματικές υποστάσεις που σχηματίστηκαν δεν ήταν ανάλογες στη θέση που ήταν το σώμα τη στιγμή της ανεύρεσης», είχε πει ο κ. Τσαντίρης και είχε υπογραμμίσει ότι μπορεί να έγιναν και περισσότερες από μία μετακινήσεις της σορού.

Η πρώτη δικαίωση για την οικογένεια

Η αδελφή του αδικοχαμένου ηθοποιού, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση.
«Επιτέλους η εισαγγελέας είδε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που φωνάζαμε με τη μητέρα μου από την αρχή. Είναι μία πρώτη δικαίωση για εμάς γιατί λέγαμε στην αστυνομία τι πρέπει να προσέξει.» Η ίδια κάνει λόγο για τη συνέχεια των ερευνών.

«Αναμένουμε τη δεύτερη δικαίωση για το ποιος ευθύνεται για το χαμό του αδελφού μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Αν κάποιος έχει θυμηθεί κάτι, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε», πρόσθεσε με έμφαση.

«Εγώ και η μητέρα μου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ όλους στο «Τούνελ», γιατί από μέρους σας δεν έχει ξεχαστεί το θέμα και συνεχώς ψάχνετε, αναζητείτε, ενδιαφέρεστε και έχετε βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα 17.02.2026
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα 17.02.2026
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία 17.02.2026
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα 17.02.2026
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του

Εντυπωσιακό gala κινεζικής πρωτοχρονιάς ‑ Ανθρωποειδή ρομπότ χορεύουν και κάνουν… κουνγκ φου ‑ Βίντεο

Κόσμος 17.02.2026
Τέσσερις νεοφυείς εταιρείες ρομποτικής παρουσίασαν τα ανθρωποειδή ρομπότ τους στο γκαλά, ένα τηλεοπτικό γεγονός με τεράστια απήχηση, που συχνά συγκρίνεται με το Super Bowl στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βόλος: Πιστόλι κρότου εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από την ακτή

Ελλάδα 17.02.2026
Το όπλο εντόπισε ιδιώτης στην περιοχή Σουτράλι Αγριάς