E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Προσωπική διαστροφή το ανέβασμα των βίντεο»

«Έχουμε 2-3 αντίστοιχα περιστατικά τη βδομάδα»

Δημοσίευση 15/12/2021 | 08:17

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Προσωπική διαστροφή το ανέβασμα των βίντεο»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι ένας εκ των παρουσιαστών των «Ράδιο Αρβύλα», ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ανέβαζε στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση της πρώην συντρόφου του. Μάλιστα, όλα ξεκίνησαν όταν η 30χρονη έμαθε τυχαία για τα βίντεο και προχώρησε σε μήνυση.

Οι παρουσιαστές του «Ράδιο Αρβύλα» έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πρώτη στιγμή, ενώ και κατά τη χθεσινή του εκπομπή επανέλαβαν πως δεν γνώριζαν κάτι για τη δράση του συνεργάτη και φίλου τους. Υπενθυμίζεται πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, δήλωσε μετανιωμένος και υπογράμμισε πως κανείς από την εκπομπή δεν γνώριζε.

Το χρονικό

Η 30χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο επί 2 χρόνια σύντροφός της «ανέβασε» τουλάχιστον 3 βίντεο και 300 φωτογραφίες από τις ιδιωτικές στιγμές τους χωρίς να ζητήσει ποτέ την συγκατάθεσή της. Η 30χρονη έμαθε τυχαία τα όσα συνέβαιναν και κατέθεσε μήνυση από το 2019. Η υπόθεση όμως λόγω κορονοϊού δεν εκδικάστηκε.

«Από τις 20 ημέρες της γνωριμίας μας, ανέβηκε το πρώτο βίντεο και κάποιες φωτογραφίες και δεν το έκανε μόνο σε μένα. Είχε ένα κανάλι για 10 χρόνια περίπου και εκεί υπήρχαν οκτώ βίντεο και πολλές φωτογραφίες κι άλλων γυναικών, δηλαδή. Εγώ, όταν μπήκα, είδα πολύ υλικό, σε δύο κανάλια, σε δύο ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.

Τα πρώτα βίντεο ανέβηκαν το 2016 όταν οι δυο τους ήταν σε σχέση και η κοπέλα το πληροφορήθηκε από κολλητή φίλη της: «Αυτός ανέβασε 3 βίντεο αρχικά και αυτά αναπαρήχθησαν μέχρι και στο εξωτερικό. Το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016, ενώ είχαμε σχέση, απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Όταν έκανα τη μήνυση, διέφυγε του αυτοφώρου» δήλωσε ο άνθρωπος που δημοσιοποίησε την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα δύο ακόμα γυναίκες κατήγγειλαν πως ο παρουσιαστής είχε παρενοχλήσει και άλλες γυναίκες. Τραγουδίστρια ανέφερε: «Ήμουν 15 χρονών. Το ήξερε. Με αυτήν την ευκολία με παρενόχλησε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί δε θα μιλούσα. Και όντως δε μίλησα, το είπα σαν μυστικό λες και έφερα την ευθύνη του, σε δυο φίλες μου. Σήμερα, καμία μόνη».

Σημειώνεται πως η υπόθεση θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Φλεβάρη

«Κενό νόμου για το ανέβασμα προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο»

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega και σημείωσε: «Στην εκκίνησή του δε φαίνεται να έγινε με κίνητρα εκδικητικά. Προφανώς ήταν μια προσωπική διαστροφή. Το θέμα μας έχει απασχολήσει και με τα ανήλικα παιδιά. Δε θα αντιμετωπιστεί ως σεξουαλικό έγκλημα, η επαπειλούμενη ποινή είναι μέχρι δύο χρόνια. Για αυτού του τύπου τα εγκλήματα που προσομοιάζουν με βαριά σeξουαλικά εγκλήματα, η δίωξη είναι πλημμεληματική. Υπάρχει σοβαρό κενό νόμου».

«Το αν ονομάζεται εκδικητική πορνογραφία αυτό που έγινε ή όχι είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Το φαινόμενο ονομάζεται τεχνολογική σeξουαλική κακοποίηση. Αφορά συνήθως σε πρώην ερωtικούς συντρόφους που θέλουν να εκδικηθούν. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται και σε σχολεία, και ίσως προέρχεται από την ανάγκη να ανήκει κάπου το παιδί. Επίσης υπάρχει η περίπτωση να γίνει χακάρισμα της συσκευής κάποιου», ανέφερε η διευθύντρια του CSI Institute – κλινική εγκληματολόγος, Κέλλυ Ιωάννου.

«Άπαξ και ανέβει κάτι στο διαδίκτυο, δε σβήνεται, δε χωράει εκεί blanco. Το delete δεν ισχύει. Δεν ξέρουμε ποιος έχει κατεβάσει το υλικό στη συσκευή του και να το οικειοποιηθεί. Πλέον, όμως, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί στο αντίστροφο κομμάτι της και εντοπίζονται. Κάθε φωτογραφία έχει ψηφιακά ίχνη», πρόσθεσε η κ. Ιωάννου.

«Πλέον είναι πιο εύκολο να φτάσουμε σε κάποιον που συλλέγει πορνογραφικό υλικό, αλλά αυτό αφορά σε περιπτώσεις με ανήλικους», τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Ιωάννου αποκάλυψε πως κάθε βδομάδα «έχουμε 2-3 περιστατικά revenge ρorn»: «Σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 2-3 τέτοια περιστατικά με revenge ρorn, και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει συμβεί όταν το θύμα ήταν ανήλικο. Δε φταίει το θύμα, αλλά είναι σημαντική η εμπιστοσύνη. Βλέπω ότι οι περισσότερες γυναίκες εκβιάζονται και στο να γίνει η λήψη του υλικού, ειδικά στις περιπτώσεις των ανηλίκων».

Τέλος, ο Γιάννης Μαρακάκης σημείωσε με νόημα πως «οι δράστες δεν έχουν επίγνωση των κυρώσεων, γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν θυμόμαστε ποιος έπρεπε να δέσει το σχοινί»: Οργή μετά τον θάνατο 21χρονης σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Οι υπεύθυνοι της δραστηριότητας κρατούν κοινή γραμμή απέναντι στις Αρχές

Ψηφιακοί έλεγχοι σε γάμους και βαπτίσεις: Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η ΑΑΔΕ επεκτείνει το ψηφιακό πελατολόγιο σε κτήματα, αίθουσες δεξιώσεων και συνεργεία αυτοκινήτων, στοχεύοντας στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης χωρίς νέους φόρους.

Εκλογές στην Παλαιστίνη μετά από 22 χρόνια: Κάλπες σε Γάζα και Ανατολική Ιερουσαλήμ

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Οι βουλευτικές εκλογές προγραμματίζονται για τον Νοέμβριο του 2026

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να μην αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Υπογράψαμε ήδη ηλεκτρονικά το Μνημόνιο Συνεργασίας

Βόλος: Στην ψυχιατρική κλινική 45χρονος που τρομοκρατούσε γείτονες – Επεισόδια, απειλές και φθορές

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ζητήσει την ψυχιατρική αξιολόγηση του 45χρονου

Στους δρόμους εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση – 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Στην Αθήνα το κεντρικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Κατέρρευσε μέσα στα Επείγοντα: Νοσηλεύτρια πέθανε εν ώρα υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Μια ιδιαίτερα αγαπητή επαγγελματίας υγείας με πολυετή προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Κόσμος Χτες
Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Μπόνι Τάιλερ: Εξήλθε από το τεχνητό κώμα – Η κατάστασή της παραμένει σοβαρή

Κόσμος Χτες
Η τραγουδίστρια, 75 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης