E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Προσωπική διαστροφή το ανέβασμα των βίντεο»

«Έχουμε 2-3 αντίστοιχα περιστατικά τη βδομάδα»

Δημοσίευση 15/12/2021 | 08:17

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Προσωπική διαστροφή το ανέβασμα των βίντεο»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι ένας εκ των παρουσιαστών των «Ράδιο Αρβύλα», ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ανέβαζε στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση της πρώην συντρόφου του. Μάλιστα, όλα ξεκίνησαν όταν η 30χρονη έμαθε τυχαία για τα βίντεο και προχώρησε σε μήνυση.

Οι παρουσιαστές του «Ράδιο Αρβύλα» έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πρώτη στιγμή, ενώ και κατά τη χθεσινή του εκπομπή επανέλαβαν πως δεν γνώριζαν κάτι για τη δράση του συνεργάτη και φίλου τους. Υπενθυμίζεται πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, δήλωσε μετανιωμένος και υπογράμμισε πως κανείς από την εκπομπή δεν γνώριζε.

Το χρονικό

Η 30χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο επί 2 χρόνια σύντροφός της «ανέβασε» τουλάχιστον 3 βίντεο και 300 φωτογραφίες από τις ιδιωτικές στιγμές τους χωρίς να ζητήσει ποτέ την συγκατάθεσή της. Η 30χρονη έμαθε τυχαία τα όσα συνέβαιναν και κατέθεσε μήνυση από το 2019. Η υπόθεση όμως λόγω κορονοϊού δεν εκδικάστηκε.

«Από τις 20 ημέρες της γνωριμίας μας, ανέβηκε το πρώτο βίντεο και κάποιες φωτογραφίες και δεν το έκανε μόνο σε μένα. Είχε ένα κανάλι για 10 χρόνια περίπου και εκεί υπήρχαν οκτώ βίντεο και πολλές φωτογραφίες κι άλλων γυναικών, δηλαδή. Εγώ, όταν μπήκα, είδα πολύ υλικό, σε δύο κανάλια, σε δύο ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.

Τα πρώτα βίντεο ανέβηκαν το 2016 όταν οι δυο τους ήταν σε σχέση και η κοπέλα το πληροφορήθηκε από κολλητή φίλη της: «Αυτός ανέβασε 3 βίντεο αρχικά και αυτά αναπαρήχθησαν μέχρι και στο εξωτερικό. Το πρώτο βίντεο ανέβηκε το 2016, ενώ είχαμε σχέση, απλώς εγώ δεν το είχα αντιληφθεί μέχρι να μου το πει η φίλη μου. Όταν έκανα τη μήνυση, διέφυγε του αυτοφώρου» δήλωσε ο άνθρωπος που δημοσιοποίησε την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα δύο ακόμα γυναίκες κατήγγειλαν πως ο παρουσιαστής είχε παρενοχλήσει και άλλες γυναίκες. Τραγουδίστρια ανέφερε: «Ήμουν 15 χρονών. Το ήξερε. Με αυτήν την ευκολία με παρενόχλησε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί δε θα μιλούσα. Και όντως δε μίλησα, το είπα σαν μυστικό λες και έφερα την ευθύνη του, σε δυο φίλες μου. Σήμερα, καμία μόνη».

Σημειώνεται πως η υπόθεση θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Φλεβάρη

«Κενό νόμου για το ανέβασμα προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο»

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega και σημείωσε: «Στην εκκίνησή του δε φαίνεται να έγινε με κίνητρα εκδικητικά. Προφανώς ήταν μια προσωπική διαστροφή. Το θέμα μας έχει απασχολήσει και με τα ανήλικα παιδιά. Δε θα αντιμετωπιστεί ως σεξουαλικό έγκλημα, η επαπειλούμενη ποινή είναι μέχρι δύο χρόνια. Για αυτού του τύπου τα εγκλήματα που προσομοιάζουν με βαριά σeξουαλικά εγκλήματα, η δίωξη είναι πλημμεληματική. Υπάρχει σοβαρό κενό νόμου».

«Το αν ονομάζεται εκδικητική πορνογραφία αυτό που έγινε ή όχι είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Το φαινόμενο ονομάζεται τεχνολογική σeξουαλική κακοποίηση. Αφορά συνήθως σε πρώην ερωtικούς συντρόφους που θέλουν να εκδικηθούν. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται και σε σχολεία, και ίσως προέρχεται από την ανάγκη να ανήκει κάπου το παιδί. Επίσης υπάρχει η περίπτωση να γίνει χακάρισμα της συσκευής κάποιου», ανέφερε η διευθύντρια του CSI Institute – κλινική εγκληματολόγος, Κέλλυ Ιωάννου.

«Άπαξ και ανέβει κάτι στο διαδίκτυο, δε σβήνεται, δε χωράει εκεί blanco. Το delete δεν ισχύει. Δεν ξέρουμε ποιος έχει κατεβάσει το υλικό στη συσκευή του και να το οικειοποιηθεί. Πλέον, όμως, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί στο αντίστροφο κομμάτι της και εντοπίζονται. Κάθε φωτογραφία έχει ψηφιακά ίχνη», πρόσθεσε η κ. Ιωάννου.

«Πλέον είναι πιο εύκολο να φτάσουμε σε κάποιον που συλλέγει πορνογραφικό υλικό, αλλά αυτό αφορά σε περιπτώσεις με ανήλικους», τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Ιωάννου αποκάλυψε πως κάθε βδομάδα «έχουμε 2-3 περιστατικά revenge ρorn»: «Σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 2-3 τέτοια περιστατικά με revenge ρorn, και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει συμβεί όταν το θύμα ήταν ανήλικο. Δε φταίει το θύμα, αλλά είναι σημαντική η εμπιστοσύνη. Βλέπω ότι οι περισσότερες γυναίκες εκβιάζονται και στο να γίνει η λήψη του υλικού, ειδικά στις περιπτώσεις των ανηλίκων».

Τέλος, ο Γιάννης Μαρακάκης σημείωσε με νόημα πως «οι δράστες δεν έχουν επίγνωση των κυρώσεων, γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος Χτες
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική Χτες
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα Χτες
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος Χτες
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε